28.4 C
Athens
Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023
More

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    «Friends of Pelagos»: Οι πρώτες γαστρονομικές βραδιές ενθουσίασαν τους επισκέπτες του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

    Οι πρώτες γαστρονομικές βραδιές «Friends of Pelagos» ενθουσίασαν τους
    επισκέπτες του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

    Luca & Tasos
    Luca & Tasos
    Service Team
    Service Team
    Soil Burger
    Soil Burger

    Ήταν μια γιορτή του fine dining που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου
    συγκεντρώνοντας τρεις από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της
    Αθήνας για μια αξέχαστη βραδιά δίπλα στη θάλασσα.
    Ο σεφ Luca Piscazzi υποδέχτηκε στο Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel
    Athens (ένα αστέρι Michelin) τους σεφ Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο του
    εστιατορίου Delta (δύο αστέρια Michelin και ένα πράσινο αστέρι Michelin) και τον
    σεφ Τάσο Μαντή του Soil (ένα αστέρι Michelin και ένα πράσινο αστέρι Michelin). Οι
    τρεις βραβευμένοι σεφ ένωσαν τις δυνάμεις τους για το δημοφιλές concept
    «Friends of Pelagos», έχοντας πάντα ως κοινά στοιχεία της πορείας τους την αγάπη
    προς το περιβάλλον και τις πρώτες ύλες καθώς και την απεριόριστη
    δημιουργικότητά τους στην κουζίνα.

    Pelagos Souffle
    Pelagos Souffle

    Pelagos Caviar
    Pelagos Caviar

    Όλοι μαζί επιμελήθηκαν ένα εξαιρετικό μενού εννέα πιάτων που παρουσίαζε τρία
    πιάτα από το κάθε διάσημο εστιατόριο. Το Delta, μέσα από τα πιάτα του, απέδειξε
    με μαεστρία την αφοσίωση των σεφ του στη μινιμαλιστική τελειότητα και το πάθος
    που μοιράζονται για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, παρουσιάζοντας γεύσεις που
    συμβολίζουν την άφιξη της Άνοιξης: μια κομψή πεταλούδα από μούστο σταφυλιού,
    γύρη μέλισσας και ντελικάτα τουρσί από τριαντάφυλλα. Από την άλλη, ο Τάσος
    Μαντής του Soil έδειξε το πάθος του να φέρει στο προσκήνιο τις άγνωστες γεύσεις
    της φύσης που ήταν εμπνευσμένες από τα τοπικά βότανα, τα βρώσιμα λουλούδια
    και τα βιολογικά λαχανικά που καλλιεργούνται στον κήπο του στο Αλεποχώρι. Το
    πιάτο του Soil που κέρδισε διθυραμβικά σχόλια ήταν αυτό με το τρυφερό ελληνικό
    καλαμάρι σερβιρισμένο με κόκκινο τσίλι, κονσομέ θαλασσινών και μια
    παραδεισένια σύνθεση λεμονιού. Τέλος, το Pelagos, διάσημο για την καινοτομία
    του που σπάει τους γαστρονομικούς κανόνες, ολοκλήρωσε τη μοναδική βραδιά
    παρουσιάζοντας τη μοντέρνα αντίληψη του σεφ Luca Piscazzi για τις κλασικές
    ελληνικές γεύσεις. Τις εντυπώσεις όλων έκλεψε το πιάτο με λαβράκι, φασόλια
    ροβίτσα, φασκόμηλο και metaxa που προσέδωσε ένα εκπληκτικό βάθος γεύσης. Να
    σημειωθεί ότι η επιτυχημένη γαστρονομική βραδιά ολοκληρώθηκε με το wine
    pairing του ειδικού μενού που επιμελήθηκαν τα Nicliani Cellars και το άριστα
    καταρτισμένο προσωπικό του Pelagos.

    Pelagos Sea Bass
    Pelagos Sea Bass
    Tasos Mantis
    Tasos Mantis

    Σχολιάζοντας τη δεύτερη εκδήλωση «Friends of Pelagos» για το 2023, ο σεφ Luca
    Piscazzi δήλωσε: «Ήταν τιμή μου να καλωσορίσω τον Γιώργο, τον Θάνο και τον Τάσο
    —και τις αξίες του Delta και του Soil— στο Pelagos. Πιστεύω ότι μιλάω για όλους
    μας όταν λέω πόσο υπέροχο ήταν να μαγειρεύω για τόσο ευγνώμονες,
    ενθουσιώδεις γευσιγνώστες που ενδιαφέρονται εξίσου να εξερευνήσουν την
    πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας, όπως όλοι μας».
    Οι επισκέπτες, που εντυπωσιάστηκαν από τις απίστευτες γεύσεις, την πρωτοπορία στα πιάτα και τη ζωντανή ατμόσφαιρα της βραδιάς, ανυπομονούν για τα επόμενα

    Soil Squid
    Soil Squid
    Wine Pairing
    Wine Pairing
    Soil Bonito
    Soil Bonito

    «Friends of Pelagos» dinners.
    Μάθετε περισσότερα για την επόμενη εκδήλωση «Friends of Pelagos» κάνοντας
    εγγραφή στο newsletter και ακολουθήστε το @pelagosathens στο Instagram για τα
    τελευταία νέα.
    Το εστιατόριο Pelagos λειτουργεί Τρίτη με Σάββατο, 19:00-22:00. Για κρατήσεις
    καλέστε στο +30 210 890 1190 ή επικοινωνήστε με το email
    diningreservations.athens@fourseasons.com

     

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Latest Posts

    ΑΛΛΑ ΝΕΑ...

    STAY IN TOUCH

    TO BE UPDATED WITH ALL THE LATEST NEWS, OFFERS AND SPECIAL ANNOUNCEMENTS.