magdasnews.gr
Για την υγεία μας

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για το σάκχαρο – Δείτε ποιο είναι

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΕΟΦ ανακάλεσε σιρόπι για τον βήχα - ΜΗΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποιεί την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά ένα συμπλήρωμα διατροφής που απευθύνεται σε άτομα με ανεβασμένες τιμές σακχάρου στο αίμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, η ανάκληση του εν λόγω συμπληρώματος διατροφής αποφασίστηκε διότι «δεν αποτελεί εγκεκριμένο φάρμακο, καθώς δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του από τον ΕΟΦ ή άλλη αρμόδια αρχή».

Πρόκειται για το προϊόν «DIASTINE» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως φυτικό προϊόν/συμπλήρωμα διατροφής για την μείωση του σακχάρου και την καταπολέμηση των συμπτωμάτων και των συνεπειών του διαβήτη.

ΕΟΦΤο συμπλήρωμα διατροφής «DIASTINE», το οποίο ανακαλεί ο ΕΟΦ

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και των διαβητικών ειδικότερα, διότι οι ιστοσελίδες μέσω τον οποίων προωθείται το ανωτέρω προϊόν προβάλλεται με «θεαματικά» αποτελέσματα, παραπλανώντας των καταναλωτή!

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε να μην προβαίνουν στην αγορά και σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο  προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το DIASTINE

Σχετικές αναρτήσεις

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο λόγος που μεταδίδεται τόσο εύκολα

News Room A

Τι κερδίζουν όσοι τρώνε 46 αμύγδαλα την ημέρα

News Room A

Διαβήτης: Υγιεινά Tips μαγειρικής για διαβητικούς

News Room A