magdasnews.gr
Τετ α τετ με την Μάγδα

Η πανέμορφη Ελίζα Λυμπούση από τον Alpha,μας συστήνεται για πρώτη φορά και μας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις

Η πανέμορφη Ελίζα Λυπμπούση από τον Alpha,μας συστήνεται για πρώτη φορά και μας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις

 Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του απογευματινού δελτίου ειδήσεων του Alpha  Ελίζα Λυμπούση μας συστήνεται μέσα από την πρώτη της συνέντευξη στο magdasnews.gr .

Η δημοσιογράφος μας μιλάει για τα παιδικά της χρόνια στο πατρικό της στου Ζωγράφου μοιράζεται μαζί μας τις αναμνήσεις της και μας περιγράφει τα σχολικά και φοιτητικά της χρόνια και τη ζωή στο πανεπιστήμιο. Αναφέρεται εκτενώς, στον τρόπο που μπήκε η δημοσιογραφία και η τηλεόραση στη ζωή της, καθώς ήταν κάτι που συνέβη από τύχη.

Μετρώντας ήδη 13 χρόνια παρουσίασης στα δελτία ειδήσεων μας αποκαλύπτει  τις απαιτήσεις που έχει αυτή η δουλειά αλλά και τι είναι αυτό που θα την ενδιέφερε να κάνει ως ενδεχόμενο επόμενο βήμα στην επαγγελματική της καριέρα.

Πόσο δύσκολο είναι για την ίδια με αυτό το μεγάλο φόρτο εργασίας να έχει προσωπική ζωή και  πόσο εύκολα ανταποκρίνεται σε όλους τους ρόλους; Επαγγελματίας, σύζυγος, μητέρα, φίλη  ο χρόνος ελάχιστος και οι υποχρεώσεις πολλές. Η Ελίζα Λυμπούση έχει δημιουργήσει μία όμορφη οικογένεια με τον σύζυγό της Ιάσωνα Ρόη και απέκτησαν λίγο πριν την καραντίνα το πρώτο τους παιδί. Μιλάει για το πώς είναι η  οικογενειακή τους  ζωή εν μέσω κορονοιου αλλά τι είναι αυτό που την κέρδισε για να πει το ναι στην πρόταση γάμου που δέχτηκε.

 

Η πανέμορφη Ελίζα Λυπμπούση από τον Alpha,μας συστήνεται για πρώτη φορά και μας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις
Η προετοιμασία  λίγο πριν το δελτίο

Η οικογενειακή ζωή, η μεγάλη αδυναμία στον αδερφό της, οι παιδικές αναμνήσεις και ο θάνατος του παππού

«Γεννήθηκα στην Αθήνα και το πατρικό μου ήταν στου Ζωγράφου, μια περιοχή που αγαπώ πολύ, γιατί είναι πάντα ζωντανή και κατοικείται από πολλούς νέους λόγω των πανεπιστημίων. Μεγάλωσα σε μία οικογένεια πολύ ζεστή και αγαπημένη, και είχα την τύχη να έχω δύο υπέροχους γονείς που ασχολήθηκαν ουσιαστικά με τον αδερφό μου και εμένα, δίνοντάς μας τις ευκαιρίες να ανακαλύψουμε τις κλίσεις μας, μαθαίνοντάς μας να χαιρόμαστε τη ζωή και χαρίζοντάς μας την ελευθερία από μικροί να επιλέγουμε αυτό που θέλουμε. Ο αδερφός μου είναι μόλις ένα χρόνο μεγαλύτερός μου, οπότε είχαμε κοινές παρέες και όλα τα κάναμε μαζί. Είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Πρόκειται για ένα χαρισματικό άνθρωπο, που εκτός από εξαιρετικός δικηγόρος είναι και ένας ταλαντούχος μουσικός. Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι τα μεγάλα πάρτι, οικογενειακά τραπέζια με πολλά γέλια και πάντα μουσική στο σπίτι. Ταξίδια σε όλη την Ελλάδα το καλοκαίρι, κατασκήνωση στο Σούνιο, κάλαντα τα Χριστούγεννα με μεγάλη παρέα.  Ατελείωτα παιχνίδια με τον σκύλο μας τον Ερμή. Μία δύσκολη στιγμή ήταν η απώλεια του παππού μου όταν ήμουν 10 ετών. Ήταν η πρώτη φορά που ήρθα αντιμέτωπη με το ζήτημα του θανάτου.»

