Η Ιταλία δοκιμάζεται από ένα σφοδρό κύμα καύσωνα που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 16 ανθρώπων, ενώ η θερμοκρασία συνεχίζει να σκαρφαλώνει σε επικίνδυνα επίπεδα. Από την αρχή της εβδομάδας, έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους σε θέρετρα ή κατά την εργασία τους υπό τον καυτό ήλιο, ενώ άλλοι δέκα ηλικιωμένοι πέθαναν στα νοσοκομεία της χώρας λόγω αφυδάτωσης και θερμοπληξίας.
Στη Ρώμη, το ηλεκτρικό δίκτυο δέχεται υπερβολική φόρτιση, προκαλώντας συνεχόμενα μπλακ άουτ και δημιουργώντας προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων. Παράλληλα, η ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας πλήττεται από σειρά πυρκαγιών που αυξάνουν την ανησυχία.
Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκονται 18 πόλεις, ενώ στη νότια Ιταλία η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας, ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει το Μιλάνο με τη Βενετία έκλεισε προσωρινά, καθώς η άσφαλτος «έλιωσε» σε διάφορα σημεία, απαιτώντας άμεση παρέμβαση των συνεργείων οδικής ασφάλειας. Οι ειδικοί προβλέπουν πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή, δίνοντας μια ανάσα στην καυτή Ιταλία.
