25.1 C
Αθήνα
Κυριακή, 24 Μαΐου, 2026
Magda's News
People & Politics

Εκτός φυλακής ο Απόστολος Λύτρας!

Eκτός φυλακής θα βρίσκεται πλέον ο Απόστολος Λύτρας, μετά τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Ο νομικός θα δικαστεί τελικά για το αδίκημα της ενδοικογενειακής επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα, το συμβούλιο ήρε την προφυλάκιση του κατηγορούμενου δικηγόρου, μετατρέποντας την αρχικά κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που του είχε απαγγελθεί για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου σε πλημμέλημα, ήτοι σε ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση.

Έτσι, ο κατηγορούμενος δικηγόρος μετά την μετατροπή της αρχικής κατηγορίας του σε πλημμέλημα παραπέμπεται να δικαστεί σε Μονομελές Εφετείο Πλημμελημάτων και όχι σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Οι όροι που οι δικαστές επέβαλλαν στον κατηγορούμενο δικηγόρο για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης είναι:

απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων,
απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων.

Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.

Ακόμη στους περιοριστικούς όρους αναφέρεται πως σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας του δικηγόρου με το ανήλικο τέκνο που έχει με το θύμα, η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας της Σοφίας Πολυζωγοπούλου ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.

Τέλος, οι δικαστές επέβαλλαν στον Απόστολο Λύτρα τον όρο να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης

Related posts

«Τον σκότωσαν γιατί ήταν δημοσιογράφος μέχρι το μεδούλι»: Ξεσπούν η μητέρα και η αδελφή του Καραϊβάζ

Magdas News

«Τρελαμένοι» Τεντόγλου και Καραλής: Παίζουν σαν παιδιά με τα μετάλλια τους – Δείτε φωτογραφίες

Magdas News

Νίκος Χαρδαλιάς από το Περιστέρι: «Οι λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας αλλάζουν καθημερινά με σχέδιο, συνέπεια και επιμονή»

Magdas News