22.2 C
Athens
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γη της ελιάς: Οι εντάσεις οδηγούν κάποιους στα άκρα

Ανατροπή στα δεδομένα και καταιγιστικές εξελίξεις αναμένονται στην αγαπημένη σειρά «Γη της Ελιάς».

Τρομοκρατημένη από τη συμπεριφορά του Αλέξη απέναντί της, καθώς σε ένα ξέσπασμά του την… μπερδεύει με τη Μυρτάλη, η Ελένη τον καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση! Ο νεαρός οδηγείται στο Τμήμα και ανακρίνεται από τον Κουράκο.

Στο μεταξύ, μετά το φοβερό ατύχημα, ο Φίλιππος αρχίζει να συνέρχεται, το μωρό όμως είναι ακόμα σε σοβαρή κατάσταση. Η Βασιλική μάλιστα τον κατηγορεί για αμέλεια και του φέρεται ψυχρά, σύμφωνα με όσα γράφει για τη σειρά στο περιοδικό Τηλέραμα η Φαίδρα Στάθη…

 Χαοτική η απόσταση που τους χωρίζει

Ο Φίλιππος και το μωρό εμπλέκονται σε ένα φοβερό τροχαίο. Τους χτυπά αμάξι και οδηγούνται στο νοσοκομείο, με τη ζωή τους κυριολεκτικά να κρέμεται από μια κλωστή. Η Χάιδω και η Βασιλική δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η τραγωδία τούς χτύπησε την πόρτα… Η Βασιλική περνά δύσκολες ώρες, γιατί ενώ ο Φίλιππος σιγά σιγά φαίνεται ότι διέφυγε τον κίνδυνο, το παιδί τους βρίσκεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

H Βασιλική με τη Χάιδω δεν έχουν φύγει ούτε μια στιγμή από το νοσοκομείο, παρά τις πιέσεις που δέχονται από τον Στάθη και τον Λυκούργο να πάνε σπίτι για να ξεκουραστούν. Ύστερα από παρότρυνση της Μαργαρίτας, ο Αλέξης πηγαίνει επίσης στο νοσοκομείο, αλλά την ίδια στιγμή εκεί βρίσκεται και η Μυρτάλη. Εκείνη, μόλις τον βλέπει, παγώνει και φεύγει σαν κυνηγημένη. Ο Αλέξης την ακολουθεί και δείχνει να μην καταλαβαίνει για ποιον λόγο τον φοβάται και τον αποφεύγει…

Παρά τα όσα τους χωρίζουν, σε αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή ο Στέφανος και η Αρετή αποφασίζουν να πάνε στην κλινική για να σταθούν στη Βασιλική. Εκείνη όμως τους διώχνει έξαλλη. Δεν θέλει πια καμία επαφή μαζί τους… Ο Στάθης, από την άλλη, είναι διαρκώς στο πλευρό της κόρης του, με την Εύα να δείχνει κατανόηση. Αργότερα ο Στέφανος κάνει παράπονα στον Στάθη για τη στάση της αδελφής του. Ο πατέρας του παίρνει το μέρος της Βασιλικής και πλέον το χάσμα που τον χωρίζει από τον Στέφανο γίνεται ακόμα πιο μεγάλο…

Ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο ατύχημα εμφανίζεται με σκοπό να απολογηθεί, αλλά η Βασιλική ξεσπάει πάνω του. Αυτή η επίσκεψη ωστόσο τη βάζει σε σκέψεις, γιατί συνειδητοποιεί πως συνυπεύθυνος είναι ο Φίλιππος, που όφειλε να κοιτάξει πολύ προσεκτικά προτού διασχίσει τον δρόμο.

Ψυχολογικό ράκος

Η Βασιλική αποφασίζει να πει όλη την αλήθεια στον Φίλιππο για την κατάσταση της υγείας του μωρού. Ο νεαρός καταρρακώνεται όταν μαθαίνει σε πόσο μεγάλο κίνδυνο βρίσκεται το παιδί και ρίχνει ευθύνες στον εαυτό του για την απροσεξία του. Η Βασιλική είναι ψυχρή απέναντί του, λέγοντάς του ότι κάτι ανάλογο δεν θα συνέβαινε ποτέ σε εκείνη.

Η Αθηνά λέει και πάλι ψέματα στην Αναστασία ότι θα είναι με τη Μαργαρίτα, προκειμένου να συναντήσει τον Ιάκωβο. Όμως η Αναστασία θα τη δει έξω από το νοσοκομείο και θα καταλάβει το ψέμα της. Συνειδητοποιεί πως η Αθηνά τής «σερβίρει» το ένα ψέμα πίσω από το άλλο και έτσι αποφασίζει να το ψάξει.

Η Ευτυχία ανακοινώνει στον Αποστόλη πως θα κρατήσει μόνη της το μωρό και δεν σκοπεύει να τον παντρευτεί. Η Άννα στηρίζει την απόφαση της φίλης της, κάνοντας τον Αποστόλη ακόμα πιο έξαλλο.

- Advertisement -

Στο μεταξύ, η Ελένη κάνει μια ακόμα συνεδρία με τον Αλέξη, αλλά η συμπεριφορά του αρχίζει να την προβληματίζει. Η Μυρτάλη και η Ισμήνη καλωσορίζουν στο εργαστήριο καλλυντικών την Αλκμήνη, τη νέα χημικό.

