magdasnews.gr
Ταξίδια

Ένα παραθαλάσσιο χωριό που θυμίζει νησί σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Με τις τιμές των ακτοπλοϊκών να αγγίζουν «κόκκινο», οι περισσότεροι αναζητούν παραθαλάσσια μέρη κοντά στην Αθήνα για τις φετινές καλοκαιρινές τους αποδράσεις.

Μεταξύ άλλων, υπάρχουν ορισμένες όμορφες και ήσυχες επιλογές, οι οποίες ενδείκνυνται για ήρεμες, οικονομικές διακοπές, χωρίς την πολυκοσμία και τον συνωστισμό που χαρακτηρίζουν τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες.

Μια από αυτές αποτελεί ο Κόρφος Κορινθίας, ο οποίος απέχει λίγο παραπάνω από 1,5 ώρα από το κέντρο της πρωτεύουσας, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hellas365 (@hellas365)

Πρόκειται για ένα μικρό, παραθαλάσσιο χωριουδάκι με μόλις 338 μόνιμους κατοίκους, το οποίο προσφέρεται για χαλαρές διακοπές, με φόντο τα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, αγαπημένο «μυστικό καταφύγιο» πολλών γνωστών πολιτικών, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, οι οποίοι για χρόνια διατηρούσαν εξοχικές κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή.

Η κεντρική παραλία του οικισμού, ο Κόρφος, είναι ένας απάνεμος κόλπος, προστατευμένος από τους ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα τα νερά να είναι πάντα «λάδι». Αλλά ολόκληρη η ακτογραμμή του πελοποννήσιου αυτού χωριού είναι ειδυλλιακή και πεντακάθαρη, στρωμένη με ανοιχτόχρωμη, ψιλή άμμο και περιτριγυρισμένη από καταπράσινους ελαιώνες.

Ο Κόρφος Κορινθίας αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλα τα βαλάντια: από τη μία υπάρχουν περιποιημένα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου μπορεί κανείς να διανυκτερεύσει ακόμα και με 40 ευρώ κατ’ άτομο την ημέρα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ενοικίασης κάποιου στούντιο με πισίνα, όπου φυσικά το μπάτζετ ανεβαίνει.

Δείτε παρακάτω το βίντεο:

 

Σχετικές αναρτήσεις

Πάχη: Το γραφικό ψαροχώρι του Σαρωνικού που απέχει μόνο λίγα λεπτά από την Αθήνα

News Room A

Πλατιάνα Ηλείας: Μια αρχαία ακρόπολη γαντζωμένη στο βράχο

News Room A

Hôtel Plaza Athénée – Ένα διαμάντι στο κέντρο του Παρισιού, με δυνατό παρόν και λαμπρή ιστορία.

Newsroom E