magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Καρκίνος του προστάτη: η 2η αιτία θανάτου από νεοπλασματική νόσο σε άνδρες άνω της μέσης ηλικίας – Νέα ιστοσελίδα «Με τον Προστάτη Δεν Αστειευόμαστε»

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τον καρκίνο του προστάτη: αποτελεί τον πρώτο σε συχνότητα καρκίνο και τη δεύτερη αιτία θανάτου από νεοπλασματική νόσο σε άνδρες άνω της μέσης ηλικίας. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και συστήνουν στους άνδρες άνω των 50 ετών να μιλήσουν με τον γιατρό τους και να προβούν στους απαραίτητους προληπτικούς ελέγχους για τον προστάτη τους.

Σε μια προσπάθεια να παροτρύνει τους άνδρες να ξεπεράσουν πιθανούς φόβους και ανησυχίες και να προβούν στους απαραίτητους προληπτικούς ελέγχους για τον προστάτη,  η Janssen Ελλάδος παρουσίασε την έναρξη της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού για τον καρκίνο του προστάτη σήμερα. Η καμπάνια με τίτλο «Με τον Προστάτη Δεν Αστειευόμαστε» εξελίσσεται μέσα από την ομώνυμη επίσημη ιστοσελίδα και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.) και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών (Κ.Ε.Φ.Ι).

Η δημιουργική προσέγγιση της εκστρατείας «Με τον Προστάτη Δεν Αστειευόμαστε» στηρίζεται στο χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό, έχοντας ως κεντρικό πρωταγωνιστή τον γνωστό κωμικό κ. Αλέξανδρο Τσουβέλα, ο οποίος καλεί με το δικό του τρόπο τους άνδρες να ξεπεράσουν τους όποιους δισταγμούς τους, αλλά και τις γυναίκες να ενθαρρύνουν τους άνδρες, ενόψει της εξέτασης.

Η ιστοσελίδα «Με τον Προστάτη Δεν Αστειευόμαστε» αποτελεί ένα από τα οχήματα της εκστρατείας ευαισθητοποίησης, δίνοντας σε όλους πρόσβαση σε εμπεριστατωμένο ενημερωτικό υλικό, συμβουλές και καθοδήγηση.

«Στη Janssen αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα έχουν πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Επιπλέον, μέσα από υπεύθυνες δράσεις ενημέρωσης για τις ασθένειες, ενισχύουμε τη σημασία της πρόληψης και της διατήρησης της υγείας. Στη Janssen Ελλάδος, με γνώμονα το όραμά μας για έναν κόσμο χωρίς ασθένειες, τοποθετούμε τους ασθενείς για ακόμη μια φορά στοεπίκεντρο των δραστηριοτήτων μας και είμαστε ευγνώμονες που έχουμε την αιγίδα και τη συνεργασία των συλλόγων ασθενών ΕΛΛΟΚ και ΚΕΦΙ σε αυτή την κοινωνικά υπεύθυνη πρωτοβουλία. «Με τον Προστάτη Δεν Αστειευόμαστε» και μαζί δίνουμε αυτό το μήνυμα, υποστηρίζοντας τους ασθενείς, τις οικογένειές τους και την κοινωνία στο σύνολό της», τόνισε ο Christian Rodseth, Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, Πολωνίας και Ρουμανίας.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καπετανάκης, Γραμματέας Δ.Σ. της ΕΛΛΟΚ, τόνισε: «Ως κοινωνικός φορέας είμαστε πάντα δίπλα σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην ενημέρωση, συνεπώς και στην πρόληψη που σώζει ζωές». «Στηρίζουμε πρωτοβουλίες που προστατεύουν τους πολίτες, θωρακίζουν τους ασθενείς και ενισχύουν διαρκώς την καταπολέμηση του καρκίνου», δήλωσε η Ελισσάβετ Ψιλοπούλου, Αντιπρόεδρος του ΚΕΦΙ.

Πηγή

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σύνδρομο υπνικής άπνοιας: Μια σύγχρονη επιδημία

News Room

Τι μπορεί να συμβαίνει όταν αλλάζει χρώμα το δέρμα χαμηλά στα πόδια

News Room A

Οι κίνδυνοι από τις ψεύτικες βλεφαρίδες είναι πολλές – Όσα πρέπει να γνωρίζεις

News Room A