9.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Γλυκά Νερά: Μετανιωμένος ο συζυγοκτόνος – Οι εξηγήσεις που δεν έπεισαν και κρίθηκε προφυλακιστέος

  Ανεπαρκείς κρίθηκαν οι απαντήσεις του 33χρονου πιλότου στο «σφυροκόπημα» ερωτήσεων που δέχθηκε από ανακριτή και εισαγγελέα σχετικά με τις συνθήκες της δολοφονίας της Κάρολαιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

  Εκ του αποτελέσματος, οι ισχυρισμοί του, παρά την προσπάθεια των δικαστικών λειτουργών να λάβουν ξεκάθαρες απαντήσεις δεν…έπεισαν, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο καταλήγοντας ότι η οδός που έπρεπε να ακολουθήσει μετά τη στυγερή δολοφονία της γυναίκας του, ήταν αυτή προς τις φυλακές Κορυδαλλού!

  Επιμένει πως δεν ήταν προσχεδιασμένο

  Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο newsit.gr, ο κατηγορούμενος φέρεται να επανέλαβε τα όσα ανέφερε προανακριτικά, δηλώνοντας μετανιωμένος ενώπιον του ανακριτή και υποστήριξε ότι δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα και ότι δεν είχε κίνητρο για τη διάπραξη του.

  Σύμφωνα με το δικηγόρο του, Αλέξανδρο Παπαιωαννίδη, ο εντολέας του κατέληξε στην απολογία του λέγοντας πως «μακάρι να μπορούσα το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει».

  Επιπλέον, όπως είπε ο δικηγόρος του ζήτησε την τιμωρία του και τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συνεργός.

  Ωστόσο, το κρίσιμο στοιχείο που βάρυνε στη ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου αφορά στο τι ακριβώς έγινε το βράδυ της δολοφονίας της Καρολάιν στη μονοκατοικία των Γλυκών Νερών.

  Οι εξηγήσεις που δεν έπεισαν

  Εκεί επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον ανακριτή και του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων και οι απαντήσεις που έδωσε κρίθηκαν μη επαρκείς και βάρυναν καθοριστικά στη ποινική του μεταχείριση.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας στις ερωτήσεις που δέχθηκε, υποστήριξε ότι όλα έγιναν μέσα σε πέντε λεπτά, χωρίς να μπορεί να απαντήσει πως τελικά η Κάρολαιν έφυγε από τη ζωή, πως ο ίδιος το αντιλήφθηκε αλλά και το τι έκανε αμέσως μετά.

  Ο συζυγοκτόνος φέρεται να υποστήριξε πως απλά κατάλαβε ότι πέθανε και μετά σκέφτηκε ότι δε θα έπρεπε η κόρη του να μείνει χωρίς πατέρα.

  Η συνέχεια ήταν να αποφασίσει να σκηνοθετήσει τη ληστεία, σκοτώνοντας το σκυλάκι, αναστατώνοντας το σπίτι, ξηλώνοντας την κάμερα και κρύβοντας τα κοσμήματα τους.

  Ο 33χρόνος κατηγορούμενος έδωσε το στίγμα της υπερασπιστική τους γραμμής στο ολιγοσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή.

  «Κατέστρεψα τη ζωή μου»

  - Advertisement -

  Ανέφερε χαρακτηριστικά στο υπόμνημα του «Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα».

  Ο πιλότος ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα ότι «έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».

  Υποστηρίζει ότι… δεν υπάρχουν «ενδείξεις» για προφυλάκισή του

  Στο υπόμνημα του ο 33χρονος υποστήριξε  επίσης ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση μου».

  Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του τόνισε «πρόκειται για μια πολύωρη ανάκριση όπου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Ο κατηγορούμενος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις. Δεν άλλαξε τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μας. Σας μεταφέρω τη συγγνώμη του κατηγορούμενου. Ο ίδιος κατέληξε στην απολογία του: «μακάρι να μπορούσα το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει». Ζήτησε την τιμωρία του Και υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συνεργός. Ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του οπτική για τα όσα συνέβησαν. Για όσα έκανε γνώμονας ήταν το παιδί του. Θέλει να δώσει την αρωγή του για την επιμέλεια του παιδιού και από τις δύο οικογένειες».

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