24.7 C
Athens
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιώργος Γιαννόπουλος: 10 οι καταγγελίες για αποπλάνηση ανηλίκων σε βάρος του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Σε δέκα ανέρχονται τα θύματα που προχώρησαν σε καταγγελίες για τη δράση του ντράμερ των Πυξ Λαξ.

Μια σειρά κακουργηματικών πράξεων σε βάρος των κοριτσιών ηλικίας από 8-14 ετών που για χρόνια υφίσταντο τις σεξουαλικές επιθέσεις του μεσήλικα μουσικού και πλέον το νέο υλικό θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία, ο ανακριτής, θα το αξιολογήσει και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουν για την τύχη του ντράμερ.

Το protothema.gr, παρουσιάζει μέρος από τις ανατριχιαστικές εξομολογήσεις που κατήγγειλαν τα θύματα και είναι βασισμένα στις μηνύσεις, με τον δικηγόρο τους κ. Παναγιωτη Παπαϊωάννου  να δηλώνει στο protothema.gr πως «Με ταχύτατους ρυθμούς και αλλεπάλληλες αποκαλύψεις με λεπτομέρειες που προκαλούν αποστροφή ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της προκαταρκτικής εξέτασης για σωρεία γενετήσεων πράξεων τις οποίες τελούσε επί σειρά ετών κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, σε βάρος τουλάχιστον δέκα 10 όπως γίνεται μέχρι σήμερα γνωστό ανηλίκων κοριτσιών, όλων θυμάτων του ήδη καταδικασθέντος πρωτοδίκως σε 12ετή κάθειρξη για αποπλάνηση ανηλίκου ντράμερ του διάσημου μουσικού συγκροτήματος των Πυξ Λαξ.

Ο ασκός του Αιόλου όχι μόνον άνοιξε, αλλά απελευθέρωσε σαρωτικούς ανέμους, που αλλάζουν το τοπίο σε σχέση με το απεχθές έγκλημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, το οποίο μέχρι τις μέρες μας χαρακτηριζόταν από τη δυσκολία της αποκάλυψης και της προσφυγής στις αρχες. Αυτή τη φορά η πολλαπλότητα των θυμάτων, ο υψηλού προφίλ δράστης και το ειδεχθές των αδικημάτων υπερκέρασαν τον φόβο, τη ντροπή, τους δισταγμούς και τις ενοχές των θυμάτων και των οικείων τους» αναφέρει ο κ. Παπαιωάννου και προσθέτει «Τα 10 θύματα έχουν ήδη καταγγείλει με λεπτομέρειες που προκαλούν αποτροπιασμό και αρκετοί επιπλέον μάρτυρες έχουν καταθέσει για και περαιτέρω θύματα με ονόματα και πλήρη στοιχεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δύο οικογένειες καταθέτουν οσονούπω αυτοτελή μηνυτήρια αναφορά. Η πληθώρα των περιπτώσεων αποκαλύπτει μια αηδή μεθοδολογία βασισμένη στην πανουργία, την εκμετάλλευση της αναγνωρισιμότητας και την πολύτροπη διεισδυτικότητα σε περιβάλλοντα με ανηλίκους, παραπλανώντας τους ενήλικους και τελώντας τις πράξεις σωρηδόν, καθημερινά κατά πολυάριθμων θυμάτων, συχνότατα και σε πολλά θύματα μαζί».

Ανατριχιαστικές εξομολογήσεις

Όταν στις 14 Φεβρουαρίου, μετά από παραγγελία του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών που είχε παραλάβει και μελετήσει την υποβληθείσα, πριν δύο εβδομάδες μηνυτήρια, αναφορά 5, αγνώστων μεταξύ τους, ενηλίκων γυναικών που τον καταμήνυαν ότι τις είχε κακοποιήσει όταν ήταν μεταξύ 8 και 13 ετών σε διάφορους τόπους και χρόνους, διατάχθηκε κατεπειγόντως η διεξαγωγή προανακριτικών πράξεων που θα διερευνούσαν το ποιόν των καταγγελιών αυτών άνοιξε ο ασκός του Αιόλου σε μια υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον ντράμερ των Πυξ Λαξ που όπως φαίνεται έχει βάθος.

Μέσα σε μία εβδομάδα, οι καταγγελίες διπλασιάστηκαν, ενώ ακόμη περισσότερες σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας.

