magdasnews.gr
People & Politics

Η έκκληση των ιδιοκτητών των κυλικείων των ΚΑΠΗ στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί δεν πήραν αποζημιώσεις

Η έκκληση των ιδιοκτητών των κυλικείων των ΚΑΠΗ στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί δεν πήραν αποζημιώσεις

Οι ιδιοκτήτες των κυλικείων των ΚΑΠΗ, κάνουν έκκληση στον πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη και στα αρμόδια υπουργεία για την οικονομική ενίσχυση τους.

Όπως λένε, ήταν η πρώτοι από όλους που έκλεισαν στις 8 Μαρτίου του 2020 και παραμένουν έτσι μέχρι και σήμερα. Τα κυλικεία των ΚΑΠΗ, φιλοξενούν την τρίτη ηλικία που θεωρούνται ευπαθείς ομάδες.

Οι ιδιοκτήτες των κυλικείων ΚΑΠΗ όπως μας λέει ο Γ.Κ , “δηλώθηκαν από τους λογιστές μας, με διάφορους ΚΑΔ επειδή δεν υπήρχε  ΚΑΔ  κυλικείων ΚΑΠΗ, αλλά υπήρχαν μόνο ΚΑΔ κυλικείων χωρίς διευκρίνιση. Γι’ αυτόν τον λόγο, κάποιοι συνάδελφοι, έχουμε τον ΚΑΔ 56101904 κάποιοι τον ΚΑΔ 56101907.

Τον Αύγουστο του 2020, έγινε διαχωρισμός των ΚΑΔ και πλέον ο ΚΑΔ  56101907 ,θεωρείται και επίσημα ως ο ΚΑΔ των κυλικείων ΚΑΠΗ .

Οι αποζημιώσεις όμως του ειδικού σκοπού πληρώθηκαν με βάση άλλον ΚΑΔ και έτσι προκλήθηκε ένα μεγάλο χάος, που είχε ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι συνάδελφοι μας, να πάρουν μόνο την πρώτη αποζημίωση που δόθηκε στις πληγείσες επιχειρήσεις για το μήνα, Μάρτιο και Απρίλιο και τίποτα άλλο, αξίας 1.300 ευρώ.

Ενώ την ίδια ώρα οι υπόλοιποι ΚΑΔ πήραν τις αποζημιώσεις που αντιστοιχούσαν στα Σχολικά κυλικεία, αξίας 2.600 ευρώ, για 6 μήνες από τον Μάρτιο έως και τον Αύγουστο.

Πρέπει επειγόντως να μας εντάξουν στις πληττόμενες επιχειρήσεις με αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ, όπως καλώς έχουν μεριμνήσει για τους εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στην ΕΡΓΑΝΗ, να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, γιατί προς το παρόν, τις έχουν παγώσει και επίσης να παραταθούν οι συμβάσεις μας από τους δήμους για όσο χρόνο χρειαστεί να σταθούμε στα πόδια μας.

Ακόμη Θα πρέπει να βρεθεί μία λύση και για τα ενοίκια μας, τα οποία αυτή την ώρα πληρώνουμε από την τσέπη μας που είναι άδεια. Είμαστε αδικημένοι και ζητούμε από τον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη τη βοήθειά του.”

 

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών κι Οικονομίας και Ανάπτυξης  είχε καταθέσει η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα τον Νοέμβριο του 2020, σε σχέση με το θέμα της πλήρους -όπως υποστήριζε- αδιαφορίας του κράτους για τους ιδιοκτήτες των κυλικείων των ΚΑΠΗ της χώρας, τα οποία βρίσκονται σε αναγκαστική αναστολή λειτουργίας μέχρι και τον Νοέμβριο.

Όπως τονίζεται στην ερώτηση, οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων επιχειρήσεων δεν λαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και καμία άλλη βοήθεια, για εντελώς προσχηματικούς και γραφειοκρατικούς λόγους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται χωρίς καμία μέριμνα εδώ και 9 μήνες, χωρίς να διαφαίνεται κάποια αλλαγή στην κατάσταση τους, εκ μέρους της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα όμως, τα κυλικεία των ΚΑΠΗ συνεχίζουν να πληρώνουν ενοίκια και πάσης φύσεως τρέχουσες υποχρεώσεις, ενώ αποκλείονται από κάθε μέτρο στήριξης.

Η Κυριακή Μάλαμα, για ακόμα μία φορά ζητά από τα υπουργεία να εντάξουν, έστω και τώρα, τους συγκεκριμένους επαγγελματίες στα μέτρα στήριξης, παρόλο που στις προηγούμενες δύο παρεμβάσεις της επί του θέματος η κυβέρνηση έδειξε και συνεχίζει να δείχνει αδιαφορία.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Θέμα: Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες των κυλικείων των ΚΑΠΗ της χώρας από την παντελή απουσία μέτρων στήριξης.

Οι ιδιοκτήτες των ΚΑΠΗ της χώρας είδαν τις επιχειρήσεις τους να τίθενται σε αναγκαστική αναστολή λειτουργίας τον Μάρτιο του 2020, καθεστώς στο οποίο βρίσκονται μέχρι σήμερα. Όμως, παρά τις συνεχείς παρατάσεις του καθεστώτος αναστολής λειτουργίας, οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων επιχειρήσεων δεν λαμβάνουν από τον Μάιο την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Ο λόγος είναι ότι ο Κωδικός αριθμός Δραστηριότητας στην συντριπτική πλειοψηφία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων είναι ΚΑΔ Κυλικείου. Ενώ, λοιπόν, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις βρίσκονται σε αναγκαστική αναστολή λειτουργίας, οι ιδιοκτήτες τους δεν λαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού γιατί ο ΚΑΔ του φαίνεται να μην τελεί σε αναστολή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες να βρίσκονται χωρίς καμία μέριμνα εδώ και 9 μήνες, χωρίς να διαφαίνεται κάποια αλλαγή στην κατάσταση τους, εκ μέρους του προγραμματισμού της κυβέρνησης. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις τα κυλικεία των ΚΑΠΗ συνεχίζουν να πληρώνουν ενοίκια και πάσης φύσεως τρέχουσες υποχρεώσεις, την ώρα που αποκλείονται από κάθε μέτρο στήριξης

Επειδή είναι απαράδεκτο επιχειρήσεις που τίθενται σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας να μην λαμβάνουν επιδότηση στήριξης και καμία στήριξη για τις υποχρεώσεις τους.

Επειδή οι ιδιοκτήτες των κυλικείων των ΚΑΠΗ αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα επιβίωσης.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

– Γιατί δεν λαμβάνουν επιδότηση ειδικού σκοπού οι ιδιοκτήτες των κυλικείων των ΚΑΠΗ της χώρας.

– Προτίθεται η κυβέρνηση να θεραπεύσει άμεσα το συγκεκριμένο πρόβλημα;

– Γιατί εξαιρούνται οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις από κάθε μέτρο στήριξης;

Η ερωτούσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα

Σχετικές αναρτήσεις

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Η Εκκλησία συνοδοιπόρησε με το λαό και κατά την Επανάσταση”

News Room A

Πίσω στο χρόνο: Όταν ο Τόλης Βοσκόπουλος “έσωσε” την καριέρα του Στράτου Διονυσίου (video)

News Room A

Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Για το υπόλοιπο της ζωής του θα έχει 90% αναπηρία

News Room A