magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Έρευνα που τρομάζει: Ο κορωνοϊός παραμένει στο σώμα και τον εγκέφαλο για πάνω από επτά μήνες!

Έρευνα που τρομάζει: Ο κορωνοϊός παραμένει στο σώμα και τον εγκέφαλο για πάνω από επτά μήνες!

Έως και 230 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων εντοπίζεται το RNA του ιού σε διάφορες τοποθεσίες μέσα στο ανθρώπινο σώμα, μεταξύ των οποίων και ο εγκέφαλος, υποστηρίζει νέα έρευνα.

Νέα έρευνα επιστημόνων από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, τον βαισκόο οργανισμό έρευνας για την υγεία στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι ο νέος κορονοϊός εξαπλώνεται σε όλο το ανθρώπινο σώμα, προκαλώντας συστηματική λοίμωξη και μπορεί να παραμείνει σε πολλά όργανα για περισσότερους από επτά μήνες.

Η μελέτη, την οποία διαβάσαμε στο Sputnik News, βασίζεται σε αυτοψίες 44 ασθενών που διαγνώστηκαν με COVID-19 διαφορετικής σοβαρότητας, δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους, με την προδημοσίευση να τελεί υπό εξέταση από το έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Nature.

Εμβολιασμός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.12.2021

«Εντοπίσαμε το RNA του SARS-CoV-2 σε πολλαπλές ανατομικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων περιοχών στον εγκέφαλο, για έως και 230 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων», αναφέρει η έρευνα.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι ο ιός άρχισε να πολλαπλασιάζεται εκτός του αναπνευστικού συστήματος ήδη από τις πρώτες στιγμές της μόλυνσης και εξαπλώθηκε ευρέως σε όλο το σώμα.
Αυτό, μάλιστα, παρατηρήθηκε ακόμα και τους ασθενείς που πέθαναν, όντες ασυμπτωματικοί ή με ήπια νόσηση από COVID-19. Παρόλα αυτά, δεν παρατηρήθηκε σημαντική φλεγμονή έξω από τους πνεύμονες.

Σχετικές αναρτήσεις

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες τροφές που απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό

News Room A

ΠΕΦ: «Πενταπλάσιες οι ελλείψεις φαρμάκων χωρίς την ελληνική παραγωγή»

News Room A

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πώς να προστατέψουμε την καρδιά μας από το δριμύ ψύχος

News Room A