magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Κι όμως! Το αρχικό φινάλε του “Squid Game” δεν ήταν αυτό που είδαμε!

Κι όμως! Το αρχικό φινάλε του "Squid Game" δεν ήταν αυτό που είδαμε!

Χωρίς αμφιβολία, το Squid Game κατάφερε να γίνει η δημοφιλέστερη παραγωγή του Netflix για το 2021. Η πλοκή, οι ανατροπές και η αγωνία που χάρισε στους τηλεθεατές έμειναν αξέχαστες. Όπως και το τέλος της σειράς, αφού όλα δείχνουν πως θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος. 

Ωστόσο, το τέλος που όλοι είδαμε στον πρώτο κύκλο της σειράς, δεν ήταν αυτό που είχαν σκεφτεί από την αρχή.

Ο σκηνοθέτης της σειράς, μιλώντας στο Squid Game, είπε πως υπήρχαν δύο εναλλακτικά σενάρια: στο πρώτο ο πρωταγωνιστής (γνωστός και ως παίκτης 456) επιβιβάζεται στο αεροπλάνο και πετάει για τις ΗΠΑ, αφήνωντας πίσω του τον πειρασμό του παιχνιφδιού, ενώ στο δεύτερο γυρίζει πίσω και περπατάει προς την κάμερα.

“Αναρωτιόμασταν διαρκώς, αν η απόφαση να φύγει ο Gi-hun για να δει την οικογένεια του και να διεκδικήσει το δικό του μερίδιο στην ευτυχία ήταν ο σωστός τρόπος για να περάσουμε το μήνυμα που θέλαμε να μεταφέρουμε μέσω της σειράς”, δήλωσε ο Hwang.

Σημείωσε επίσης ότι αργότερα αποφάσισαν το τρέχον τέλος, επειδή ήθελαν να θέσουν μια ερώτηση στο κοινό που δεν θα ήταν δυνατον να απαντηθεί αν ο πρωταγωνιστής είχε φύγει με το αεροπλάνο. Ο σκηνοθέτης ήθελε οι θεατές να ρωτήσουν: “Γιατί ο κόσμος έχει φτάσει σε αυτό το σημείο; — ένα ερώτημα που μπορούσε να απαντηθεί μόνο εάν ο Gi-hun γυρνούσε πίσω και περπάτούσε προς την κάμερα. Έτσι καταλήξαμε σε αυτό το φινάλε.”

Σχετικές αναρτήσεις

Η τέχνη συναντά την επιστήμη στο Athens Science Festival | 27-29 Μαρτίου 2021

News Room A

Το «Γράμμα μιας άγνωστης» του Στέφαν Τσβάιχ

News Room G

Η ταινία της εβδομάδας: Στο «Book Club» μία παρέα γυναικών ανακαλύπτει τον Mr. Grey

News Room A