magdasnews.gr
Τετ α τετ με την Μάγδα

Κωνσταντίνα : “Με τον πρώτο μου σύζυγο έχτισα την καριέρα. Με τον δεύτερο μας συνδέει ένα παιδί”

Η Κωνσταντίνα στο MAGDAS NEWS: "Η δική μου αρχή έγινε με ένα τρόπο πολύ γλυκό. Σήμερα όλα γίνονται πολύ βεβιασμένα"

Ευαίσθητη, βελούδινη, δυναμική. Η Κωνσταντίνα έχει διαγράψει μια μοναδική πορεία στον χώρο του τραγουδιού και χωρίς αμφιβολία, η λέξη που βρίσκεται δίπλα της ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, είναι μία. “Αλλαγή”. Η λέξη-κλειδί που την χαρακτηρίζει και την φέρνει ακόμη πιο κοντά στις καρδιές μας. 

Η αγαπημένη τραγουδίστρια Κωνσταντίνα, μιλάει στο magdasnews.gr και τον Άκη Τσακίρη για την καθημερινότητά της, τα επόμενα βήματα της και τις νέες της συνεργασίες. Παράλληλα, κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και συγκεκριμένα όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά στο χώρο του τραγουδιού, ενώ μιλάει και για τους τραγουδιστές του σήμερα.

Τέλος, η Κωνσταντίνα κάνει τη δική της εξομολόγηση στο magdasnews.gr, για την κόρη της, τη σχέση που έχει “χτίσει” μαζί της, αλλά και την απίστευτα καλή σχέση που έχει με τους πρώην συζύγους της.

Κωνσταντίνα, πού σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο; Πώς είναι η καθημερινότητά σου;

“Κάθε Σάββατο βρίσκομαι στο νέο στέκι μου, στο Argi’s House, στη Ζησιμοπούλου, στην καρδιά της Γλυφάδας, έναν υπέροχο νέο χώρο του Αργύρη Παπαργυρόπουλου, που δεν χρειάζεται συστάσεις. Ενώνουμε ξανά τις δυνάμεις μας μετά από αρκετά χρόνια και μετά τις μεγάλες μας συνεργασίες στην ιστορική “Αθηναία” και στα θρυλικά “Αστέρια Γλυφάδας”. Νομίζω πως αυτός ο τόσο ζεστός χώρος φέρνει στο σήμερα κάτι από την αίγλη της παλιάς ένδοξης νυχτερινής ζωής, φέρνει αυτό το παρεΐστικο που έλειπε! Όπως όλος ο κόσμος λοιπόν, έτσι κι εμείς οι καλλιτέχνες είμαστε σε μια διαδικασία εκκίνησης μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα αναγκαστικής αποστασιοποίησης – λόγω της πανδημίας – από αυτό που αγαπάμε, δηλαδή την επαφή μας με τον κόσμο, αυτή την επικοινωνία που είναι ο πυρήνας του επαγγέλματός μας.”.

Χωρίς αμφιβολία, έχεις στο “βιογραφικό” σου απίστευτες επιτυχίες. Πώς αισθάνεσαι που νέοι καλλιτέχνες τραγουδούν τα τραγούδια σου;

“Μετά από τόσα χρόνια δημιουργίας είναι πάντα πολύ σπουδαίο να βλέπεις ότι τα τραγούδια σου περνάνε από γενιά σε γενιά και νικάνε το χρόνο και τη μόδα της κάθε εποχής. Νιώθω πολύ τυχερή για όλες τις καλλιτεχνικές μου επιλογές και για τα τραγούδια μου που αποδεικνύονται με τον καιρό διαχρονικά και αγκαλιάζονται ακόμα και από τους νεότερους καλλιτέχνες που προσπαθούν να τα προσεγγίσουν με τη δική τους σύγχρονη ματιά. Η αναγνώριση αλλά και ο σεβασμός από τους συναδέλφους μου με κάνουν να νιώθω ότι λειτούργησα όλα αυτά τα χρόνια σωστά μέσα στο χώρο και εξακολουθώ να κινούμαι με τις ίδιες αξίες σε όλες μου τις συνεργασίες.”.

