magdasnews.gr
Τετ α τετ με την Μάγδα

Η Ζωή Κρονάκη στην πρώτη της συνέντευξη μετά την πρεμιέρα της στην ΕΡΤ

H Zωή Κρονάκη, είναι από εκείνες τις περιπτώσεις των ανθρώπων που απέδειξαν με την πορεία τους μέχρι σήμερα, πως η διάρκεια μπορεί να υπάρχει μέσα από την συνέπεια και τον σεβασμό σε ότι κάνεις. Η γνωστή φράση, «Δούλεψε σκληρά στη σιωπή κι άσε την επιτυχία να κάνει θόρυβο» για όσους την γνωρίζουν από την εικοσαετή πορεία της στην τηλεόραση, ξέρουν πως «κουμπώνει» πάνω της τέλεια. 

Οι ρόλοι στην ζωή της είναι πολλοί, και ο καθένας ξεχωριστά αποτελεί μια καθημερινή πρόσκληση για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις τους. Σκληρά εργαζόμενη μητέρα, σύζυγος, Ραδιοφωνική παραγωγός με καθημερνή εκπομπή, παρουσιάστρια εβδομαδιαίας εκπομπής στην ΕΡΤ2,  διοικήτρια της εταιρείας Wethepeople  και του  all4mama και τέλος youtuber. Με αφορμή την νέα της εκπομπή  “Μαμά-δες” ,που προβάλλεται κάθε Σάββατο, η αγαπητή δημοσιογράφος αφηγείται για  πρώτη φορά  για την πορεία της από την… Θεσσαλονίκη των 18 ετών, στην Αθήνα του 2020, τις ανατροπές τις επιτυχίες τις απογοητεύσεις τον γάμο και τα δυο παιδιά. 

Ο τοκετός των 15 ωρών και τα παιδικά χρόνια   

«Γεννήθηκα μια κρύα νύχτα του Χειμώνα και συγκεκριμένα 7 Δεκεμβρίου  στη Θεσσαλονίκη .Η μαμά μου, μου περιέγραφε  πάντα την ιστορία του τοκετού της ως  δύσκολη και περιπετειώδη, αφού της έσπασαν τα νερά την ώρα που εργαζόταν στη βιοτεχνία του μπαμπά μου και την μετέφεραν στο νοσοκομείο στο παραπέντε. Ο τοκετός της  ωστόσο διήρκησε πάνω από 15 ώρες αλλά στο τέλος τα κατάφερε και γέννησε φυσιολογικά. Ως μωρό ήμουν αρκετά δύσκολο  και δύστροπο – δεν κοιμόμουν , γκρίνιαζα συνέχεια- σε αντίθεση με την νηπιακή μου ηλικία που ήμουν ένα ήσυχο και συνεσταλμένο κοριτσάκι. Έζησα μέχρι τα 5 μου χρόνια στη Θεσσαλονίκη και μετά τον χωρισμό των γονιών μου μετακόμισα με την μητέρα μου στην Καβάλα όπου ζήσαμε  όλοι μαζί με τον παππού και την γιαγιά. Τα παιδικά μου χρόνια θα τα χρωμάτιζα με τις πιο παλ αποχρώσεις. Μεγάλωσα σε μια γραφική γειτονιά, σε μια μονοκατοικία με μεγάλη αυλή, με τις φωνές των παιδιών να αντηχούν απ’ άκρη σε άκρη, με το αγαπημένο μου τεριέ και με πολλή πολλή αγάπη. Είμαι παιδί γεννημένο στα τέλη της δεκαετίας του 70 τότε που το παιχνίδι στις αλάνες ήταν πρωταρχική ανάγκη. Κυνηγητό, κουτσό, μήλα, μακριά γαϊδούρα ήταν μερικά από τα παιχνίδια που μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον μας τα απογεύματα. Η έννοια της γειτονιάς που σήμερα τείνει να εξαφανιστεί αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι των παιδικών μου χρόνων.»

Ήμουν 19 ετών όταν τυχαία στον δρόμο μου έκαναν μια ερώτηση για έναν ραδιοφωνικό διαγωνισμό άκουσαν την φωνή μου και έτσι έγινα παραγωγός. 

