magdasnews.gr
People & Politics

Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη: Η στιγμή που έκλαψε μπροστά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής της ΕΡΤ, «Αυτός και ο Άλλος», παραχωρώντας μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης σχετικά με την επαγγελματική της πορεία αλλά και την προσωπική της ζωή.

«Συνεχίζω να παίρνω τηλέφωνα, όχι για να παραπονιέμαι. Παίρνω τηλέφωνο για να πω ότι κάτι ήταν καλό ή «μπράβο» που το αναφέρατε. Δεν ζητάω χαρές αλλά σέβομαι τη δουλειά των άλλων είτε είναι συνεργάτες μου είτε είναι κόσμος από την κοινωνία. Το άκουσα ότι θέλατε πολύ να έρθω στην εκπομπή σας. Ακούω τα πάντα προσπαθώ να είμαι σε επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα» σχολίασε αρχικά.

Μιλώντας για την πρώτη φορά που ένιωσε την απογοήτευση στη δουλειά της, περιέγραψε: «Η πρώτη μου μεγάλη απογοήτευση ήρθε την εποχή που προσπαθούσα να μπω στα κοινά. Δεν ανήκα σε πολιτική οικογένεια, ήμουν μια απλή δικηγόρος, είχα ήδη την πρώτη μου κόρη.

Ήθελα να κάνω κάτι, δεν μου αρκούσε η νομική. Άγριες εποχές τότε. Προσπαθούσα να μπω τότε υποψήφια δημοτική σύμβουλος για τον δήμο της Αθηνών. Προσπαθώ να βρω άκρη, ήταν τότε επικεφαλής του κόμματος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Δεν έβρισκα ραντεβού, δεν μου έδινε κανείς σημασία, δεν είχα κολλήσει αφίσες στους δρόμους. Βρήκα τελικά την άκρη, του ζήτησα να μου δώσει μια ευκαιρία να αποδείξω την αξία μου. Με έβαλε ο Έβερτ, μου είπε ότι είσαι και ωραία γυναίκα θα σε βάλω γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου. Απογοητεύτηκα εγώ. Πέρασε λίγος καιρός, εγώ δεν ησυχάζω πάω και ζητάω μια θέση να δουλέψω σε σχολεία. Μου την έδωσαν, αυτό έκανε τον κόσμο να με εμπιστευτεί και να βγω αργότερα βουλευτής. Ετοιμαζόμαστε για εκλογές, νομίζω ότι θα με πάρουν στην πρώτη Αθηνών.

Ο διάλογος με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Με καλεί ο Μητσοτάκης παραμονή και μου λέει «συγγνώμη δεν μπορώ να σε βάλω, είσαι μικρή, προηγούνται άλλοι πιο μεγάλοι από εσένα με μεγαλύτερη υπηρεσία στο κόμμα. Έχεις χρόνια μπροστά σου». Θυμάμαι τότε ότι αρχίζω και κλαίω χωρίς γκριμάτσες, ξέβαψε και η μάσκαρα.

Αυτή ήταν η πρώτη μου μεγάλη απογοήτευση και εκεί κατάλαβα ότι όταν εμπιστεύεσαι ανθρώπους να σου πουν τη γνώμη τους και δεν κάνεις πάντα αυτό που σου έρχεται… Θα μπορούσα να εκνευριστώ, να φύγω, να βγω να κάνω δηλώσεις που έκαναν άλλοι. Εκεί, μαζεύτηκα και είπα τελικά, με δυσκολία, ότι εγώ θα μείνω και θα βοηθήσω από πίσω, θα έρθει και η ώρα μου, και ήρθε».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και ο σύμβουλος γάμου

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 είχαν ως αποτέλεσμα την κρίση στον γάμο της με το Θεόδωρο Αγγελόπουλο. Το πρόβλημα ξεπεράστηκε όταν το ζευγάρι να απευθύνεται σε σύμβουλο γάμου: «Περάσαμε κάποιες δύσκολες εποχές γιατί ο Θόδωρος είναι ένας άνθρωπος που έχει πάρα πολλά καλά και ξαφνικά βρέθηκε στη σκιά. Όλοι μιλούσαν για τη Γιάννα. Δεν ήταν μόνο αυτό, εγώ ασχολιόμουν αμέτρητες ώρες, δεν είχα μυαλό για τίποτε άλλο δηλαδή μια σχέση που την είχαμε σφυρηλατήσει, γιατί ήταν μια σχέση αποδοχής και μια ισορροπημένη σχέση, ξαφνικά είχε φύγει.

