magdasnews.gr
People & Politics

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου, Μαρίας Πολύζου: “Με βίαζε ο πατέρας μου από τα 11”

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου, Μαρίας Πολύζου: "Με βίαζε ο πατέρας μου από τα 11"

Η Μαρία Πολύζου είναι η κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών, η γυναίκα που έχει κάνει περήφανη την Ελλάδα αμέτρητες φορές.

Η ίδια προχώρησε σε μια αποκάλυψη για τη ζωή της, που μας άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό. Το χαμόγελό της έκρυβε ένα μεγάλο μαρτύριο. Τη σωματική σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της.

Στο βιβλίο με τίτλο «Μην τα παρατάς» μήνυμα για όλα τα παιδιά κάνει μια κατάθεση ψυχής.

«Γεννήθηκα στην Πάτρα ο πατέρας μου ήταν ψαράς, δούλευε σκληρά αλλά ήταν πάμπτωχος. Ο πατέρας μου ήταν άγριος στην όψη και στους τρόπους. Δεν ήταν ψηλός, μάλλον μετρίου αναστήματος. Είχε σκούρα επιδερμίδα και το καλοκαίρι μαύριζε περισσότερο λόγω δουλειάς. Είχε μαύρα μαλλιά και μούσια που τον έκαναν ακόμη πιο τρομακτικό. Έπινε και, όταν μεθούσε, γινόταν βίαιος. Μας χτυπούσε και τον τρέμαμε όλοι. Εμένα από την ηλικία των 11-12 ετών με βίαζε».

«Έτσι μου δόθηκε τελικά η ζωή. Όχι μόνο να διανύω τα 42.195 μέτρα, όχι μόνο να τερματίζω τον καρκίνο του μαστού που πέρασα, αλλά κυρίως όμως να καταφέρνω να βγαίνω νικήτρια από την μεγαλύτερη μάχη που έδωσα. Με την κακοποίηση», δήλωσε η Μαρία Πολύζου.

Σχετικές αναρτήσεις

Νίκος Χαρδαλιάς: Η τρυφερή φωτογραφία για την γιορτή της κόρης του, Δήμητρας

News Room A

Άδωνις Γεωργιάδης: Εγώ δεν μπορώ να πάω στα πανεπιστήμια, θα με σκοτώσουν

News Room G

Τι απάντησε ο Μένιος Φουρθιώτης μετά την απόσυρση της αστυνομικής φύλαξής του

News Room A