Η πανέμορφη Ελίζα Λυπμπούση από τον Alpha,μας συστήνεται για πρώτη φορά και μας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις

 Τα δύο πτυχία με άριστα, οι σπουδές και τα φοιτητικά χρόνια  Σχολικά και φοιτητικά χρόνια. Φιλίες, όνειρα ή απογοητεύσεις.

«Φοίτησα στο γυμνάσιο της Ιταλικής Σχολής Αθηνών και στη συνέχεια στο Κλασικό Λύκειο Αναβρύτων. Ήταν δύο πολύ ιδιαίτερα σχολεία με εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς, που πρόσφεραν εκτός από το κλασικό πρόγραμμα σπουδών, γενικές γνώσεις και καλλιτεχνικές δράσεις. Όσα έμαθα από τους καθηγητές μου με ακολουθούν στη ζωή μου και τους σκέφτομαι πάντα. Τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σπούδασα στο πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων μαζικής Ενημέρωσης και συνέχισα με μεταπτυχιακό στις πολιτισμικές σπουδές και την ανθρώπινη επικοινωνία στο ίδιο τμήμα, ολοκληρώνοντας και τα δύο μου πτυχία με άριστα, ενώ στη συνέχεια έλαβα μέσω γραπτών εξετάσεων κρατική υποτροφία για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής. Ονειρευόμουν από μικρή να πάω στο πανεπιστήμιο. Στην οικογένειά μου πάντα η μόρφωση αποτελούσε βασική αξία. Οι σπουδές στην επικοινωνία με συνεπήραν. Μου άνοιξαν μπροστά μου ένα καινούριο κόσμο γνώσης, ένα πολύ διαφορετικό τρόπο να αντιλαμβάνομαι την πραγματικότητα.Τα φοιτητικά χρόνια ήταν μία υπέροχη περίοδος ελευθερίας, ωρίμανσης και ανακαλύψεων.Ένα πολύ ιδιαίτερο κεφάλαιο στην φοιτητική μου ζωή αποτέλεσε η φοίτησή μου στο πανεπιστήμιο του Μίνιο στην Πορτογαλία, μέσω του προγράμματος Erasmus. Ήταν η πρώτη φορά που έμενα μόνη μου στο εξωτερικό και είχα συμφοιτητές από πολλές χώρες, με  διαφορετικές ιδέες και νοοτροπίες. Αυτή η περίοδος μού άνοιξε νέους ορίζοντες και μου χάρισε φίλους, που μπορεί να βρίσκονται μακριά, αλλά πάντα μας συνδέει κάτι πολύ δυνατό. Θα πρότεινα σε κάθε φοιτητή να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία και να ζήσει αυτή την πολύ ξεχωριστή εμπειρία.»

 

Από εργαζόμενη στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004  στη θέση της παρουσιάστριας δελτίων ειδήσεων  

«Η τηλεόραση μπήκε στη ζωή μου τυχαία. Από τα φοιτητικά χρόνια, μου είχαν παρουσιαστεί ευκαιρίες να ασχοληθώ με τον τομέα αυτό, αλλά προτιμούσα την επικοινωνία. Η πρώτη μου δουλειά, ενώ ακόμη ήμουν φοιτήτρια, ήταν στο τμήμα Επικοινωνίας της οργανωτικής επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ενώ στη συνέχεια έκανα stage στην Κομισιόν στις Βρυξέλλες, στο τμήμα Επικοινωνίας της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας  και Καινοτομίας.

