magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Κιρσοί: Πώς θεραπεύονται οι κιρσοί με το λέιζερ;

Η απλή θεραπεία φλεβών με λέιζερ χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μικροσκοπικών κιρσών και φλεβών αράχνης που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Το λέιζερ είναι μια εστιασμένη δέσμη φωτός. Αυτός ο τύπος λέιζερ στοχεύει στο εξωτερικό του δέρματός σας. Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιεί τη θερμότητα του λέιζερ για να ουλώσει και να κλείσει τους κιρσούς.

Αντιμετώπιση κιρσών

Οι κιρσοί φαίνονται σκούρο μπλε, διογκωμένοι και στριμμένοι κάτω από το δέρμα. Αναπτύσσονται συχνότερα στα πόδια και τους αστραγάλους. Προκαλούνται από εξασθενημένες βαλβίδες και φλέβες στα πόδια σας και σε άλλα σημεία του σώματός σας. Αυτές οι βαλβίδες κρατούν το αίμα να ρέει προς την καρδιά σας. Όταν αυτές οι βαλβίδες δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε, συλλέγεται αίμα και συσσωρεύεται πίεση. Η πίεση κάνει τις φλέβες να συστρέφονται και να μεγεθύνονται.

Οι ευρυαγγείες είναι μια μορφή κιρσών. Μοιάζουν με λεπτούς, μπλε ιστούς. Πώς γίνεται; Η διαδικασία συνήθως γίνεται στο ιατρείο σας. Πιθανότατα θα πρέπει να φοράτε κάποιο είδος προστασίας ματιών. Το λέιζερ στοχεύει σε προσβεβλημένη φλέβα. Το φως λέιζερ περνά μέσα από το δέρμα για τη θεραπεία της φλέβας. Δεν θα έχετε κοψίματα, αλλά η θερμότητα από το λέιζερ μπορεί να προκαλέσει κάποια ενόχληση. Το λέιζερ προκαλεί ουλώδη ιστό που κλείνει τη φλέβα. Αφού κλείσει, μια φλέβα χάνει την πηγή αίματος της. Με τον καιρό, η φλέβα είναι πιο δύσκολη. Μια συνεδρία διαρκεί 15 έως 20 λεπτά. Συνήθως χρειάζονται περισσότερες από μία συνεδρίες λέιζερ. Μπορεί να έχετε άλλη μια συνεδρία σε 6 έως 12 εβδομάδες.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της θεραπείας με λέιζερ;

Οι κίνδυνοι της θεραπείας με λέιζερ περιλαμβάνουν: Δερματικά εγκαύματα. Αλλαγές στο χρώμα του δέρματος. Νευρική βλάβη που προκαλεί κάψιμο, πόνο ή αίσθημα τσιμπήματος μετά την ανάρρωση. Τι μπορείτε να περιμένετε μετά τη θεραπεία; Θα μπορέσετε να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας αμέσως. Μπορεί να έχετε μερικούς μώλωπες κατά μήκος της υπό θεραπεία φλέβας. Ο γιατρός σας μπορεί να βάλει έναν επίδεσμο στην περιοχή. Μπορεί επίσης να έχετε ερυθρότητα ή πρήξιμο στα πόδια σας για μερικές ημέρες. Ο γιατρός σας θα σας πει εάν οι κάλτσες συμπίεσης θα σας βοηθήσουν.

Πώς μπορείτε να φροντίσετε τον εαυτό σας στο σπίτι;

Η θεραπεία στο σπίτι μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα και να επιβραδύνει την εξέλιξη των κιρσών. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι:

  • Άσκηση. Το να παραμένετε δραστήριος βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια σας.
  • Μείνετε σε υγιές βάρος. Το υπερβολικό βάρος μπορεί να αυξήσει το πρήξιμο και την ενόχληση των κιρσών.
  • Αποφύγετε μεγάλες περιόδους καθιστή ή όρθιας στάσης.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η ΗΔΙΚΑ απαντά στις καταγγελίες περί «παραβίασης προσωπικών δεδομένων»: «Ασφαλείς οι Ηλεκτρονικοί Φάκελοι Υγείας»

News Room A

Eπιστήμονες: Βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στο να σταματήσουν την ανάπτυξη όγκων ανθεκτικών στα φάρμακα

News Room A

Κορονοϊός: Ποιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν long Covid – Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα

News Room A