magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Η μαγεία της Μέσης Ανατολής μέσα από τον γυναικείο φακό

Η μαγεία της Μέσης Ανατολής μέσα από τον γυναικείο φακό

Mykonos Pop – Up στο Αρχοντικό Βενιέρη από τις 15 έως τις 30 Ιουλίου 2022.

Αυτό το καλοκαίρι η διαδικτυακή πλατφόρμα και gallery FAME -Γυναίκες Καλλιτέχνες της Μέσης Ανατολής- ακολουθώντας τα χνάρια των Dior και Louboutin, θα «πολιορκήσει» το νεοκλασικό στολίδι της Μυκόνου, το Αρχοντικό Βενιέρη. Για δύο εβδομάδες η καλλιτεχνική πλατφόρμα προσκαλεί τους επισκέπτες να βιώσουν την ομορφιά και δημιουργικότητα της ευρύτερης περιοχής MENA και να θαυμάσουν από κοντά τις δημιουργίες διεθνώς αναγνωρισμένων γυναικών καλλιτεχνών με τεράστια απήχηση και επιρροή, μέσα από μοναδικά έργα τέχνης και αντικείμενα design, έπιπλα, πολύτιμα κοσμήματα και χειροποίητες τσάντες. 

Ενωμένες από τις εμπειρίες και τα βιώματα ενός πολυσύνθετου μέρους του κόσμου, οι γυναίκες καλλιτέχνες και σχεδιάστριες προβάλλουν τον πλούτο των πατρίδων τους μεταδίδοντας η καθεμία το δικό της προσωπικό όραμα. 

Τα έργα που θα εκτεθούν υπογράφουν ονόματα παγκοσμίου φήμης όπως οι Alia Mouzannar, Aline Hazarian, Arak Studio, ARE, Bil Arabi, Carla Baz, Ghida Younis, W. Salamoon & Sons, Helen Zughaib, Hilda Hiery, Hosna Karnama, Iwan Maktabi, Joanna Dahdah, Jude Benhalim, Kamushki, Karen Chekerdjian, Karina Sukar, L’ Afshar, L’ Atelier Nawbar, Lina Shamma, Marzook, Moje Assefjah, Mona Trad Dabaji, Nada Debs, Nadine Roufael, Naqsh Collective, Nevine Bouez, Nissa Raad, Noora Shawqi, Saccal Design House, Sahar Bizri, Sara Chaar, Sarah’s Bag, Savolinna Jewelry, Vanina, Yakin Beirut, Yasmine El Hazek και πολλές άλλες.

Το θέμα της έκθεσης βασίζεται στη βαθιά αφηγηματική ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά των εμπνευσμένων καλλιτεχνών οι οποίες εκπροσωπούνται από το FAME. 

Το ταξίδι της κοινής κληρονομιάς τους, προερχόμενο από εξερευνήσεις και πειραματισμούς, αποτελεί ουσιαστικά μία απτή σύνδεση του παρελθόντος και παρόντος. Μέσα από τα έργα και τα αντικείμενα που παρουσιάζονται, οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν ένα καλειδοσκόπιο διαφορετικών στυλ, τεχνοτροπιών και παραδόσεων απ’ όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, το οποίο αντανακλά τον εγγενή χαρακτήρα τους αλλά και τις παρόμοιες ρίζες που τα ενώνουν. 

Το φημισμένο Αρχοντικό Βενιέρη, με την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τη μοναδική τοποθεσία του στη χώρα της Μυκόνου, αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για να ειπωθούν αυτές οι ιστορίες στην Ελλάδα, την ανατολικότερη χώρα της Ευρώπης και γέφυρα των πολιτισμών.

Το pop-up επιμελήθηκαν  και σχεδίασαν η επιμελήτρια τέχνης Christiana Jabara, και η επιμελήτρια μόδας και καλλιτεχνική διευθύντρια Lara Jabara, ιδρύτριες της ένωσης FAME οι οποίες έχουν δεσμευτεί να υποστηρίζουν και να προωθούν τα έργα γυναικών καλλιτεχνών από την Μέση Ανατολή καθορίζοντας και συμβάλλοντας έτσι το πολιτιστικό της μέλλον.

Βρείτε μας στα κοσμοπολίτικα Ματογιάννια στη Χώρα της Μυκόνου. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τα social accounts και το website της ένωσης FAME: 

Instagram: @womenoffame  

Website: womenoffame.com  

Σχετικές αναρτήσεις

Σ’έμαθα: Το νέο τραγούδι της Σοφίας Δανέζη δια χειρός Λευτέρη Κιντάτου!

News Room M

“Το Αίνιγμα του Χαμένου Θεού”: Μια θεατρική παράσταση του Χριστόφορου Χριστοφή προσαρμοσμένη και για κοινό ΑΜΕΑ

News Room A

Το μουσικό ταξίδι του Στέλιου Κερασίδη στην Αλβανία: Φως + Αλήθεια (video)

News Room A