Πέρα από την πρώτη, λοιπόν, υπόθεση, για την οποία ο ντράμερ είχε καταδικαστεί το 2019 σε 12ετή κάθειρξη για κατ΄ εξακολούθηση τέλεση γενετήσιων πράξεων σε βάρος μιας ανήλικης που τότε (μεταξύ 2011 και 2013) ήταν 6 ως 8 ετών -και ενώ ακόμη κυκλοφορεί ελεύθερος με όρους μέχρι το Εφετείο του, που έχει προσδιορισθεί για τις 11 Απριλίου 2022 – προέκυψαν τουλάχιστον 10 νέες περιπτώσεις, που σχετίζονται με αδικήματα που εχουν τελεσθεί έως και το 2018 με 2019.

Όσο δηλαδή εκκρεμούσε η πρώτη υπόθεση, για την οποία είχε κληθεί για πρώτη φορά σε απολογία το 2015, φαίνεται ότι εξακολουθούσε απτόητος έναν τρόπο ζωής που σχετιζόταν άμεσα με την σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, όπου βρισκόταν και όποτε μπορούσε.

- Advertisement -

Είναι εντυπωσιακό ότι ορισμένες άγνωστες στις μηνύτριες γυναίκες προσήλθαν αυτοβούλως στη διεξαγόμενη προκαταρκτική εξέταση, ενώ ακόμη περισσότερες κινούνται επιπλέον και με νέες μηνύσεις εις βάρος του μουσικού και για άλλα επεισόδια εξακολουθητικής σεξουαλικής κακοποίησης, ορισμένα από τα οποία συμπεριλαμβάνουν και άσκηση βίας.

Χαρακτηριστικά – όσο και ανατριχιαστικά είναι τα αποσπάσματα των όσων κατέθεσαν ορισμένες από αυτές τις γυναίκες:

Θύμα 2 : «Ήμουν 9 ετών. Αντιμετώπισα πολλά ψυχολογικά προβλήματα μετά από τα γεγονότα αυτά, έκανα ψυχοθεραπεία και επειδή ήταν ιδιαίτερα τραυματικό, έχω απωθήσει τις λεπτομέρειες. Όμως πράγματι παραθερίζαμε μαζί με την (…) Θύμα , τα δύο εκείνα καλοκαίρια γιατί ο πατέρας της εργαζόταν εκεί, πράγματι μας έπιανε μέσα στη θάλασσα πάνω στο παιχνίδι όλες ο Γ. και ντρεπόμασταν να το πούμε στους μεγάλους.

Γονείς θύματος 5: Τον (καλοκαιρινό μήνα) του (χρονιά), όταν η κόρη μας ήταν 13 ετών είχαμε αποφασίσει οικογενειακώς να πάμε στο θέρετρο «(….)» στην Πελοπόννησο για το χρονικό διάστημα … έως και …(μήνας).
Στην αρχή, λόγω της κοινωνικότητάς του και της αναγνωρισιμότητάς του ως ντράμερ του συγκροτήματος «Πυξ Λαξ» που ήταν πασίγνωστοι, φαινόταν πολύ φιλικός, ιδιαιτέρως με τα παιδιά. Βέβαια, το γεγονός ότι είχε και δύο κόρες, η μία εκ των οποίων ανήλικη στην ηλικία της κόρης μου, όπως κατάλαβα λειτουργούσε ως άλλοθι για την ιδιαίτερη συμπεριφορά του προς τα κορίτσια. Έτσι, κανείς δεν μπορούσε να υποψιαστεί τις αληθινές προθέσεις του. Στην παρέα μας ήταν και η οικογένεια (….) που μένει στην …. Αττικής καθώς και η οικογένεια (…), οι οποίες είχαν κορίτσια στην ηλικία της κόρης και μας. Δεν τους γνωρίζαμε, κάναμε παρέα εκεί. Μας είχε καλέσει μάλιστα και σε συναυλία των Πυξ Λαξ που γινόταν στην (…) στις (…).

Θύμα 6 : «Όταν άρχισε η νέα σχολική χρονιά πήγα δύο φορές σε παιδοψυχολόγο για να με βοηθήσει. Πολλές φορές αυτός ερχόταν να πάρει τις κόρες του από το σχολείο και ο μεγαλύτερός μου φόβος ήταν μήπως μου έλεγε να πάρει μαζί κι εμένα να με γυρίσει, γιατί μέναμε κοντά. Οι γονείς μου δε με άφησαν να ξαναπάω στο σπίτι τους και η μητέρα μου πάντα μου έλεγα να μην περνάω ούτε απέξω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Latest Posts

ΑΛΛΑ ΝΕΑ...

STAY IN TOUCH

TO BE UPDATED WITH ALL THE LATEST NEWS, OFFERS AND SPECIAL ANNOUNCEMENTS.