magdasnews.gr
Τα δικά μου νέα

Η εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου Πεδίου για τη “Γυναίκα Σήμερα” (video)

Η εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου Πεδίου για την " Γυναίκα Σήμερα"

Ο Σύλλογος Εθελοντών Θριασίου Πεδίου, για άλλη μια φορά, ξάφνιασε ευχάριστα με την καθόλα επιτυχημένη εκδήλωση του, που παρουσίασε την 28η Μαρτίου 2022 με την υποστήριξη του Ν.Π.Ι.Δ. Κ.Ε.Δ.Ε. του Δήμου Ελευσίνας, στον πολύ όμορφο και φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου “Elefsina Hotel” με θέμα “Η Γυναίκα Σήμερα”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος Εθελοντών Θριασίου Πεδίου αγγίζει με ευαισθησία το θέμα “γυναίκα” γιατί στις βασικές αρχές του Εθελοντισμού περιλαμβάνεται η αρχή της ισότητας και κατ επέκταση η καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Η άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, οι εξαιρετικοί ομιλητές, μαζί με το κοινό που συμμετείχε, είχαν σαν αποτέλεσμα την ουσιαστική προσέγγιση στο θέμα, από αρκετές πλευρές:

  • Την νομοθετική πλευρά προσέγγισε με εξαιρετικά απλό και κατανοητό τρόπο η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων κ. Μ. Συρεγγέλα.
  • Το θέμα των στερεοτύπων γύρω από το φύλο και το ρόλο τους στην διαπαιδαγώγηση αναλύθηκε από την ψυχολόγο κ. Ε. Σαρηγιαννίδη, Ψυχολόγος MSc, Επιστημονική Διευθύντρια ΔικτύουPsy-Counsellors.
  • Tις σχέσεις των δύο φύλων σήμερα ανέλυσε η κ. Μ Λιάκου Πολιτικός Μηχανικός-Κ.ΑΝΤ. ΤΕΕ και αναφέρθηκε στην γυναίκα του Θριασίου Πεδίου.
  • Tο σημαντικό κεφάλαιο της εκπαίδευσης προσέγγισε η Καθηγήτρια Πληροφορικής Υποδιευθύντρια 3ου Γυμνάσιου Ελευσίνας κ. Λέλα Γολικίδου.

Δείτε στο video την εκδήλωση:

Ευχάριστη έκπληξη για όλους  ήταν η συμμετοχή τριών μαθητριών εκπροσώπων του 15μελούς της κ. Ε. Ντάφου Προέδρου, της κ. Ελένης Μαζαράκη και της κ. Κ. Ηλιοπούλου που συμμετείχαν σε πρόγραμμα εράσμους με θέμα τις διακρίσεις του φύλου στους νέους.

Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε εξαιρετικά από τη γνωστή σε όλους μας δημοσιογράφο κ. Μάγδα Τσέγκου σε ζεστό και ευχάριστο κλίμα.

Μάγδα Τσέγκου

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών κ. Μ. Βασιλείου τονίζοντας ότι ο Σύλλογος μέσα από την δημιουργική πορεία των 19 χρόνων προσφοράς πασχίζει για έναν κόσμο ίσων ευκαιριών μεταξύ των δύο φύλων, ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Α. Οικονόμου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δ.Α. κ. Γ. Κώτσηρας, κ. ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Α. Μπούρας, ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Δ.Α. κ. Ε. Λιάκος και ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Ν. Βιλιώτης.

Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, Μάγδα Τσέγκου
Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, Μάγδα Τσέγκου
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών κ. Μ. Βασιλείου

Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Λ. Παππάς, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ζ. Στραιτούρη Ζωή, ο Πρόεδρος Σ.Δ.Κ. κ. Γιαννίκος Γιάννης, η Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Αδάμ Σοφία, οι πρόεδροι κ.κ. του Συνδέσμου Πανηπειρωτών Ελευσίνας κ. Ε. Γκόγκου, του Συλλόγου Ηπειρωτών κ. Β Παππάς, του κέντρου – Ολοι Εμείς – κ. Αφροδίτη Φαρμάκη, Επισκευαστών Αυτοκινήτων Δυτ. Αττικής κ. Κ. Κόβερη, της Νεολαίας ΟΝΝΕΔ κ. Β. Μουλκιώτης, εκπρόσωποι των Συλλόγων των Μικρασιατών, της Κερκυραικής Ένωσης, της Ευρυνόμης, από το Περιοδικό e-magazine ΥΔΡΑΝΗ κ. Α. Κολιοφώτη, από την εφημερίδα Τρουπίτης ο κ. Α. Καλόξυλος, από Ασπρόπυργος news ο κ. Λ. Κωνσταντινίδης, οι δημοσιογράφοι κ. Νικόλιζας και κ. Σ. Χονδρογιάννη, μέλη του Δ.Σ., εθελοντές και φίλοι του Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου.

Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Κώτσηρας - Μάγδα Τσέγκου
Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Κώτσηρας – Μάγδα Τσέγκου

Η όμορφη βραδιά έκλεισε εδραιώνοντας την άποψη ότι η έμφυλη ισότητα πρέπει κατοχυρωθεί νομικά από την πολιτεία αλλά είναι και επιτακτική η ανάγκη να γίνει μέρος της συνείδησής μας και της καθημερινής μας πρακτικής, ξεκινώντας πρώτα από την οικογένεια, την εκπαίδευση και κατ’επέκταση στην εργασία και σε κάθε κοινωνικό χώρο.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας με τη Μάγδα Τσέγκου
Ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας με τη Μάγδα Τσέγκου

Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης, ευχαρίστηαν ιδιαίτερα την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας για την υποστήριξη, την δημοσιογράφο και φίλη πλέον του Συλλόγου κ. Μ. Τσέγκου για την εθελοντική της προσφορά, τον δημοσιογράφο κ. Ε. Λιάκο για την βιντεοσκόπηση και live μετάδοση της εκδήλωσης μας και το “Elefsina hotel” για την φιλόξενη φροντίδα του, αλλά και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Φώτης Μπαλτζίδης στη Μάγδα Τσέγκου: «Έχασα μέσα σε μια εβδομάδα 5 μέλη της οικογένειάς μου από κορονοϊό»

News Room A

Το καλοκαιρινό πάρτι του ΟΚ MAGAZINE 2017

News Room M

Μάγδα Τσέγκου: 5ο συνέδριο «Γίνε Άνθρωπος»

News Room