«Ως μαθήτρια ήμουν πάντα καλή και επιμελής. Κατάφερα να περάσω στο πανεπιστήμιο και να σπουδάσω στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης. Η επιστροφή μου στη γενέτειρα μου επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις !!! Μια από  αυτές , η ενασχόληση μου με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ήρθαν εντελώς ξαφνικά, αιφνιδιαστικά και μαγικά στη ζωή μου!!! Στο πρώτο έτος της σχολής και ενώ περπατούσα στην Πλατεία Αριστοτέλους με σταμάτησαν για να μου κάνουν μια ερώτηση σε ένα  ραδιοφωνικό παιχνίδι, και στην κυριολεξία με ¨τσίμπησαν” από τον δρόμο και με πήγαν στο στούντιο. Αυτό ήταν . Ένας μεγάλος έρωτας ξεκινούσε, ο  έρωτας μου για το ραδιόφωνο που 22 χρόνια μετά παραμένει αναλλοίωτος στο χρόνο. Πέρασα από τα μεγαλύτερα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης ( star fm , kiss fm) και παράλληλα ξεκίνησα δικαστικό ρεπορτάζ στην  τότε εφημερίδα “Μακεδονία”. Λίγα χρόνια μετά μπήκε στη ζωή μου η τηλεόραση.  Εργάστηκα στη  δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας κάποια μικρά δελτία ειδήσεων  και στην Ερτ 3 παρουσιάζοντας πολιτιστικά μαγκαζίνο.»

Από τη Θεσσαλονίκη στο alter  με τον Άκη Παυλόπουλο 

«Αν και λάτρευα την πόλη μου γύρω στο 2004 αισθάνθηκα ένα επαγγελματικό  τέλμα  με αποτέλεσμα να μετακομίσω στην Αθήνα και να εργαστώ στο Άλτερ ( τότε) ώς συμπαρουσιάστρια του Άκη Παυλόπουλου στην ενημερωτική εκπομπή “Πρώτη Ματιά”. Το 2009 και ενώ είχα επιστρέψει στην Κρατική τηλεόραση ξεκίνησα να ασχολούμαι με το κοινωνικό ρεπορτάζ  και παρουσίασα την εκπομπή “Γνωρίζω το Παιδί μου”.»

«Επέστρεψα στην τηλεόραση ένα χρόνο μετά τη γέννηση της κόρης μου. Πήγα ως καλεσμένη στο happy day και τελικά βρέθηκα με δικό μου ένθετο στην εκπομπή που ονομάστηκε happy kid. Η χημεία με την ομάδα του happy day ήταν μοναδική και εμφανής από την αρχή. Η Σταματίνα ειναι μια γενναιόδωρη παρουσιαστρια χωρίς κομπλεξ που αφήνει χώρο στους συνεργάτες της. Έχει και εκείνη ως μανούλα πολλές αναζητήσεις και την ενδιαφέρουν πολύ τα θέματα για τα παιδιά. Δεν εχανε ευκαιρία να ρωτάει τους ειδικούς που είχαμε στη στήλη για οτιδήποτε την απασχολούσε σε σχεση με τα παιδιά της. Την ευχαριστώ για αυτήν την όμορφη και ζέστη συνεργασία που κράτησε 4,5 περίπου χρόνια. Όπως ευχαριστώ και την Μαίρη Παλιαλεξη μια από τις πιο ταλαντούχους αρχισυντάκτες της ελληνικής τηλεόρασης.»

“Ο καλός γάμος ξεκινά όταν παντρεύεσαι αυτόν που αγαπάς.  Γίνεται όμως αληθινά ευτυχισμένος όταν αγαπήσεις αυτόν που έχεις παντρευτεί.”

Η μεγάλη μου δύναμη και η .. αδυναμία 

«Την ίδια χρονιά γνώρισα και τον σύζυγο μου Τάσο. Παντρευτήκαμε το 2011 όταν γεννήθηκε και η πρώτη μας κόρη Κρίστα. Στην πορεία ήρθε στη ζωή μας ο γιός μας Γιώργος. Κάποτε μου είχε πει μια μεγαλύτερη γυναίκα : “Θα δεις ότι η κόρη σου θα είναι η δύναμη σου και ο γιος σου η αδυναμία σου”. Αυτό ακριβώς νιώθω πολλές φορές για τα παιδιά μου !!!Είμαι από τις μαμάδες που θα φωνάξει και θα βάλει όρια όταν αισθάνεται ότι τα πράγματα ξεφεύγουν. Θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν με αλήθεια, να μην ζουν σε μια γυάλινη σφαίρα, να  έχουν εν συναίσθηση και αγάπη για τον συνάνθρωπο.Προσπαθώ με όλα αυτά που κάνω να διαχειρίζομαι άριστα τον χρόνο μου. Με πολύ κόπο και οργάνωση. Φροντίζω ότι και να συμβαίνει στη δουλειά να μην το μεταφέρω σπίτι και να ζω πράγματα με τα παιδιά μου τον μεγαλύτερο χρόνο μου.Η πιο ωραία στιγμή του 24 ώρου είναι όταν είμαστε όλοι μαζί αγκαλιασμένοι στον καναπέ , διαβάζουμε παραμύθια και “πειράζουμε” ο ένας τον άλλον.»

