magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Κιρσοί: Πότε είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να τους αφαιρέσουμε και γιατί;

Στην αρχή οι κιρσοί μπορεί να μοιάζουν μόνο αισθητικό πρόβλημα. Με τον καιρό όμως εμφανίζονται επιπλέον συμπτώματα όπως, αίσθημα κόπωσης, πόνοι, δυσκολία στην κίνηση. Και μπορεί να καταλήξουν σε επικίνδυνα φλεβικά έλκη.

Για αυτό είναι πρώτα από όλα σημαντικό να κατανοήσει κανείς ότι οι κιρσοί δεν αποτελούν απλώς αισθητικό πρόβλημα αλλά πολύ περισσότερο μια ασθένεια που εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου αφού ο θα συνεχίσουν να αυξάνονται και σε μέγεθος και σε αριθμό και πρέπει να τους αντιμετωπίσει κανείς σοβαρά και υπεύθυνα και όσο γίνεται πιο άμεσα, χωρίς αναβολές.

Οι κιρσοί θα επιδεινώνονται κάθε χρόνο

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό το πρόβλημα των κιρσών, είναι σημαντικό να «μπούμε» για λίγο μέσα στο φλεβικό σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα:

Οι κιρσοί είναι τμήματα φλεβών στα οποία δεν κυκλοφορεί καλά το φλεβικό αίμα, αυτό που ταξιδεύει από τα κάτω άκρα προς την καρδιά. Σημειώστε ακόμα ότι…

Οι φλέβες έχουν ένα αποκλειστικό χαρακτηριστικό: τις βαλβίδες.

Όταν οι βαλβίδες στις φλέβες υποστούν ζημιά το αίμα θα αρχίσει να κινείται προς λάθος κατεύθυνση – όχι από τα πόδια προς την καρδιά αλλά αντίστροφα, από την καρδιά προς τα πόδια.

Η παθολογική κίνηση του αίματος ενισχύεται επιπλέον και από τη βαρύτητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο όγκος του αίματος στα πόδια να αυξάνει. Μαζί με τον όγκο του αίματος, αυξάνεται και η πίεση μέσα στις φλέβες.

Οι φλέβες τότε αρχίζουν να διατείνονται και να γίνονται εμφανείς. Η διάταση οδηγεί με τη σειρά της σε αύξηση τόσο της διαμέτρου όσο και του μήκους τους. Η κατάσταση αυτή η οποία χαρακτηρίζεται από την εμφάνισή των κιρσών, ονομάζεται Φλεβική Ανεπάρκεια.

Όπως προείπαμε η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, η ασθένεια που οφείλονται οι κιρσοί, είναι εξελικτική και θα επιδεινώνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Οι πιθανότητες μάλιστα υπολογίζονται στατιστικά σε 3 με 4% κάθε χρόνο. Για αυτό αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα κιρσών κάντε κάτι τώρα.

5 λόγοι για να βγουν οι κιρσοί πιο σύντομα

  • Σήμερα η αντιμετώπισή των κιρσών γίνεται εύκολα, ανώδυνα κι αποτελεσματικά.
  • Υπάρχουν πολλές, σίγουρες κι ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι κατά των κιρσών.Laser, steam, αφρός, μικροφλεβεκτομές είναι κάποιες από αυτές και συχνά συνδυάζονται μεταξύ τους.
  • Πρέπει πάντα να γίνεται ασφαλής διάγνωση με triplex φλεβών κι αιμοδυναμικός έλεγχος.
  • Η επέμβαση από ειδικευμένο αγγειοχειρουργό γίνεται χωρίς γενική αναισθησία ή επισκληρίδιο, ούτε καν μέθη.
  • Αμέσως μετά την επέμβαση, ο ασθενής φεύγει περπατώντας, χωρίς πόνους.

Πηγή

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ελλείψεις φαρμάκων: Νέα εγκύκλιος για χορήγηση μόνο με ηλεκτρονική συνταγή – Ποιοι εξαιρούνται

News Room A

Από ποιες χρόνιες παθήσεις προστατεύει η ήπια σωματική δραστηριότητα

News Room A

Στοματικά βακτήρια: Η κατανόησή τους βοηθά στην καταπολέμηση της περιοδοντικής νόσου

News Room A