magdasnews.gr
Ταξίδια

Γερμανική εφημερίδα “εξυμνεί” τη ζωντάνια της Αθήνας μετά τον κορωνοϊό

"Πνίγεται" η Αττική με τα 1.670 σημερινά κρούσματα (7/4)

Ένα κείμενο ύμνο για την Αθήνα μετά τον κορωνοϊό με τίτλο, “Ταξίδι στην Ελλάδα: νέο ξεκίνημα στην Αθήνα”, δημοσίευσε η Sueddeutsche Zeitung. “Η υποχρεωτική χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς όρους έχει αρθεί και τα μπαρ, τα μουσεία και οι κινηματογράφοι γεμίζουν και πάλι”, αναφέρει η εφημερίδα της Βαυαρίας.

Το ξένο δημοσίευμα ξεκινάει την περιγραφή της από την αναμόρφωση της Πλατείας Ομονοίας: Οι Έλληνες έκαναν στην πρωτεύουσά τους πολλά πράγματα πολύ σωστά. Οι τουρίστες παλιά προειδοποιούνταν να μην επισκέπτονται “τη νεκρή ζώνη Ομόνοια”. Όμως τώρα η πλατεία, από την οποία έξι βασικές οδικές αρτηρίες οδηγούν προς όλες τις κατευθύνσεις της πόλης, απέκτησε νέα λάμψη».

Το κείμενο, όπως αναδημοσιεύθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρεται ακόμη στη δράση “Athens with a local” για ξενάγηση σε πιο άγνωστες πλευρές της πόλης και στην ιστοσελίδα “This is Athens”, η οποία υποστηρίζεται από τον Δήμο Αθηναίων και, όπως γράφει, “ανοίγει τα μάτια των επισκεπτών”, καθώς αποτελεί “θησαυρό πληροφοριών”.

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει μεταξύ άλλων και την ανακαίνιση και επέκταση της Εθνικής Πινακοθήκης, εγκαίρως για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

“Υπάρχει και πάλι ένας χώρος για την εθνική αφήγηση της καλλιτεχνικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, από την ίδρυση του κράτους, το 1830, έως σήμερα. Οι εκθεσιακοί χώροι εκπέμπουν μια διακριτική χαλαρότητα, η παρουσίαση υποχωρεί έναντι της ανάδειξης των έργων”, σημειώνει η δημοσιογράφος και αναφέρεται συγκεκριμένα στο τμήμα που αφορά την Επανάσταση και τη σχέση της με την Γερμανία, θέμα που απασχολεί, όπως υπογραμμίζει και έκθεση του Μουσείου Μπενάκη.

Θέση στο αφιέρωμα της SZ στην Αθήνα βρίσκουν ακόμη η εφημερίδα “Σχεδία”, που μοιράζεται στον δρόμο, η “αθηναϊκή Ριβιέρα” μέχρι το Σούνιο, αλλά και ο θερινός κινηματογράφος “Όασις”, στο Παγκράτι.

Σχετικές αναρτήσεις

Εξωτικές εικόνες από τις «Βενετίες» της Ανατολής

News Room A

Αυτό είναι το πιο ακριβό δωμάτιο ξενοδοχείου στον κόσμο κάτω απο την επιφάνεια της θάλασσας!

News Room G

Αυτή η φωτογραφία από την χιονισμένη γέφυρα του Brooklyn κέρδισε το πρώτο βραβείο

News Room A