magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Γυμναστική στην καραντίνα: Τα λάθη που σαμποτάρουν την προσπάθεια σου

Γυμναστική στην καραντίνα : Τα λάθη που σαμποτάρουν την προσπάθεια σου

Ένα από τα καλά που έχει κάνει η κατάσταση με την καραντίνα που επικρατεί στη χώρα μας είναι η στροφή των ανθρώπων προς την γυμναστική και η κατανόηση του πόσο σημαντικό είναι να γυμναζόμαστε.

Αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να εξοπλιστούν με διάφορα όργανα εκγύμνασης, άρχισαν να βρίσκουν έναν λόγο να βγαίνουν από το σπίτι αλλά και το πώς να γυμνάζονται μέσα σε αυτό.

Όλο αυτό από μόνο του είναι θετικό και σίγουρα κάνει καλό στο σώμα μας! Παρόλα αυτά υπάρχουν λάθη τα οποία μπορείς να υποπέσεις και να σαμποτάρεις την προσπάθεια σου!

Γυμνάζεσαι μέχρι εξαντλήσεως

Ο χρόνος; Άπλετος! Έτσι επιδίδεσαι σε άσκηση που ξεπερνά ίσως τα όρια σου. Διπλές προπονήσεις, πολλά χιλιόμετρα τρεξίματος, πολλές ασκήσεις ,όλα…πολύ! Έτσι τελικά η άσκηση αγγίζει τα όρια της εξάντλησης πράγμα που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μείωσης του ανοσοποιητικού, συνεπώς και να νοσήσεις πιο εύκολα. Για σκέψου…αν είχες βήχα,θα έπαιρνες όλο το μπουκάλι με το αντιβηχικό σε μια μέρα; Γιατί να κάνεις το ίδιο με το σώμα σου;

Ακολουθείς προγράμματα που βγάζεις από δική σου εμπειρία

Δε λέω, μπορεί να γυμνάζεσαι καιρό και να έχεις αποκτήσει μια εικόνα για τον τρόπο που πρέπει να γυμνάζεσαι … Θα μοιραστώ μαζί σου κάτι: Προσωπικά πάσχω από ένα αυτοανοσο και γνωρίζω πλέον κάποια φάρμακα αλλά και συμπτώματα που μπορεί να εμφανίζονται…αυτό σημαίνει ότι είμαι γιατρός; Μπορώ να ακολουθήσω οποία αγωγή πιστεύω εγώ χωρίς να ρωτήσω;

Γιατί να μπορεί να γίνει το ίδιο με το προσωπικό σου πρόγραμμα; Το σώμα μας αποτελείται από χιλιάδες μύες, τένοντες και νεύρα. Με την εκγύμναση στοχεύεις να δώσεις τα κατάλληλα ερεθίσματα σε αυτά έτσι ώστε να ανταποκριθούν σωστά και να σου προσφέρουν υγεία και το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Ξέρεις τι είναι αυτό που κάνει καλό στο σώμα σου; Με απόλυτη βεβαιότητα θα σου πω Όχι! Κανείς δεν ξέρει! Αυτός που γνωρίζει την ανατομία του σώματος σου ,το μυϊκό σου σύστημα και το πώς αυτό ανταποκρίνεται είναι ο προσωπικός σου γυμναστής! Μην αψηφάς την γνώμη του ειδικού, σπούδασε και ενημερώνεται καθημερινά για να σου προσφέρει το καλύτερο και το σωστότερο για σένα! Όπως δεν μπορείς να κάνεις τον γιατρό, έτσι δε μπορείς να γίνεις ειδικός στη γυμναστική! Όπως δεν ξέρουμε τι χάπια πρέπει να πάρουμε και πόσα σε κάθε πάθηση,έτσι δε μπορείς να ξέρεις πόσες επαναλήψεις,τι ασκήσεις & τι προπόνηση είναι για το δικό σου σώμα, για τη δική σου ΥΓΕΙΑ!

Αφήνεις τη διατροφή στην άκρη

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην γυμναστική σου μέσα στην καραντίνα είναι η σωστή διατροφή! Η τροφή είναι το καύσιμο σου, όπως βάζεις το σωστό καύσιμο στο αυτοκίνητο σου ,το ίδιο χρειάζεται και το σώμα σου.

Σε μια περίοδο όπου είναι αυξημένος ο κίνδυνος νοσηρότητας είναι ακόμη πιο σημαντικό να προσέξεις με τι τρέφεσαι ειδικά τώρα που γυμνάζεσαι πιο πολύ. Φρούτα, λαχανικά, καλές πηγές πρωτεϊνών και λιπαρών θα σου δώσουν τα απαραίτητα καύσιμα. Όμως…η συμβουλή μου σταμάτα εδώ καθώς…όπως λέγαμε και πιο πάνω…δεν είμαι η ειδικός να σου μιλήσω για αυτό! Είμαι γυμνάστρια και όσα και να ξέρω για τη διατροφή, διατροφολόγος δεν είμαι! Απευθύνσου σε έναν ειδικό διατροφολόγο να σου πει τι ακριβώς χρειάζεσαι και τι έχει ανάγκη το σώμα σου!

Συνέχισε να γυμνάζεσαι σωστά, δώσε στον εαυτό σου το καλύτερο αποτέλεσμα που του αξίζει!

Πηγή: fmh.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Εκπαιδευτική Ημερίδα: Λεμφοίδημα και Λεμφικές Παθήσεις

Newsroom E

Αντιγριπικά εμβόλια: Αυτοί τα δικαιούνται δωρεάν με ιατρική συνταγή – Ποια κυκλοφορούν φέτος

News Room M

Κορωνοϊός: Πέντε συμπτώματα της νόσου που διαρκούν μήνες

News Room A