Αν ερχόταν τώρα ένας καλλιτέχνης να σου ζητήσει μια συμβουλή για το ξεκίνημά του, θα του έλεγες να πήγαινε σε ένα μουσικό reality;

“Η αλήθεια είναι πως έχουν αλλάξει πολλά από τότε που ξεκίνησα εγώ. Η δική μου αρχή έγινε με ένα τρόπο πολύ γλυκό και με πολλή δουλειά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν και τότε πολλά προβλήματα. Σήμερα όμως όλα γίνονται πολύ βεβιασμένα. Τρέχουν όλοι να προλάβουν το χρόνο και ο καταιγισμός των πληροφοριών κάθε μέρα δε μας επιτρέπει να αφιερώσουμε την προσοχή που πρέπει σε κάτι που αξίζει και να το εδραιώσουμε. Από την άλλη είναι πάρα πολύ μικρότερος και ο αριθμός των live εμφανίσεων που είναι απαραίτητες για να δημιουργήσει ο καλλιτέχνης το κοινό του. Πιστεύω λοιπόν ότι είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο που δεν ξέρω ποια θα ήταν η ιδανική συμβουλή για έναν νέο καλλιτέχνη που παλεύει να μοιραστεί τη δουλειά του με το κοινό! Η μόνη σίγουρη συμβουλή μου προς αυτά τα παιδιά είναι οι οποίες δυσκολίες να μην μειώσουν τη διάθεσή τους να παλέψουν γι’ αυτό που αγαπάνε, για τη μουσική!”.

Είχες βρεθεί και στην “μουσική ακαδημία” του ΣΚΑΙ την προηγούμενη σεζόν. Τι γνώμη έχεις για τα reality;

“Οι διάφορες “μουσικές ακαδημίες” είναι σίγουρα μια λύση για να επικοινωνήσει ένας νέος καλλιτέχνης το ταλέντο του σε πολύ κόσμο. Όμως από την άλλη σε κάθε τηλεοπτική σεζόν γίνονται τόσα πολλά show και έτσι δε δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στα νέα παιδιά να αξιοποιήσουν τη φήμη που αποκτούν, γιατί τα διαδέχεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η επόμενη φουρνιά της ίδιας ή μιας άλλης τηλεοπτικής μουσικής ακαδημίας και έτσι η προσοχή του κόσμου στρέφεται στους επόμενους.”.

Είσαι μια τραγουδίστρια που γνώρισε και συνεχίζει να γνωρίζει μεγάλη δημοσιότητα. Πλέον, κάθε καλλιτέχνης από την αρχή της πορείας του, γίνεται γνωστός, πολύ εύκολα, μέσα από τα social media. Ποια είναι η γνώμη σου;

“Η επικοινωνία μέσω social media είναι το φαινόμενο της εποχής μας καλώς ή κακώς. Αρκεί να ξέρεις πως να τα διαχειριστείς προς όφελός σου. Ο καλλιτέχνης ναι, μπορεί να μοιραστεί τη δουλειά του μέσω των social media αλλά δε θεωρώ ότι μπορεί να στηθεί ένα όνομα έτσι, αν δηλαδή από πίσω δεν υπάρχει ουσιαστική δημιουργία. Γιατί μετά από λίγο καιρό η φούσκα που θα έχει δημιουργήσει θα σκάσει. Τα social πρέπει να είναι ένα μέσο υποστήριξης της δουλειάς του καλλιτέχνη και όχι η ίδια η δουλειά του, γιατί και πάλι η πληροφορία είναι τόσο μεγάλη και ελεύθερη που τη μία μέρα είσαι και την άλλη μπορεί να μην είσαι τίποτα. Η Τέχνη δεν είναι ευκαιριακή. Τα social είναι. Και σίγουρα δεν είναι Τέχνη.”.

Έχεις συνεργαστεί με πάρα πολλά ονόματα του πενταγράμμου. Ποια συνεργασία ξεχωρίζεις και για ποια μετάνιωσες που είπες το “ναι”;

“Εδώ και τόσα χρόνια έχω κάνει ομολογουμένως σπουδαίες συνεργασίες που με κάνουν να νιώθω τυχερή και ευγνώμων, ακόμα και για εκείνες που μπορεί να μην πήγαν όπως θα ήθελα, γιατί όλες μού δίδαξαν πράγματα και με πήγαν στο επόμενο βήμα! Αν θα ξεχώριζα κάποια από τις συνεργασίες μου, χωρίς να θέλω να αδικήσω βέβαια καμία άλλη, θα ήταν εκείνη με τις τρεις σπουδαίες κυρίες του ελληνικού πενταγράμμου, τη Μαίρη Λίντα, την Καίτη Γκρέυ και την Πόλυ Πάνου που συνυπάρξαμε το 1993 στο Διογένης Παλλάς. Δε θα μπορούσα όμως να μην αναφέρω ενδεικτικά και κάποιους από τους πολύ σπουδαίους δημιουργούς που με εμπιστεύτηκαν όπως η Τασούλα Θωμαΐδου, ο Σαράντης Αλιβιζάτος, ο Άκος Δασκαλόπουλος, ο Μάριος Τόκας, ο Παναγιώτης Μαθιέλλης και άλλοι. Βέβαια, ορόσημα για εμένα αποτέλεσε και ο επιχειρηματίας Αργύρης Παπαργυρόπουλος με τον οποίο μάς συνδέουν μεγάλες συνεργασίες αλλά και η αρχή μου ως πρώτο όνομα στα αθηναϊκά μαγαζιά!”.

