magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών: Οι παρενέργειες και τι ισχύει για τη δεύτερη δόση

Εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών: Οι παρενέργειες και τι ισχύει για τη δεύτερη δόση

Νέες πληροφορίες δόθηκαν σήμερα για τις παρενέργειες και για τη δεύτερη δόση του εμβολίου, στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε στον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών, υπενθυμίζοντας πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδότησε υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών, με στόχο τόσο την προστασία τους, όσο και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

«Το εμβόλιο στα παιδιά περιέχει το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων με δύο δόσεις σε 21 μέρες. Αν ένα παιδί νοσήσει, η δεύτερη δόση χορηγείται μετά από τρεις μήνες, κάτι ανάλογο με ό, τι συμβαίνει στους ενήλικες. Ο εμβολιασμός για Covid δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε αναβολές των άλλων εμβολιασμών», είπε λέγοντας πως ο παιδίατρος ξέρει πότε πρέπει να γίνουν και τα υπόλοιπα εμβόλια στα παιδιά.

Όσον αφορά στις παρενέργειες, η ίδια είπε πως είναι ανάλογες με των συνηθισμένων εμβολίων, όπως πυρετός ή τοπική αντίδραση στο σημείο της ένεσης.

Τέλος, η Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε πως τα παιδιά που προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα, θα πρέπει να έχουν μαζί τους και το βιβλιάριο υγείας, όπου αναγράφονται και όλα τα υπόλοιπα εμβόλια που έχουν κάνει.

Σχετικές αναρτήσεις

Κορονοϊός: Συναγερμός μετά την έκρηξη κρουσμάτων στην Κίνα – Σε εγρήγορση η Αθήνα

News Room A

Σε τι διαφέρει το υψηλό διάστρεμμα του αστραγάλου από το απλό;

News Room A

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό χάπι για το στομάχι!

News Room A