magdasnews.gr
People & Politics

Επίτιμη δημότης Σαλαμίνας η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Επίτιμη δημότης Σαλαμίνας η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Η πρόεδρος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Σαλαμίνας για τη μεγάλη προσφορά της στο νησί του Σαρωνικού.

Σε μια εκδήλωση άκρως συγκινητική, ο δήμαρχος Γιώργος Παναγόπουλος απέδωσε στην πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO πλακέτα ως ένδειξη τιμής προς το πρόσωπό της ευχαριστώντας τη θερμά για το έργο και τη στήριξή της.

«Η παρουσία σας αποτελεί ύψιστη τιμή για τον τόπο μας. Σας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και η ανακήρυξή σας ως επίτιμη δημότη Σαλαμίνας είναι μια έκφραση αυτής της ευγνωμοσύνης μας. Να ξέρετε ότι σας θεωρούμε όλοι στη Σαλαμίνα δικό μας άνθρωπο και θέλουμε να μας θεωρείτε και εσείς δικούς σας ανθρώπους. Καλώς ήρθατε στο νησί σας», ανέφερε στην ομιλία του ο δήμαρχος.

Η απαστράπτουσα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, εντυπωσιακή με το μπλε-ρουά σύνολο που επέλεξε για την περίσταση, με σεμνότητα αλλά και έκδηλο ενθουσιασμό αποδέχτηκε την τιμητική πλακέτα. «Είναι τιμή για εμένα η ανακήρυξή μου σε επίτιμη δημότη, σε ένα νησί με μακρά ιστορία, λαμπρό πολιτισμό και βαθιά παράδοση ευχαριστώντας τόσο τον δήμαρχο όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα είμαι δίπλα στη Σαλαμίνα και στους κατοίκους της πάντοτε και σε ό,τι χρειαστείτε», ανέφερε η πρόεδρος του ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», το οποίο σε συνεργασία με το ίδρυμα «Robert F. Kennedy Human Rights» έφερε στη χώρα μας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία» με στόχο την εξοικείωση της εκπαιδευτικής κοινότητας με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα για την πανδημία, το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, η μοναδική Ελληνίδα που έχει τιμηθεί με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Ευποιίας για την προσφορά της στην πατρίδα, δέχτηκε τα συγχαρητήρια πολιτικών προσκεκλημένων αλλά και κατοίκων της Σαλαμίνας, ανταποδίδοντας με γλυκιές ευχές. Ανάμεσά τους, ο βουλευτής Ν.Δ. Β’ Πειραιά Δ. Μαρκόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β’ Πειραιά Γ. Ραγκούσης, ο υποναύαρχος Ι. Πάττας Π.Ν. ως εκπρόσωπος του ΑΓΕΝ, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν οι στόχοι και οι προγραμματισμοί έργων και πολιτιστικών δράσεων που έχουν δρομολογηθεί προκειμένου η Σαλαμίνα να αναδειχθεί σε έναν δημοφιλή προορισμό ακόμα και τουριστικό.

*Όπως δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική ημερήσια εφημερίδα POLITICAL

Σχετικές αναρτήσεις

Φάνης Χριστοδούλου: “Νικητής” και πάλι μετά την διπλή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε

News Room A

Στο Νοσοκομείο ο Τόλης Βοσκόπουλος σε κρίσιμη κατάσταση!

News Room A

ΘΡΗΝΟΣ για τον Γιάννη Σμαραγδή: Δύσκολες ώρες για το σκηνοθέτη στην κηδεία της συζύγου του

News Room A