Αυτό, συν το θέμα της υγείας μου που ήρθε βέβαια αμέσως μετά μόλις τελείωσαν οι Ολυμπιακοί. Όταν σου έρχεται κάτι πρέπει να έχεις το θάρρος να το αντιμετωπίσεις, το να πεις αμέσως «χωρίζω», όχι. Πράγματι περάσαμε μια τέτοια δυσκολία. Για να λέγομαι ακόμα «Γιάννα Αγγελοπουλου», το ξεπεράσαμε».

Το πρόβλημα υγείας

«Αυτά είναι δυσάρεστα αλλά πρέπει να τα θυμάται κανείς γιατί αυτά σε δυναμώνουν. Το σοκ που έπαθα όταν μου είπαν «έχεις αυτό και θα κοιτάξουμε να το προλάβουμε».Ήταν οι πρώτες διακοπές που έκανα με τα παιδιά μου. Πήγα να κάνω εξετάσεις και ο γιατρός φοβήθηκε, είπε στον άντρα μου ότι το αίμα μου είναι σαν νερό, και ότι δεν τολμάει να με αναλάβει. Έγινε αυτό, ξεκίνησα, σκεφτόμουν, «Κοίτα να να δεις πόσα έχω περάσει, θα γίνει καμία στραβή και θα φύγω.Όλα τα φοβάσαι εκείνη την ώρα, ναι υπήρχε κίνδυνος. Ο Θόδωρος είχε τόσο στεναχωρηθεί, έχει και αυτός ένα μικρό πρόβλημα, βρίσκεται στην Αθήνα. Θυμάμαι ήμουν στο νοσοκομείο και τηλεφωνούσε στα παιδιά, η Καρολίνα αισθανόταν ότι είναι η γυναίκα της οικογένειας. Με έπαιρνε τηλέφωνο και μου έλεγε «Μαμά πήγα άνοιξα την πόρτα, μην ανησυχείς βάζω τι αυτί μου στο στήθος του, αναπνέει και κοιμάται καλά».

«Όλες οι οικογένειες έχουν περάσει κάτι, εγώ μετά από αυτό πιστεύω ότι όταν καταφέρεις και ξεπεράσεις κάτι, κάποια πράγματα τα χάνεις. Όπως έκανα αργότερα την εγχείρηση στη σπονδυλική μου στήλη, μου είπαν ότι κάποια πράγματα τα ξεχνάς, να τα τρως, να τα κάνεις. Να προσπαθείς να πάρεις το καλύτερο, να βοηθάς άλλους ανθρώπους, να μη φτάνουν στο αμήν όσον αφορά το θέμα της υγείας τους. Ένα πράγμα δεν θα πω, μη δουλέψετε για να μην πάθετε τίποτα, όχι αυτό δεν το λέω. Κυρία είμαι πάντα, αυτό θα σας το πουν όσοι με ξέρουν, αλλά εκείνη την περίοδο αισθανόμουν Γιάννα. Είναι ανώφελο να κάνουμε τους πολύ γενναίους και τους ατρόμητους. Παθαίνεις σοκ, λες «θα πάρω τη σωστή απόφαση; Θα δουλέψει η θεραπεία;». Όλα αυτά».

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Σπαρακτικό το «τελευταίο αντίο» στο δημοσιογράφο, Βασίλη Μπουζιώτη

News Room A

Τέλενδος: Ο δάσκαλος του νησιού αφηγείται την καθημερινότητα με τον μοναδικό μαθητή του

News Room A

Α.Κούγιας: Ιδιαίτερη μεταχείριση επιφυλάσσω στην «επαγγελματία κυρία» της Μυκόνου, παρουσιάστρια πρωινής εκπομπής στο Open TV

News Room A