magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Γιατρός που ανέλαβε ασθενείς με τη μετάλλαξη Όμικρον αναφέρει τα ασυνήθιστα συμπτώματα

Ισχυρή προειδοποίηση από τη Μίνα Γκάγκα: "Οι θάνατοι θα αυξάνονται ακόμα και αν μειωθούν τα κρούσματα"

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει κάνει την εμφάνισή της και έχει τρομοκρατήσει τους ειδικούς ανά τον κόσμο, οι οποίοι κάνουν λόγο για ασυνήθιστα συμπτώματα.

Σύμφωνα με μία Νοτιοαφρικανή γιατρό, που έχει αναλάβει τη θεραπεία 30 ασθενών με τη μετάλλαξη Όμικρον, μέχρι στιγμής έχει παρατηρήσει ανάρρωση των ασθενών χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία και υπογραμμίζει ότι έχει διαπιστώσει «ήπια συμπτώματα».

Όπως αναφέρει το newsitamea.gr, μετά από 10 ημέρες, η Ανζελίκ Κέτζι, η οποία είναι πρόεδρος της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ένωσης, παρέλαβε αυτούς τους ασθενείς με θετικό τεστ στον κορονοϊό αλλά με ασυνήθιστα συμπτώματα και επισημαίνει στο AFP «αυτό που τους έφερε στο γραφείο μου “στην Πρετόρια “είναι η αίσθηση υπερκόπωσης».

Ποια είναι τα συμπτώματα που έχει η μετάλλαξη Όμικρον
Η πλειονότητα αυτών ήταν άνδρες κάτω των 40 ετών. Λίγο λιγότεροι από τους μισούς ήταν εμβολιασμένοι. Εκτός από την υπερκόπωση, υπέφεραν από μυαλγίες, είχαν ξερόβηχα ή «φαγούρα στον λαιμό», σημειώνει η ίδια και συμπληρώνει μόνο λίγοι είχαν χαμηλό πυρετό.

Η δρ. Κέτζι ενημέρωσε τις υγειονομικές αρχές στις 18 Νοεμβρίου ότι υπάρχει «μία κλινική εικόνα που δεν παραπέμπει στην παραλλαγή Δέλτα», την κυρίαρχη παραλλαγή στη Νότια Αφρική.

Η ίδια τονίζει ότι γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα για την παραλλαγή αυτή, την οποία ο ΠΟΥ χαρακτήρισε «ανησυχητική» και πρόσθεσε «δεν λέω ότι δεν θα είναι μια σοβαρή νόσος, αλλά προς το παρόν, ακόμη και οι ασθενείς που είδαμε και δεν ήταν εμβολιασμένοι, είχαν ήπια συμπτώματα».

«Είμαι πεπεισμένη ότι πολύς κόσμος στην Ευρώπη έχει μολυνθεί με αυτή την παραλλαγή, αλλά η συγκεκριμένη (παραλλαγή) εντοπίστηκε μόλις πρόσφατα, γιατί δεν παρουσίαζε τα συμπτώματα της Δέλτα», κατέληξε.

Ήδη, πολλές χώρες στην Ευρώπη έχουν καταγράψει κρούσματα από τη μετάλλαξη Όμικρον, όπως το Βέλγιο, η Βρετανία, η Ολλανδία, η Δανία, η Γερμανία, ενώ περίπου τα τρία τέταρτα των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν πρόσφατα στην Νότια Αφρική φέρουν την εν λόγω παραλλαγή.

Σχετικές αναρτήσεις

Μωρουδιακά: Καινούργια ή second hand

News Room

Προειδοποίηση από ΕΟΦ για προϊόν θεραπείας για πιτυρίδα και δερματοπάθεια

News Room M

Έρευνα: Η βιταμίνη D μπορεί να μειώνει προληπτικά τον κίνδυνο άνοιας, ιδίως στις γυναίκες

News Room A