24.3 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
News

Κοινωνικός Τουρισμός: Σε αναμονή της ανακοίνωσης των προσωρινών αποτελεσμάτων

Πιθανότατα σήμερα Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2026 – 2027 της ΔΥΠΑ.

Το ενδιαφέρον των πολιτών φέτος για το πρόγραμμα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αγγίζοντας τις 800.000 αιτήσεις με την υπηρεσία να διαθέτει συνολικά 300.000 επιταγές (vouchers), επιδιώκοντας να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες και να δώσει μια σημαντική «ανάσα» στον εγχώριο τουρισμό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων και Ωφελουμένων, καθώς και οι αντίστοιχοι πίνακες αποκλειομένων ενδέχεται να αναρτηθούν σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου, χωρίς να αποκλείεται η δημοσιοποίησή τους το αργότερο μέχρι την Κυριακή 10 Μαΐου.

Πράσινο φως για τις ενστάσεις

Στους πίνακες αυτούς, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δουν αναλυτικά στοιχεία, όπως τον αριθμό της αίτησής τους, κρυπτογραφημένα στοιχεία ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, τα μόρια ανά κριτήριο, τη συνολική τους βαθμολογία, τη σειρά κατάταξης, τα ωφελούμενα μέλη και, φυσικά, την τελική ένδειξη για την έκδοση ή μη της επιταγής. Σε περίπτωση απουσίας της σχετικής ένδειξης, ο αιτών θεωρείται ότι δεν έχει επιλεγεί.

Αμέσως μετά την ανάρτηση του προσωρινού μητρώου, θα δοθεί το «πράσινο φως» για τον κύκλο των ενστάσεων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αποκλειστικά μία ένσταση, αμφισβητώντας πιθανά σφάλματα, μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΔΥΠΑ και μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο που θα ανακοινωθεί.

Η διαδικασία απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι δικαιούχοι πρέπει να αναφέρουν ξεκάθαρα τον λόγο της ένστασης (π.χ. λανθασμένη μοριοδότηση ή εσφαλμένος αποκλεισμός) και να τεκμηριώσουν τον ισχυρισμό τους με τα απαραίτητα ηλεκτρονικά επισυναπτόμενα δικαιολογητικά. Αυτό ισχύει ακόμη και για στοιχεία που αντλούνται αυτεπάγγελτα από το σύστημα, όπως τα εισοδηματικά κριτήρια. Πρόκειται για μια αυστηρή διαδικασία χωρίς δικαίωμα δεύτερης ευκαιρίας για υποβολή ένστασης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο στόχος είναι να ανακοινωθούν οι οριστικοί δικαιούχοι και να δοθεί η εκκίνηση στο πρόγραμμα των επιδοτούμενων διακοπών για τους 300.000 ωφελούμενους μέχρι τις 25 Μαΐου.

Related posts

Στη Λιβύη ο Γεραπετρίτης: Συνάντηση με Χαφτάρ και άνοιγμα στην Τρίπολ�

ChrisTsiora

Η τολμηρή αλλαγή στα μαλλιά της Phoebe Dynevor θα σε κάνει να κλείσεις ραντεβού με τον κομμωτή σου

ChrisTsiora

Χριστίνα Κοντοβά: «Πολλοί δικοί μου άνθρωποι αμφισβήτησαν αν θα τα καταφέρω με την υιοθεσία της κόρης μου»

ChrisTsiora