21.7 C
Athens
Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά της Αττικής Οδού από οδηγό: Το ποσό που διεκδικεί

  Πέντε ημέρες μετά το πρώτο χιόνι και ενώ οι οδηγοί της Αττικής Οδού ακόμα μαζεύουν τα τρακαρισμένα σε πολλές περιπτώσεις αυτοκίνητά τους, οι ευθύνες ακόμα αναζητούνται.

  Οι oδηγοί, τρομοκρατημένοι από την περιπέτεια τους, προετοιμάζονται για την επόμενη φορά, καθώς προφανώς δεν πιστεύουν πως στην επόμενη κακοκαιρία δεν θα ξαναεγκλωβιστούν.

  Η Αττική Οδός, την ώρα που ακόμα είναι άγνωστο το πώς και ποιοι θα αποζημιωθούν, επιχειρεί να πετάξει από πάνω της τις ευθύνες και να τις ρίξει στην τροχαία.

  «Αρμόδιος φορέας για τη διακοπή λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου της Αττικής Οδού είναι η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στη δικαιοδοσία της οποίας υπάγεται το τμήμα Τροχαίας Αττικής Οδού», ήταν η απάντηση της Αττικής Οδού.

  Η απάντηση, ξεκάθαρη, ήρθε από την Πολιτική Προστασία ταχύτατα.

  «Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι τέθηκε αίτημα «προληπτικής απαγόρευσης των φορτηγών-βαρέων οχημάτων από το βράδυ της Κυριακής 23 Ιανουαρίου». Οι «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΕ» διαβεβαίωσαν ότι ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και διαθέτει περισσότερα οχήματα εκχιονισμού από τη συμβατική της υποχρέωση. Συγκεκριμένα, 35 εκχιονιστικά οχήματα σε 70 χλμ (δηλαδή, ένα όχημα ανά δύο χλμ)», απάντησε με τη σειρά του το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

  Το που ήταν αυτά τα εκχιονιστικά αποκάλυψε χθες ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο LIVE NEWS και στο MEGA, καθώς τα οχήματα είχαν ξεμείνει από βενζίνη.

  Ξεκίνησαν οι αγωγές

  Σύμφωνα με το MEGA, την ίδια ώρα η πρώτη αγωγή ήδη κατατέθηκε από οδηγό που ταλαιπωρήθηκε στην Αττική Οδό για 16 ώρες.

  «Με την αγωγή αυτή η εντολέας μου διεκδικεί την καταβολή αποζημίωσης από την Αττική Οδό για όλη αυτή τη ταλαιπωρία και την ηθική βλάβη που υπέστη από την πολύωρη επι 16 ώρες περίπου, από τον πολύωρο εγκλωβισμό της στην Αττική Οδό ο οποίος προκλήθηκε από την αμέλεια των οργάνων, των υπευθύνων οργάνων της Αττικής Οδού», δήλωσε ο δικηγόρος Ιωάννης Καλαβρής.

  Για την κυβέρνηση η ανακοίνωση της Αττικής Οδού συνδέεται ευθέως με την πενιχρή αποζημίωση των 2000 ευρώ, με την κυβέρνηση να ρωτάει αν η αποδοχή της απαίτησης για 2000 ευρώ αποζημίωση σε κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, δεν σημαίνει ταυτόχρονα και αποδοχή της ευθύνης.

  - Advertisement -

  «Είναι κατανοητό ότι η εταιρεία προσπαθεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της, ενόψει πιθανών νομικών διεκδικήσεων και επιβολής διοικητικών κυρώσεων. Δική μας υποχρέωση είναι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος», συμπληρώνει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης.

  Την ίδια ωρα ξέσπασε και πολιτική κόντρα, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να ξιφουλκούν μετά την πρόταση μομφής και να επιρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο για την κατάσταση που βρήκαν και που είναι σήμερα ο κρατικός μηχανισμός.

  «Εύλογο το ποσό των 10.000 ευρώ για την αποζημίωση»

  Ο δικηγόρος Ιωάννης Καλαβρής μίλησε στο LIVE NEWS για την πρώτη αγωγή που κατέθεσε για λογαριασμό της εντολέας του κατά της Αττικής Οδού.

  «Η Οδύσσειά της ξεκίνησε στις 10 το πρωί, όταν μπήκε στην Αττική Οδό ερχόμενη από Ελευσίνα με κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο, χωρίς καμία ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί. Προσπάθησε να εξέλθει από την Περιφερειακή Υμηττού, που ήταν κλειστή, και στη συνέχεια προσπάθησε να εξέλθει από την επόμενη έξοδο. Το τηλεφωνικό κέντρο δεν επικοινωνούσε, δεν είχε άλλη πληροφόρηση και σκέφτηκε σαν λύση να βγει στην έξοδο της Παιανίας και να ξαναμπεί από εκεί στην Αττική Οδό. Εισέρχεται περίπου στις 12 από την είσοδο της Παιανίας, χωρίς να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπάλληλο, που κράτησε το αντίτιμο των διοδίων, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί πιο κάτω και να μείνει εκεί έως τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας», είπε ο δικηγόρος της.

  Ο κ. Καλαβρής θεωρεί πως η Αττική Οδός, η οποία ευθύνεται για την ταλαιπωρία των οδηγών, δεν μπορεί να καθορίσει από μόνη της το ποσό που θα δοθεί ως αποζημίωση και πρόσθεσε πως το ποσό των 10.000 ευρώ που διεκδικεί η εντολέας του είναι εύλογο για τις ώρες που ταλαιπωρήθηκε και την κατάσταση στην οποία βρέθηκε.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