Τα παιδιά μου ήταν η αφορμή για να «γεννηθεί» το μεγαλύτερο site για γονείς και παιδιά στην Ελλάδα 

«Επαγγελματικά από τότε που γέννησα την κόρη μου ( 2011)  άρχισα να ασχολούμαι πιο ενεργά με το digital που τότε στην Ελλάδα είχε αρχίσει να πρωτοεμφανίζεται. Οι ανάγκες που μου προέκυψαν από την μητρότητα και οι δημοσιογραφικές μου ανησυχίες με ώθησαν στο να δημιουργήσω το  all4mama.gr, ένα site με θέματα για τους γονείς και τα παιδιά. Μία πρωτοποριακή επαγγελματική κίνηση για  την εποχή που όσο περνούσαν τα χρόνια όφειλα διαρκώς να την εξελίσσω, γιατί αυτό είναι η τεχνολογία, μια αέναη εξέλιξη.Δημιουργήσαμε με την εταιρεία Wethepeople  το κανάλι  all4mama στο youtube το οποίο σήμερα δεν υπάρχει. Γιατί μια άλλη ανάγκη υποκατέστησε την παλιά.  Αφουγκραστήκαμε την ανάγκη της αγοράς και δημιουργήσαμε το 5 minute mum Channel,  ένα community  για μαμάδες στο youtube  στο οποίο συμμετέχουν πολλές γνωστές και αγαπητές μαμάδες όπως η Μαντώ Γαστεράτου, η Βάσω Κολλιδά, η Έλενα Χαραλαμπούδη και η Μάγκυ Ταμπακάκη. Και η ομάδα διαρκώς μεγαλώνει καθώς σύντομα θα έχουμε και άλλα άτομα στην παρέα μας.

Φέτος είναι μια χρονιά ξεχωριστή για μένα αφού ένα ακόμη όνειρο υλοποιήθηκε. Η εκπομπή  μου “Μαμά-δες” που προβάλλεται κάθε Σάββατο στην Ερτ2 με αληθινές ιστορίες μαμάδων της διπλανής πόρτας, με χρηστικές πληροφορίες, ιατρικά  και γυναικεία θέματα , συνεντεύξεις και φυσικά με την κατηγορία Μπαμπά – μίλα για να μην αφήνουμε και τους μπαμπάδες παραπονεμένους.  Στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια εκπομπή για την Ελληνική οικογένεια , ενημερωτική και χρηστική.» 

Συμβουλεύω και προτείνω να … 

«Η δική μου στάση ζωής και ένα από τα μηνύματα που θέλω να περάσω στα παιδιά μου είναι να πιστεύουν στα όνειρα τους και στις δυνάμεις τους. Να προχωράνε μπροστά με πίστη και συναίσθημα και  να δημιουργούν το δικό τους όνειρο σε έναν κόσμο μη ονειρικά πλασμένο.Τον ελεύθερο μου χρόνο όταν αυτός υπάρχει μου αρέσει να βλέπω ταινίες στο Netflix  και να διαβάζω βιβλία.Αγαπημένη μου  ταινία είναι το Notebook γιατί λατρεύω να σκέφτομαι ότι υπάρχουν ζευγάρια  που μέχρι το τέλος της ζωής τους ζουν και αναπνέουν ο ένας για τον άλλον. Αγαπημένο μου βιβλίο είναι το Μεγάλες Προσδοκίες του Καρόλου Ντίκενς. Αγαπημένο μου ταξίδι αυτό στην Ιορδάνια. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές στον Wadi Rum μαζί με τους Βεδουίνους στην έρημο, γνωρίσαμε έθιμα και παραδόσεις τους, κάναμε σαφάρι και επισκεφτήκαμε ένα από τα θαύματα του κόσμου την Πέτρα. Για όλα αυτά χρειάστηκαν ελάχιστα χρήματα και μόλις 3 μέρες. Για όσους δεν το γνωρίζουν η πτήση Αθήνα – Άκαμπα δεν ξεπερνάει τις 2,5 ώρες. Αν και λατρεύουμε οικογενειακώς τα ταξίδια δυστυχώς λόγω κορωνοϊού μας λείπουν πολύ.»

Σχετικές αναρτήσεις

Μιχαηλίδου: «Έτσι θωρακίζουμε τα γηροκομεία» – Επιδόματα την ίδια ημέρα και απλοποίηση για αναδοχές και υιοθεσίες

News Room A

Βίντεο: Ταξίδι 365 χλμ στην εθνική οδό και μόνο 26 ΙΧ!

News Room A

Γιάννης Σεβδικαλής: Ο Έλληνας Όσκαρ Πιστόριους μιλάει για την ζωή του χωρίς πόδια και για την δοκιμασία του κορωνοϊού

News Room A