magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Η Audemars Piguet αποκαλύπτει το νέο Royal Oak RD#3

Η Audemars Piguet αποκαλύπτει το νέο Royal Oak RD#3

Η Audemars Piguet αποκαλύπτει το νέο Royal Oak RD#3, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων του εμβληματικού Royal Oak.

Ο Ελβετικός οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας Audemars Piguet αποκαλύπτει περήφανα το καινοτόμο RD#3, με το Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon Extra-Thin. Αυτό το επετειακό μοντέλο από ανοξείδωτο ατσάλι 39mm και πάχος 8.1mm, αντιπροσωπεύει το πρώτο “Jumbo” που διαθέτει αυτοκουρδιζόμενο flying tourbillon.

Το Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon Extra-Thin τροφοδοτείται από το νέο εξαιρετικά λεπτό flying tourbillon κίνησης της Manufacture, το Caliber 2968, με πάχος μόλις 3.4mm και διακοσμημένο με ένα μοναδικό συνδυασμό παραδοσιακών και σύγχρονων χειροποίητων τεχνοτροπιών. 

Το tourbillon cage, κατασκευασμένο από τιτάνιο, είναι για πρώτη φορά εξοπλισμένο με περιφερειακή κίνηση. Ο συνδυασμός αυτών των δύο στοιχείων, όχι μόνο κάνει πιο ρευστή την κατανομή ενέργειας, αλλά ελαφρύνει και τελειοποιεί αυτό το ρυθμιστικό όργανο. Οι μηχανικοί της Audemars Piguet επανασχεδίασαν πλήρως την αρχιτεκτονική του μηχανισμού, και έτσι το Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon Extra-Thin τονίζει τις αισθητικές λεπτομέρειες αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ένα μέρος της λειτουργίας της κίνησης. 

Το νέο RD#3 παραμένει πιστό στους αισθητικούς κώδικες των εμβληματικών μοντέλων “Jumbo”. Η θήκη και το βραχιόλι από ανοξείδωτο ατσάλι διαθέτουν τα χαρακτηριστικά φινιρίσματα στο χέρι, ενώ το ρολόι κοσμείται με καντράν Bleu Nuit, Nuage 50 Petite Tapisserie που αποτίει φόρο τιμής στο αρχικό μοντέλο.

Στο επίκεντρο αυτής της νέας καινοτομίας βρίσκεται το Caliber 2968, μια εξαιρετικά λεπτή αυτοκουρδιζόμενη flying tourbillon κίνηση, που αναπτύχθηκε σε περίοδο πέντε ετών.
Οι ωρολογοποιοί της Audemars Piguet ήρθαν αντιμέτωποι με πολλές τεχνικές προκλήσεις για να φέρουν στη ζωή αυτό το ρολόι, ενώ παράλληλα έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε αισθητική λεπτομέρεια. Ξεπερνώντας τα όρια της επίτευξης, το μοντέλο αυτό θα συμπληρωθεί τον Σεπτέμβριο από μια δεύτερη έκδοση των 37mm για τους πιο λεπτούς καρπούς, εμπλουτισμένη με ένα καντράν διαφορετικής απόχρωσης. 

Η χειροποίητη διακόσμηση των εξαρτημάτων κίνησης, ορατή μέσα από το ζαφειρένιο καπάκι, συνδυάζει το κλασικό και δυναμικό στοιχείο των γωνιών V με το μοντέρνο χαρακτήρα των traits tirés – ένα φινίρισμα που εμφανίζεται στην κύρια πλάκα και τις γέφυρες και αντικαθιστά την παραδοσιακή Côtes de Genève. 

«Το Royal Oak συνεχίζει να εξελίσσεται και να πρωτοπορεί ύστερα από 50 χρόνια από τη δημιουργία του, και θα συνεχίσει και για τα επόμενα 50 χρόνια. Παραμένει να είναι μια πλατφόρμα τεχνικής και αισθητικής εξέλιξης, όπως αποδεικνύεται από το νέο εξαιρετικά λεπτό flying tourbillon που κάνει το ντεμπούτο του τόσο στα κλασικά μοντέλα 39 mm όσο και στα περίφημα μοντέλα Royal Oak 37 mm. Η αρχιτεκτονική της κίνησης σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική θέα στο μικρότερο cage, ενώ παράλληλα επιδεικνύει μια ελκυστική αντίθεση των τεχνικών φινιρίσματος που έγιναν στο χέρι.» δηλώνει ο Michael Friedman (Head of Compilations). 

Σχετικά με την Audemars Piguet

Η Audemars Piguet είναι η παλαιότερη εταιρεία κατασκευής ρολογιών υψηλής ωρολογοποιίας που βρίσκεται ακόμα στα χέρια των ιδρυτικών οικογενειών της (Audemars και Piguet). Με έδρα το Le Brassus από το 1875, η εταιρεία έχει καλλιεργήσει γενιές ταλαντούχων τεχνιτών, αναπτύσσοντας συνεχώς νέες δεξιότητες και τεχνικές και διευρύνοντας το savoir-faire για να καθορίσουν τάσεις που ξεπερνούν τους κανόνες. Στο Vallée de Joux, στην καρδιά της ελβετικής Jura, η Audemars Piguet δημιούργησε πολλά αριστουργήματα, που μαρτυρούν το προγονικό savoir-faire και το πνεύμα της αναζήτησης. Καθώς μοιράζεται το πάθος της με τους λάτρεις του ρολογιού ανά τον κόσμο, μέσα από τη γλώσσα των συναισθημάτων, η Audemars Piguet έχει δημιουργήσει μια εμπνευσμένη κοινότητα ανταλλαγής δημιουργικών πρακτικών. 


Born in Le Brassus, raised around the worldwww.audemarspiguet.com

Σχετικές αναρτήσεις

12 Μυστικά Νεότητας που βοηθάνε τις Γυναίκες από την Ασία να δείχνουν Μικρότερες. Το 9 είναι Χρυσός!

News Room

Η Υβόννη Μπόσνιακ έκλεψε τις εντυπώσεις στο catwalk του LASKOS για τα 10 χρόνια MadWalk

News Room A

Άργησες να ξυπνήσεις; Αυτό είναι το χτένισμα που θα σε σώσει! Θα είσαι έτοιμη σε μόλις 3′ λεπτά

News Room