magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Ένα σύμπτωμα στα μάτια ίσως είναι το πρώτο σημάδι κορωνοϊού

Ένα σύμπτωμα στα μάτια ίσως είναι το πρώτο σημάδι κορωνοϊού

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η οποία έχει παραμείνει περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι, έχει καταστεί σαφές ότι η προκύπτουσα νόσος COVID-19 είναι πολύ πιο περίπλοκη κι επιθετική από μια συνηθισμένη ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος.

Πράγματι, μια πτυχή που έχει ο νέος κορονοϊός έχει προβληματίσει τους γιατρούς και τους ειδικούς στον τομέα της υγείας είναι η ικανότητά του να επιτίθεται σε συστήματα σε ολόκληρο το σώμα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να επιτίθεται σε πολλά κύρια όργανα ταυτόχρονα.

Σχεδόν δέκα μήνες μετά την πανδημία, τα καλά νέα είναι ότι βελτιώσαμε τη θεραπεία ασθενών με COVID-19 λόγω της καλύτερης κατανόησης του τρόπου λειτουργίας του ιού. Εξίσου σημαντικό είναι πως οι γιατροί σήμερα έχουν μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση των πρώιμων συμπτωμάτων του κορονοϊού.

Κορονοϊός: Ο πόνος στα μάτια ένα από τα πρώτα σημάδια COVID-19;

Τούτου λεχθέντος, μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό BMJ Open Opthalmology αποκαλύπτει ότι ο πόνος στα μάτια μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, να αποτελεί πρώιμο δείκτη λοίμωξης από κορονοϊό.

Σχετικές αναρτήσεις

Έρπης ζωστήρας: Τι προκαλεί στο δέρμα και τι άλλα συμπτώματα θα νιώσετε

News Room A

Διαβήτης: Επηρεάζει εκατομμύρια Αμερικανούς και ιδιαίτερα τους ισπανόφωνους λατινοαμερικανούς ενήλικες, λέει το CDC

News Room A

Κορωνοϊός: Τι να προσέξετε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

News Room A