Η Κωνσταντίνα “ανοίγει” μαζί μας το album της καλλιτεχνικής της ζωής:

Είσαι πολύ δεμένη με την κόρη σου και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Έχεις μια γερή σχέση μαζί της. Ποια είναι τα όνειρά σου για εκείνη; Είστε φίλες εκτός από μαμά και κόρη;

“Με την κόρη μου έχουμε χτίσει μια πολύ υγιή σχέση δυνατής αγάπης και αμοιβαίου σεβασμού μέσα από καθημερινούς αγώνες! Είμαι περήφανη για το παιδί μου γιατί είναι αγωνίστρια και χαράζει το δικό της δρόμο. Τα όνειρά μου για εκείνη είναι τα δικά της όνειρα και να ακολουθήσει όλα όσα της γεμίζουν την ψυχή. Αυτό θα κάνει κι εμένα ευτυχισμένη!”.

Σε πρόσφατη συνέντευξή σου είχες αναφέρει πως έχεις πολύ καλή σχέση με τους πρώην συζύγους σου. Πώς το έχεις καταφέρει αυτό; Είναι σχετικά εύκολο;

“Με τον πρώτο μου σύζυγο έχουμε χτίσει μαζί την καριέρα μου κι αυτό μας συνδέει ακόμα! Με τον δεύτερο σύζυγό μου μάς συνδέει δυνατά ένα παιδί, που μας κάνει και τους δύο ευτυχισμένους. Τώρα το αν τελικά δεν τα βρήκαμε ως ζευγάρι ειναι άλλο θέμα. Από τη στιγμή που υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός κι εκτίμηση και οι σχέσεις έχουν σταθερά θεμέλια, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να είναι καλές και φυσικά θα προσπαθούμε να στηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε ο ένας τον άλλον!”.

Ο κορωνοϊός άλλαξε τα πάντα στη ζωή μας τα τελευταία δύο χρόνια. Τι “έφερε” σε εσένα η πανδημία και πόσο άλλαξε τη ζωή σου; Μας έκανε τελικά η καραντίνα να δούμε διαφορετικά τις αξίες της ζωής και αν ναι, τι “βλέπεις με άλλο μάτι” πλέον;

“Η πρωτόγνωρη εμπειρία της καραντίνας εδώ και τόσο καιρό είχε για εμένα προσωπικά και τα θετικά αλλά και τα αρνητικά της. Ήταν μία περίοδος διάλυσης και ανασύνταξης των πάντων. Από τη μια ακινητοποιηθήκαμε ξαφνικά και στερηθήκαμε πολλά, άλλα από την άλλη μπήκαμε σε μια διαδικασία να αναθεωρήσουμε και να εκτιμήσουμε αρκετά πράγματα που πριν ίσως δεν κάναμε λόγω των έντονων ρυθμών της καθημερινότητάς μας. Η πρώτη καραντίνα ήταν δημιουργική για εμένα γιατί αφιερώθηκα ακόμα περισσότερο στην οικογένεια μου, στο σπίτι μου αλλά και στη ραδιοφωνική εκπομπή που έκανα σε συνεργασία με τον όμιλο του Φιλελευθέρου στην Κύπρο! Η δεύτερη όμως νομίζω ότι όλους μας έριξε πολύ και ψυχολογικά και οικονομικά. Πλέον όμως θεωρώ πως σιγά σιγά βγαίνουμε από όλο αυτό και οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, μάχιμοι και διεκδικητικοί!”.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

“Πέρα από τη συνεργασία μας με τον Αργύρη Παπαργυρόπουλο που έχει ήδη ξεκινήσει πολύ δυναμικά στο Argi’s House και έχει αρχίσει να γίνεται πλέον στέκι στην καρδιά της Γλυφάδας, ετοιμάζουμε μια μουσικοθεατρική παράσταση με δύο πολύ ταλαντούχους και καταξιωμένους φίλους μου, τον Χριστοφόρου Γερμενή και Μιχάλη Ανθή, και ήδη έχουμε μπει στη διαδικασία να οργανώσουμε με την ομάδα μου και την παραγωγό μου και τις καλοκαιρινές μας συναυλίες, για τις οποίες ετοιμάζουμε κάτι πάρα πολύ ξεχωριστό που είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσει ο κόσμος!”.

Σχετικές αναρτήσεις

Διακοπές με γιοτ στην Ελλάδα: Η χειρότερη σεζόν λόγω κορονοϊού – Διάσημος ράπερ ακύρωσε την κράτησή του (video)

News Room A

Ο Αλέξης Μητρόπουλος για το ασφαλιστικό

News Room M

Ο Νεκτάριος Νικολόπουλος μιλάει για πρώτη στη Μάγδα Τσέγκου για όλα όσα έχει ζήσει στη «νύχτα» και στην εστίαση (video)

News Room A