magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Holter ρυθμού: Τι είναι το holter ρυθμού; Πότε πρέπει να τοποθετείτε και σε τι βοηθά;

Η οθόνη Holter είναι ένας τύπος παρακολούθησης καρδιάς που καταγράφει τη δραστηριότητα της καρδιάς σας για 24 ή 48 ώρες. Εάν έχετε ακανόνιστο καρδιακό παλμό ή καρδιακούς παλμούς, αλλά το ηλεκτροκαρδιογράφημα δεν ανίχνευσε τίποτα, ένα καρδιακό μόνιτορ μπορεί να σας βοηθήσει στη διάγνωση του προβλήματος. Φοράτε την οθόνη Holter ενώ κάνετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες και όταν συμφωνηθεί ο γιατρός σας συζητά τα αποτελέσματα μαζί σας.  Μπορεί να χρειαστείτε ένα μόνιτορ Holter εάν έχετε ένα ασαφές ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Μάθετε ποια είναι το προβλήματα που μπορεί να ανιχνεύσει ένα Holter ρυθμού και σε πόσο χρονικό διάστημα.

Ίσως επισκεφθήκατε το γιατρό σας λόγω σημείων προβλήματος καρδιακού ρυθμού όπως η καρδιά σας να χτυπάει ή να φτερουγίζει ή αν είχατε κάποια ανεξήγητη λιποθυμία. Ο γιατρός σας μπορεί να αποφάσισε να κάνει ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα για να εντοπίσει το πρόβλημα αλλά αυτό καταγράφει την καρδιά σας μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα και τα καρδιακά συμπτώματα δεν συμβαίνουν πάντα ενώ βρίσκεστε στο γραφείο του γιατρού. Το Holter μπορεί να βοηθήσει γιατί αυτό συγκεντρώνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα της καρδιάς σας. Το φοράτε για μια ή δύο ολόκληρες μέρες, δίνοντάς του περισσότερες πιθανότητες να εντοπίσει ασυνήθιστη δραστηριότητα. Μια οθόνη Holter μπορεί να βρει την αιτία για:

  1. Αρρυθμία 
  2. Αίσθημα παλμών της καρδιάς 
  3. Ανεξήγητη ζάλη 

Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει ένα καρδιολογικό μόνιτορ για να καθορίσει πόσο καλά:

  • Η καρδιά παίρνει οξυγόνο.
  • Τα φάρμακα για την καρδιά λειτουργούν.
  • Ο βηματοδότης λειτουργεί. 

Αφού περάσει η περίοδος με το Holter που έχετε συμφωνήσει με τον γιατρό τότε τον ξαναεπισκέπτεστε και ο ίδιος επεξεργάζεται τα αρχεία σας, συμπεριλαμβανομένου του καρδιογραφήματος και των σημειώσεων τους. Έπειτα ο γιατρός σας αναλόγως θα σας συστήσει περισσότερες καρδιακές εξετάσεις, φάρμακα για την καρδιά ή ακόμα και βηματοδότη. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να βοηθήσει την καρδιά σας να επιστρέψει σε σταθερό ρυθμό.

Το Holter ρυθμού είναι μία σωτήρια συσκευή που έχει σώσει πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο και θα συνεχίσει να αποτελεί την σανίδα σωτηρίας για κάθε άνθρωπο που έχει προβλήματα με την καρδιά του. 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Πλαστική χειρουργική: Πώς βελτιώνεται ο τομέας της πλαστικής με την τεχνολογία;

News Room A

3 στις 4 γυναίκες δεν γνωρίζουν τα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών!

News Room A

Βιταμίνη Β: Ποιές είναι και σε ποιές τροφές θα τις βρείτε

News Room A