Όταν επέστρεψα στην Αθήνα, άρχισα να εργάζομαι στο Channel Nine, περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό της Αττικής, σε διοικητική θέση. Εκεί ο τότε διευθυντής μου, κ. Τάσος Μπούρας, με προέτρεψε να κάνω δοκιμαστικό και στη συνέχεια μου ανέθεσε την παρουσίαση των δελτίων του Σαββατοκύριακου. Ακολούθησαν πολλές συνεντεύξεις, ρεπορτάζ και παρουσίαση ή επιμέλεια εκπομπών.

Το 2014 δέχτηκα πρόταση από τον τότε διευθυντή Ενημέρωσης του Alpha, κ. Βασίλη Παπαδρόσο να ενταχθώ στο δυναμικό του καναλιού, για να αναλάβω την παρουσίαση δελτίων και το διεθνές ρεπορτάζ. Από τότε ο Αlpha μπήκε στη ζωή μου δυναμικά και άλλαξε την καθημερινότητά μου. Σήμερα από τις θέσεις αυτές, συνεργάζομαι με την Διευθύντρια Ενημέρωσης, κ. Άρτεμη Δήμου, που έχει γράψει το δικό της κεφάλαιο στον ενημερωτικό τομέα του καναλιού, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών.¨»

Η πανέμορφη Ελίζα Λυπμπούση από τον Alpha,μας συστήνεται για πρώτη φορά και μας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις

Το επόμενο βήμα μετά το δελτίο ειδήσεων που θα ήθελα να κάνω

«Το δελτίο το αγαπώ. Μου αρέσει ο γρήγορος ρυθμός του, ότι είσαι στο επίκεντρο όσων συμβαίνουν. Ότι καταγράφεις, αν όχι δομείς κατά κάποιο τρόπο την πραγματικότητα, επιλέγοντας και ιεραρχώντας τα θέματα που τελικά κυριαρχούν στον δημόσιο λόγο. Μετρώντας ήδη 13 χρόνια παρουσίασης δελτίων, θα ήθελα παράλληλα να δοκιμαστώ και σε κάτι άλλο. Θα με ενδιέφερε η παρουσίαση μίας εκπομπής με συνεντεύξεις προσωπικοτήτων, ή μιας εκπομπής που θα εστιάζει σε κοινωνικά ζητήματα, αλλά και η επιμέλεια ενός ντοκιμαντέρ.»

 

Είναι ομαδική δουλειά το δελτίο ειδήσεων

«Η παρουσίαση δελτίων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί γνώσεις, διάβασμα, ταχύτητα στη σκέψη, αντοχή και πάνω απ’ όλα ψυχραιμία. Σε αυτό το τελευταίο ασκείσαι όσο περνά ο καιρός. Για μένα το στοίχημα είναι να παρουσιάζεις τα γεγονότα με νηφαλιότητα, αλλά όχι με ψυχρότητα, χωρίς να εμποδίζεις την αλήθεια της προσωπικότητάς σου από το να βγει στην κάμερα. Το αποτέλεσμα πάντως ενός δελτίου είναι ομαδική δουλειά. Για να βγει το δελτίο στον αέρα, πίσω από τον παρουσιαστή, υπάρχουν δεκάδες δημοσιογράφοι και τεχνικοί, που εργάζονται σκληρά.»

 

Η πανέμορφη Ελίζα Λυπμπούση από τον Alpha,μας συστήνεται για πρώτη φορά και μας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις
Η μεγάλη ομάδα του Δελτίου ειδήσεων του alpha

 

Η απαιτητική ζωή εν μέσω καραντίνας

«Γέννησα το παιδί μου λίγο πριν από την πρώτη καραντίνα, οπότε επειδή ούτως ή άλλως έμενα στο σπίτι με το μωρό, στην αρχή, δεν ένιωσα τι σημαίνει εγκλεισμός. Τώρα, μετά από τόσους μήνες περιορισμών, ομολογώ ότι έχω κουραστεί όπως και οι περισσότεροι από τις απαγορεύσεις, όμως είναι κάτι που πρέπει να γίνει για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και πρέπει ο καθένας να το επεξεργαστεί μέσα του, για να αντέξει ψυχολογικά καί τους περιορισμούς καί την αβεβαιότητα που γεννά αυτή η κατάσταση.

