magdasnews.gr
People & Politics

Η Όλγα Κεφαλογιάννη για όλα: Ο Μίνως Μάτσας η δίδυμη κύηση και η αποτυχημένη προσπάθεια απόκτησης ενός παιδιού

Η Όλγα Κεφαλογιάννη για όλα: Ο Μίνως Μάτσας η δίδυμη κύηση και η αποτυχημένη προσπάθεια απόκτησης ενός παιδιού

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μιλά αποκλειστικά στο «Πάμε Δανάη!» για τη θέση της Ελληνίδας σήμερα.

Το δικό της σχόλιο για το διαφημιστικό σποτ που έγινε ενόψει του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας το οποίο εν τέλει και ακυρώθηκε, έκανε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το σποτ προκάλεσε πολλά επικριτικά σχόλια για το περιεχόμενο του το οποίο, σύμφωνα με τους επικριτές του χαρακτηρίστηκε σεξιστικό και υποτιμητικό για τη γυναίκα.

«Το σποτ αναπαράγει όλα αυτά τα στερεότυπα που θα πίστευα ότι έχουμε ξεπεράσει και δημιουργεί αυτή την αίσθηση ότι η Ελληνίδα πρέπει να νιώθει ενοχές, έρχεται η στιγμή που πρέπει να κάνει τους απολογισμούς της και αν δεν έχει κάποια πράγματα που προβλέπονται, από ποιον αναρωτιέμαι; τότε έχει αποτύχει. Οι γυναίκες είμαστε ελέυθερες να κάνουμε τις επιλογές μας. Η πολιτεία εκεί έχει μια μεγαλύτερη υποχρέωση να μπορεί να δώσει στη γυναίκα τη δυνατότητα να μπορεί να κάνει τις επιλογές της. Ποιοι θα έκαναν την ενημέρωση. Δεν είδα αυτό που θα περίμενε κανείς.», ανέφερε συγκεκριμένα ενώ στη συνεχεία στάθηκε στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και στη θέση της γυναίκας σήμερα.

«Λόγω της πανδημίας, του περιορισμού τα περιστατικά της ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. Το δραματικό περιστατικό με την άτυχη κοπέλα έβγαλε το ζήτημα στην επιφάνεια και μας δείχνει ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Έχω μιλήσει με γυναίκες που έχουν βιώσει ενδοοικογενεικά βία και αυτό είναι πολύ κοντά μας, δεν έχει κοινωνική διαστρωμάτωση, ούτε σχέση με τη μόρφωση. Εκεί που δεν θα μπορούσεες να το πιστέψεις ποτέ.

Η πολιτεία πρέπει να ενισχύσει τις δομές και την ενημέρωση για τις δυνατότητες και τις διεξόδους. Έχω αισθανθεί πως το φύλο έχει λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας. Έχω αισθανθεί ότι υπάρχει ένα πλαφόν για τις γυναίκες, γι αυτό έχω την υποχρέωση και την ανάγκη να είμαι μπροστά στον αγώνα και την προσπάθεια της Ελληνίδας να το διεκδικήσουμε και να το καταφέρουμε», τόνισε.

Δείτε το video από το MEGA και την εκπομπή “Πάμε Δανάη”:

Σχετικές αναρτήσεις

Δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση για την Λίνα Μενδώνη – «Ακλόνητη» στη θέση της; – Μητσοτάκης vs Τσίπρας την Πέμπτη στη Βουλή

News Room A

Νίκος Ανδρουλάκης: Ρίγη συγκίνησης, άφησε λευκό τριαντάφυλλο στο μνήμα της Φώφης Γεννηματά-Άφησε λουλούδι και στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου

News Room A

Ντόρα Μπακογιάννη: «Έλιωσαν» οι followers της με το βίντεο με τη συνονόματη εγγονή της

Newsroom