magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Επικινδυνότητα: Πότε ήταν η τελευταία φορά που περάσατε από το ντουλάπι φαρμάκων σας; Δείτε πώς λειτουργούν οι ανακλήσεις φαρμάκων

Επικινδυνότητα: Μπορεί να μην είναι το πιο εύκολο έργο στην επιφάνεια, αλλά υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε Πότε ήταν η τελευταία φορά που περάσατε από το ντουλάπι φαρμάκων σας; Οι ανακλήσεις φαρμάκων είναι συχνές, αλλά μπορεί να χάσετε τα νέα και να πάρετε ένα ανακληθέν φάρμακο ούτως ή άλλως. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ανακλήσεις αυτοκινήτων. Οδηγούμε, αγνοώντας ευτυχώς μια σημαντική ανάκληση. Αυτό είναι τρομακτικό, αλλά η λήψη επικίνδυνων φαρμάκων θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερη.

Θα σας δείξω πώς να ξεκινήσετε έναν έλεγχο συνταγογραφούμενων φαρμάκων για να διασφαλίσετε ότι τα φάρμακά σας είναι ασφαλή για λήψη. Δείτε πώς λειτουργούν οι ανακλήσεις φαρμάκων

Η ανάκληση είναι συνήθως εθελοντική ενέργεια που λαμβάνει μια εταιρεία για την αφαίρεση ενός ελαττωματικού προϊόντος από την αγορά.

Αυτό μπορεί να ισχύει για οτιδήποτε, από αυτοκίνητα μέχρι τηλεοράσεις. Μερικές φορές μια ανάκληση επιβάλλεται από την κυβέρνηση.

Όταν πρόκειται για εταιρείες φαρμάκων, ο FDA έχει τρεις κατηγορίες ανάκλησης:

Οι υπενθυμίσεις της τάξης Ι είναι οι πιο σοβαρές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει “εύλογη πιθανότητα ότι η χρήση ή η έκθεση σε ένα παραβατικό προϊόν θα προκαλέσει σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την υγεία ή θάνατο”.

Οι ανακλήσεις κλάσης ΙΙ είναι όταν “η χρήση ή η έκθεση σε ένα παραβατικό προϊόν μπορεί να προκαλέσει προσωρινές ή ιατρικά αναστρέψιμες δυσμενείς συνέπειες για την υγεία ή όπου η πιθανότητα σοβαρών δυσμενών συνεπειών για την υγεία είναι απομακρυσμένη.”

Οι ανακλήσεις κατηγορίας ΙΙΙ “δεν είναι πιθανό να προκαλέσουν δυσμενείς συνέπειες για την υγεία”. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αγοράζετε διαδικτυακά συμπληρώματα υγείας ή χάπια απώλειας βάρους; Διαβάστε αυτό πρώτα

Ελέγξτε τα φάρμακά σας

Λοιπόν, πώς ξέρετε εάν ένα φάρμακο που παίρνετε ή ένα φάρμακο που κάθεται στο ντουλάπι σας είναι ασφαλές για χρήση; Αξίζει να κάνετε έναν έλεγχο στο ντουλάπι φαρμάκων σας δύο φορές τον χρόνο. Φυσικά, πετάξτε έξω οτιδήποτε έχει λήξει. Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να ελέγξετε την κατάσταση όλων των συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων σας, μεταβαίνοντας στη διεύθυνση fda.gov/safety/rescals-market-withdrawals-safety-alerts.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα: Πληκτρολογήστε την επωνυμία ή την περιγραφή του προϊόντος στο πεδίο Αναζήτηση.

Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε το Advil ή το γενικό όνομα ibuprofen.

Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Τύπος προϊόντος για να περιορίσετε τα αποτελέσματα αναζήτησής σας.

Θα λάβετε μια λίστα με φάρμακα που ταιριάζουν με το ερώτημά σας. Μπορείτε να εξαγάγετε τα αποτελέσματα στο Excel κάνοντας κλικ στο κουμπί Εξαγωγή Excel.

Εάν δείτε το προϊόν σας στη λίστα, κάντε κλικ σε αυτό για να επισκεφτείτε μια σελίδα με μια περίληψη της ανάκλησης και περισσότερες λεπτομέρειες πίσω από αυτήν. Μπορείτε επίσης να λάβετε οδηγίες για την επιστροφή ενός ελαττωματικού προϊόντος και στοιχεία επικοινωνίας με τον κατασκευαστή.

Τα αποτελέσματα σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από δελτία τύπου και άλλες δημόσιες ανακοινώσεις. Μπορεί να έχετε ένα φάρμακο που έχει ενεργή ανάκληση αλλά δεν εμφανίζεται στην αναζήτηση.

Το πρόγραμμα Αναφορές επιβολής περιέχει πληροφορίες για ανακλήσεις αμέσως μετά την ταξινόμησή τους από τον FDA, μαζί με εκκρεμείς ανακλήσεις.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ένα κόσμημα για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1

News Room A

Καρκίνος της ουροδόχου κύστης: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

News Room A

Μεσοθεραπεία: Προσφέρει όσα υπόσχεται;

News Room A