Οι γυναικολογικές εξετάσεις της Ιουλίας δείχνουν πρόβλημα στα ωάρια και το ζευγάρι προχωράει σε ενέσιμη ορμονοθεραπεία. Η Ευτυχία έχει μια ομαλή εγκυμοσύνη και εξηγεί στον Αποστόλη ότι δεν θα του στερήσει τα δικαιώματά του, αλλά μέχρι να γεννήσει δεν επιθυμεί εντάσεις μεταξύ τους.

Ο Στάθης απογοητεύει την Εύα όταν της δηλώνει πως δεν σκοπεύει να μετακομίσει μαζί της, μια και είναι φρεσκοχωρισμένος και το χωριό θα αρχίσει να τον κουτσομπολεύει…

Ο ανιψιός του Λυκούργου, ο Χρήστος, έρχεται στο χωριό και ετοιμάζεται να αγοράσει την ταβέρνα της Ελένης. Την ίδια ώρα, η Ελένη βιώνει μια δυσάρεστη εμπειρία, καθώς ο Αλέξης βγαίνει εκτός εαυτού και τη διεκδικεί πολύ επιθετικά, νομίζοντας πως είναι η Μυρτάλη. Η Ελένη, τρομοκρατημένη, καταγγέλλει τον Αλέξη για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ στη συνέχεια επικοινωνεί και με τον Σύλλογο Ψυχολόγων. Αργότερα ο Αλέξης οδηγείται στο Τμήμα. Ο Κουράκος τον ανακρίνει και του ζητά εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του.

 Εντάσεις

H δύσκολη κατάσταση της υγείας του μωρού κλονίζει τους πάντες, με τη Βασιλική και τον Φίλιππο να χάνουν τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους. Μεταξύ τους επικρατεί ένταση, καθώς αυτή τον θεωρεί εν μέρει υπεύθυνο για το ατύχημα. Στο μεταξύ, η Ευτυχία ξεκαθαρίζει για μια ακόμα φορά στον Αποστόλη ότι δεν θα παντρευτούν και ότι θέλει να μεγαλώσει το μωρό μόνη της. Η Ιουλία και ο Γιώργης εμφανίζονται ακάλεστοι στο σπίτι του Ιάκωβου την ώρα που εκείνος βρίσκεται κρυφά εκεί με την Αθηνά. Παράλληλα, κάτι συμβαίνει στη Μυρτάλη, που την κάνει να αμφιβάλλει για πολλά πράγματα, και μιλάει γι’ αυτό στη Μαρίνα. Ο Χρήστος συναντά την Ελένη και η διαπραγμάτευση για την αγορά της ταβέρνας αρχίζει. Ο Ισίδωρος σκέφτεται να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος και το συζητά με τον Μάνο.

Ο χρόνος κυλά βασανιστικά για τη Βασιλική και τον Φίλιππο, που με μεγάλη αγωνία περιμένουν ένα καλό νέο για το μωρό τους. Ο Φίλιππος παίρνει εξιτήριο, αλλά είναι ακόμα πολύ καταπονημένος και ο γιατρός τού δίνει εντολή να γυρίσει σπίτι του μέχρι να αναρρώσει πλήρως. Οι τύψεις του για το ατύχημα τον έχουν καταβάλει, ενώ η Βασιλική καταλαβαίνει ότι δεν είναι αυτός υπεύθυνος για το ατύχημα. Επιτέλους μαλακώνει απέναντί του, με την αγάπη που τους ενώνει να κερδίζει για ακόμα μία φορά.

 Ο Ισίδωρος εντοπίζει το παιδί της Αντιγόνης

Με σκληρότητα, ο Ισίδωρος ανακοινώνει στην Αντιγόνη πως την αποκλήρωσε. Εκείνη ωστόσο δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον γι’ αυτό. Σύντομα ξεκαθαρίζει στον Μάνο ότι το θέμα της περιουσίας δεν την αφορά. Του ζητά όμως να κρατήσει τον πατέρα τους μακριά από την οικογένεια που υιοθέτησε το παιδί της, ώστε να μην ταραχτεί… Ο Ισίδωρος βέβαια έχει τα δικά του σχέδια. Εντοπίζει το παιδί και σχεδιάζει να πάει στην Αθήνα και να το δει από κοντά. Τελικά κλείνει ραντεβού με τη γυναίκα που το υιοθέτησε…

Ελεύθερος ο Ανέστης

Μια ακόμα ληστεία ταράζει την Αρεόπολη… Ο Δημήτρης μπαίνει σε ένα σπίτι με όπλο και κλέβει 250 χιλιάδες ευρώ. Σύντομα ομολογεί στον Κωνσταντίνο ότι έκανε την εν λόγω ληστεία και εκείνος του ξεκαθαρίζει πως από εδώ και πέρα είναι εχθροί. Στο μεταξύ, ο Ανέστης αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ο Κουράκος, σοκαρισμένος, δεν μπορεί να το πιστέψει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Latest Posts

ΑΛΛΑ ΝΕΑ...

STAY IN TOUCH

TO BE UPDATED WITH ALL THE LATEST NEWS, OFFERS AND SPECIAL ANNOUNCEMENTS.