23.4 C
Athens
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Η ιατροδικαστής “καίει” τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: “Κανένας δεν παραμένει λιπόθυμος δύο ώρες”

  Φως στο πέπλο μυστηρίου που κάλυπτε τη δολοφονία της 20χρονης Κάρολαιν στα Γλυκά Νερά, έριξε η εμπειρογνώμων ιατροδικαστής με μία πρόταση, καθοριστική για τη σύλληψη και τη μετέπειτα ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

  «Αποκλείω την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί δύο ώρες σε κατάσταση αναισθησίας».

  Με αυτό τα λόγια η ιατροδικαστής που εξέτασε τον πιλότο και δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά έβαλε τέλος στα σενάρια που παρουσίαζε ο κατηγορούμενος στους αστυνομικούς για να δικαιολογήσει τη δολοφονία της γυναίκας του και μητέρας του παιδιού του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα lawandorder.gr.

  Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος κατά το ρεσιτάλ σκηνοθεσίας που έδωσε όλες αυτές τις ημέρες υποστήριζε, μεταξύ άλλων, ότι είχε μείνει για τουλάχιστον 45 λεπτά αναίσθητος μέσα στο σπίτι, όταν δήθεν εισέβαλαν οι ληστές στη μονοκατοικία των Γλυκών Νερών.

  Ωστόσο, η ιατροδικαστής αναφέρει κάθετα και ξεκάθαρα στους αστυνομικούς πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, τουλάχιστον στην περίπτωση του κατηγορούμενου. «Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση δυο ώρες.

  Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί δυο ώρες. Οι σωματικές του βλάβες ήταν όλες ελαφρές» καταθέτει η χαρακτηριστικά η ιατροδικαστής που εξέτασε τον πιλότο άμεσα μετά το έγκλημα. «Η επικοινωνία ήταν άριστη μαζί του, δεν έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία», επισημαίνει η ίδια στους αστυνομικούς και εν συνεχεία αναφέρεται στα ευρήματα της έρευνας της, αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου της άτυχης Καρολάιν.

  Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστής αναφέρει: «Αμέσως μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας, θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγησης στα εγκληματολογία εργαστήρια.

  Μόλις το αφαίρεσα, ακολούθησα τη διαδικασία διαπίστωσης του θανάτου η οποία έγινε στις 10 η ώρα στις 11 Μαΐου 2021. Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smart-watch και μου εκθέτεται εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες.

  Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνο. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3: 58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό».

  Στις 4 τα ξημερώματα

  Η ιατροδικαστής τοποθετεί το χρόνο θανάτου της 20χρονης λίγα λεπτά τις 4 τα ξημερώματα της μοιραίας νύχτας. Τότε όπως αναφέρει σημειώνεται και η τελευταία καταγραφή δραστηριότητας στο smart-watch που φορούσε το θύμα. «Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες» επισημαίνει στην κατάθεσή της.

  «Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smart-watch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά, ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

  - Advertisement -

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