Η δουλειά του δημοσιογράφου όχι μόνο δεν σταματά μέσα στην καραντίνα, αλλά γίνεται ακόμη πιο απαιτητική, αφού η ανάγκη για ενημέρωση αυξάνεται. Στον Alpha, όλοι οι συνάδελφοι δίνουμε το 100% των δυνάμεών μας καθημερινά, για να είμαστε δίπλα στους τηλεθεατές σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, παρέχοντάς τους πολύπλευρη ενημέρωση, χωρίς την καλλιέργεια φόβου και ανασφάλειας και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους. Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ομορφιά, ελπίδα και όνειρα. Αυτή η πανδημία μας έφερε αντιμέτωπους με τους εαυτούς μας αλλά και με την κοινωνία που είχαμε δημιουργήσει. Είναι μία ευκαιρία να αξιολογήσουμε πάνω σε ποιες αξίες είχαμε δομήσει τις ζωές μας και να επανεκτιμήσουμε την πορεία μας ατομικά και συλλογικά. Η τέχνη, η φύση, μας διδάσκουν το αληθινά ωραίο και είναι η ώρα να το ακολουθήσουμε.»

Η πανέμορφη Ελίζα Λυπμπούση από τον Alpha,μας συστήνεται για πρώτη φορά και μας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις
Η Ελίζα Λυμπούση την ημέρα ρου γάμου της στην πανέμορφή Αίγινα

Ο σύζυγός μου είναι αληθινός άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη

«Ήμουν τυχερή που συνάντησα τον Ιάσονα Ρόη. Είναι ένας πολύ όμορφος και πολύ έξυπνος άνδρας, γεμάτος όρεξη για ζωή, με αρχές και καλοσύνη. Επίσης ήταν πολύ ξεκάθαρος για το τι ήθελε και πολύ αληθινός, κάτι πολύ σπάνιο στην εποχή μας. Από την αρχή της σχέσης μας μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και ένιωσα σίγουρη για εμάς τους δύο. Η πρόταση γάμου ήρθε πολύ γρήγορα σε ένα μακρινό μας ταξίδι. Ο γάμος μας ήταν ένα πάρτι με τους πολύ δικούς μας ανθρώπους δίπλα στη θάλασσα, στο νησί που αγαπάμε και οι δύο πολύ, την Αίγινα. Η έλευση του μωρού μας, μας χάρισε μεγάλη χαρά. Νομίζω ότι δεν φτάνουν οι λέξεις για να περιγράψει κανείς πόσο δυνατά είναι τα συναισθήματα που νιώθει μία μητέρα, εύχομαι όμως σε κάθε γυναίκα που το επιθυμεί, να βιώσει αυτή την ευτυχία.»

 

Η πανέμορφη Ελίζα Λυπμπούση από τον Alpha,μας συστήνεται για πρώτη φορά και μας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις
Η Ελίζα Λυμπούση με τον σύζυγο της Ιάσωνα Ρόη

«Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, ούτε ιδανικές καταστάσεις. Η ισορροπία, ατομική και οικογενειακή, είναι πάντα ο στόχος, αλλά νομίζω ότι πρέπει να μάχεσαι καθημερινά για να την πετύχεις. Άλλες φορές το καταφέρνεις, άλλες όχι. Δεν πρέπει να δημιουργούμε μη ρεαλιστικές εικόνες για τις νέες μητέρες, που καλούνται να ανταποκριθούν σε τόσες υποχρεώσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ δύσκολος ο συνδυασμός μητρότητας και εργασίας και οι γυναίκες χρειάζονται ουσιαστική στήριξη και κατανόηση, τόσο στο οικογενειακό, όσο και στο επαγγελματικό τους περιβάλλον. Θεωρώ ότι το πώς εξελίσσονται οι ζωές μας είναι ένας συνδυασμός τύχης και επιλογών.  Όμως επειδή την επαγγελματική ζωή την ορίζεις πιο εύκολα ο ίδιος, πιστεύω ότι η τύχη παίζει μεγαλύτερο στην προσωπική ζωή. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που γνώρισα το σύζυγό μου, αλλά και κάποιους ανθρώπους που έπαιξαν ρόλο στις αποφάσεις που πήρα στη ζωή μου.»

