magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Γιατί η κανέλα είναι ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους του ανοσοποιητικού;

Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα μπαχαρικά στον πλανήτη. Η κανέλα, θεωρείται και πανίσχυρο super food, αφού έρευνες έχουν επιβεβαιώσει τη σημαντική δράση της στη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού.

Τώρα λοιπόν, που λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι απαραίτητο να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, η κανέλα μπορεί να γίνει ένας μεγάλος σύμμαχος. Σε έρευνα για την αντιοξειδωτική δράση ανάμεσα σε 26 μπαχαρικά, η κανέλα στέφθηκε πρωταθλητής, κερδίζοντας μια θέση στα superfoods, όπως το σκόρδο και η ρίγανη.

“Φυσικό συντηρητικό” την αποκαλούν μάλιστα οι περισσότεροι. Νέες έρευνες όμως, έρχονται να αποδείξουν πως η κινναμική αλδεϋδη, το βασικότερο συστατικό της κανέλας μπορεί να καταπολεμήσει διάφορα είδη μολύνσεων. Το έλαιο κανέλας μπορεί να θεραπεύσει λοιμώξεις του αναπνευστικού, να εμποδίσει την ανάπτυξη βακτηρίων, όπως η λιστέρια και η σαλμονέλα ενώ έχει αποδειχθεί πως η κανέλα φροντίζει την στοματική υγιεινή και μας χαρίζει δροσερή αναπνοή.

Αξίζει να γνωρίζεις πως η κανέλα, έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε μελέτες για την αντιμετώπιση του HIV, επειδή ακριβώς βοηθά και τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Πώς μπορείς να την χρησιμοποιήσεις: Από το πρωινό σου smoothie, μέχρι και τον καφέ σου, από το μεσημεριανό φαγητό σου που χρειάζεται ένα ιδιαίτερο μπαχάρικο μέχρι και τα φρούτα σου, η κανέλα, μπορεί να γίνει ο νέος σου “κολλητός φίλος”.

Σχετικές αναρτήσεις

Κορωνοϊός-Εμβόλια: Έρευνα αποκαλύπτει πώς προκαλούνται οι θρομβώσεις

News Room A

8χρονος παραπονιόταν για πονοκεφάλους, αλλά χρειάστηκε επείγουσα επέμβαση στο κεφάλι: Δείτε τι είχε πάθει!

News Room A

Πώς να φτιάξετε ένα πλήρες κουτί πρώτων βοηθειών

News Room A