21.7 C
Athens
Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  I want to be ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ !

  Διαβάζουμε, ακούμε  και μαθαίνουμε για τους υποψήφιους των κομμάτων.
  Μας έχουν ζαλίσει. Μας έχουν κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου  που όμοιά της δε ξανάγινε ποτέ…

  Για να σας πω την αλήθεια από κάποιους το περίμενα .
  Τα  «ψώνια» τα «νούμερα» και κάποιοι-ες με την εικόνα του  τύπου, «κάτι πρέπει να γίνω κι εγώ στην ζωή μου » ,φαίνονται από μακριά και τους ξέρουμε χρόνια τώρα .
  Κάποιοι είναι ήδη διάσημοι, άλλοι  πάλι δεν είναι, αλλά παλεύουν χρόνια  με νύχια και με δόντια να γίνουν και δεν τους βγαίνει .
  Σου λέει να η ευκαιρία , τώρα θα κατεβώ κι εγώ τι έχουν καλύτερο οι άλλοι .
  Αν δείτε με προσοχή τα ψηφοδέλτια θα παρατηρήσετε κι εσείς ότι δυστυχώς -με μεγάλη θλίψη  το γράφω- δεν υπάρχουν ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ με προσωπικότητα με γνώσεις και κυρίως με ΟΡΑΜΑ.

  Αν δούμε αυτούς (τους ότι να ναι )μέσα  στην Βουλή, πραγματικά είναι σαν να σηκώνουμε  τα χέρια και να παραδίνουμε την χώρα στον κάθε τυχάρπαστο που ονειρεύεται να παίρνει τον μισθό του βουλευτή να νιώθει ότι έχει εξουσία και να καμαρώνει το σοι του.

  Αλήθεια τι όραμα έχουν όλοι αυτοί οι υποψήφιοι οι διάσημοι , το όραμα της εξουσίας του χρήματος και  της σίγουρης θέσης.

  Σου λεει τι έχω να χάσω και δεν παω . .. Έτσι δεν χτίζεται  κράτος . Έτσι δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις  για το μέλλον . Έτσι δεν μπορείς να περιμένεις το καλύτερο για τον τόπο σου . Μέχρι να μπουν να ‘’ξεστραβωθούν’’ και να καταλάβουν τις τους γίνεται έφυγε η τετραετία . Παμε γι άλλα μετά . Και έτσι θα χαθεί  και πάλι πολύτιμος χρόνος για την χώρα με ανθρώπους που ίσως και να είχαν καλή πρόθεση και διάθεση για προσφορά   αλλά δεν φτάνει δεν είναι αρκετό   δεν είναι αυτό που θέλει  ο τόπος τώρα .

  Ανθρώπους που «να ξέρουν πέντε πράγματα και γράμματα»  που λεει και η γιαγιά μου , ανθρώπους που να έχουν γνώσεις.

  Είδαμε την προσφορά  και τις αλλαγές που έφεραν όσοι επώνυμοι μέχρι σήμερα μπήκαν στην βουλή. Ούτε μια ομιλία ούτε μια αλλαγή σε νομοσχέδιο . Λειτουργούσαν σαν τα πρόβατα στο μαντρί ότι πει το κόμμα , πετάει ο γάιδαρος πετάει , χωρίς προσωπική άποψη χωρίς  επιχειρήματα χωρίς  τίποτα για ότι ψήφιζαν  στην βουλή.

  Πριν ψηφίσετε σκεφτείτε τι είναι αυτός ο άνθρωπος τι έχει κάνει στην ζωή του , τι μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα . θέλει να αλλάξει  κάτι ; μάλιστα μπράβο του ,  έχει γνώσεις ξέρει τι πρέπει να αλλάξει ,μπορεί  όμως να το κάνει ; όχι ! τέλος έξω! Δεν μπορείς  καλέ μου υποψήφιε να έχεις μια θέση  που θα αποφασίσει για την τύχη μου και των παιδιών μου .  Και φυσικά όσους άκουτε αυτές τις ημέρες μην τους κατηγορήσετε ότι λενε ψέματα παπαπαπαπαπα προς θεού . Δεν λενε ψέματα απλά ξέρουν καλά να κρύβουν την αλήθεια .

  Αυτή που  θέλει και αξίζει ο έλληνας την αλήθεια για τα λάθη, την αλήθεια για την διαπλοκή,  την αλήθεια για το ποιος σκατά  φταιει και φτάσαμε εδώ . 

  Να μην έχουν να φανε τα πιτσιρίκια στο σχολείο, ο πατέρας να ναι ξαφνικά άνεργος ,η μάνα με πετσοκομμένο μισθό και ο παππούς με την γιαγιά  να έχουν δουλέψει  μια ζωή για να πάρουν μια σύνταξη  ψίχουλα  ενώ έχουν δουλέψει  σκληρά και τους έχουν κάνει  κρατήσεις «υψηλών προδιαγραφών » και μία  κοινωνία  στα όρια όχι της φτώχειας αλλά της  πείνας .

  Αυτά δεν τα λεει κανείς τι να πει τι να απαντήσει .

  - Advertisement -

  Δεν λεει κανείς για τα μέτρα που θα έρθουν ποιος από όλους αυτούς θα έχει μετά τα κότσια να σηκώσει το χέρι στην βουλή και να πει όχι δεν τα ψηφίζω . ΚΑΝΕΙΣ . Θα κάνουν όλοι τις κότες τότε. Ότι δήθεν και πάλι αναγκάστηκαν να τα ψηφίσουν τα νέα μέτρα για σώσουν την πατρίδα. Είναι η γνωστή καραμέλα που πιπίλιζαν και οι προηγούμενοι . Προσέξτε κύριοι γιατί οι καραμέλες ή λιώνουν ή κάθονται στο λαιμό .

  Και επειδή την πιπιλίζουν πολύ καιρό ίσως να συμβεί το δεύτερο !

  Και καλή χώνεψη λεμε εμείς .

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Latest Posts