 

Η πανέμορφη Ελίζα Λυπμπούση από τον Alpha,μας συστήνεται για πρώτη φορά και μας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις
Με τον σύζυγό της Ιάσωνα Ρόη

Ο ελεύθερος χρόνος συνήθως αφιερώνεται σε μεγάλες μας αγάπες!

« Αγαπώ πολύ και το χορό. Έχω κάνει μαθήματα χορών  λάτιν από τους οποίους μου αρέσει περισσότερο η σάλσα. Επίσης έχω ασχοληθεί και με το αργεντίνικο τάνγκο. Μου έχει λείψει πολύ ο χορός όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας.
Αγαπώ πολύ τη μουσική κάθε είδους. Θέλω το σπίτι μας να είναι γεμάτο μελωδίες. Από μικρή παίζω κλασικό πιάνο και νομίζω ότι η μουσική πρέπει να μας συντροφεύει σε κάθε στιγμή. Μεγάλη μου αγάπη είναι τα ταξίδια. Θέλω να καταφέρω να γυρίσω τον κόσμο. Πρώτη στη λίστα μου η λατινική Αμερική.»

Η πανέμορφη Ελίζα Λυπμπούση από τον Alpha,μας συστήνεται για πρώτη φορά και μας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις

Η μεγάλη αγάπη για την ζωγραφική

«Στους απαιτητικούς ρυθμούς της σύγχρονης ζωής πλέον οι εργαζόμενοι στα περισσότερα επαγγέλματα αυτό αναζητούν: λίγο ελεύθερο χρόνο. Δυστυχώς είναι πολύ λίγος ο χρόνος για την προσωπική μου ζωή και πάρα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν και αυτά που θέλω να κάνω. Προσπαθώ όσο μπορώ να αξιοποιώ όσο χρόνο έχω, να μην τον αφήνω να «γλιστράει», για να βλέπω την οικογένειά μου και τους φίλους μου, να βρίσκομαι στη φύση, να ταξιδεύω, να διαβάζω, να ακούω μουσική και να ζωγραφίζω. Λατρεύω τη ζωγραφική και ζωγραφίζω όταν έχω την ευκαιρία. Ένα από τα όνειρά μου ήταν να σπουδάσω στην σχολή καλών τεχνών και ποιος ξέρει, ίσως κάποτε το πραγματοποιήσω. Πρόσφατα ξεκίνησα και μαθήματα κεραμικής που δυστυχώς λόγω κορονοϊού αναγκάστηκα να σταματήσω, αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα τα συνεχίσω. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να δημιουργείς με τα χέρια σου.»

Η πανέμορφη Ελίζα Λυπμπούση από τον Alpha,μας συντείνεται για πρώτη φορά και μας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις
Ένα από τα έργα ζωγραφικής που έχει δημιουργήσει

 

Σχετικές αναρτήσεις

Η Κιβωτός του Κόσμου τώρα χρειάζεται την στήριξή μας περισσότερο από ποτέ

News Room A

Κορονοϊός: Έτσι απολυμαίνουν τα σκάφη αναψυχής στην Ελλάδα (video)

News Room A

Η Φρόσω Φωτεινάκη μιλάει για το πρώτο παραμύθι στην Ελλάδα που αναφέρεται στο διαζύγιο γονιών και πρέπει κάθε διαζευγμένος γονιός να το διαβάσει στο παιδί του

News Room A