Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, η οποία αναμένεται να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην αμερικανική διπλωματία στην Ελλάδα, έκανε μια εμφάνιση στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Ελληνοαμερικανικό Λόμπι.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, και αποτέλεσε έναν εορτασμό της ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας.
Στην εκδήλωση, η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, με τη γνωστή της γοητεία και αυτοπεποίθηση, εξέφρασε την εκτίμησή της για τη χώρα μας, τονίζοντας: «Αγαπώ τη χώρα. Είναι ευλογία και ευκαιρία ζωής που θα βρεθώ εκεί». Η δήλωσή της αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή της στην προώθηση των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας και την ελπίδα της για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, από τη διπλωματία μέχρι τον πολιτισμό και την οικονομία.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Καθώς η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ετοιμάζεται για τον ρόλο της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα, οι δηλώσεις της και η συμμετοχή της σε τέτοιες εκδηλώσεις ενισχύουν την αίσθηση ότι η επόμενη περίοδος θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις. Η παρουσία της στο Ρεπουμπλικανικό Ελληνοαμερικανικό Λόμπι και η υποστήριξη που λαμβάνει από σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ενισχύουν τη σημασία της αποστολής της στην Ελλάδα.
Μάλιστα, για να τιμήσει την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την επικείμενη υπηρεσία της στη χώρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος της δώρισε μια ασημένια εικόνα του Ιησού. Η κίνηση αυτή δεν ήταν μόνο μια ένδειξη σεβασμού προς την επικείμενη διπλωματική αποστολή της, αλλά και μια χειρονομία φιλίας και υποστήριξης από την ελληνική κοινότητα της Αμερικής προς την ίδια και την αποστολή της στην Ελλάδα.
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, με το βαρύ έργο που την περιμένει, αποτελεί κεντρική φιγούρα στην προώθηση της συνεργασίας και της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, και η συμμετοχή της σε τέτοιες εκδηλώσεις δείχνει την έντονη δέσμευσή της για την ενίσχυση αυτών των σχέσεων.
