Ο Αλέξης Τσίπρας, πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα συμμετάσχει κανονικά στη διαδικασία εκλογής νέου ηγέτη του κόμματος, δηλώνοντας παρών στην κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση.
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην οδό Φωκίωνος Νέγρη 63, στην πλατεία Κυψέλης.
Οι υποψήφιοι για την ηγεσία
Τέσσερα στελέχη του κόμματος διεκδικούν την προεδρία: ο Απόστολος Γκλέτσος, ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Φαραντούρης. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, με πιθανότητα επαναληπτικού γύρου την επόμενη εβδομάδα, αν κανένας υποψήφιος δεν εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.
Λεπτομέρειες για την εκλογική διαδικασία
Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 το απόγευμα σε 465 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς και όσοι εγγραφούν μέλη την ημέρα της εκλογής.
Για την ταυτοποίηση, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους έγκυρο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας). Για πολίτες άλλων χωρών και ανηλίκους κάτω των 17 ετών, απαιτείται η επίδειξη νόμιμου εγγράφου και ο αριθμός ΑΜΚΑ.
Οργανωτική ετοιμότητα
Η Κουμουνδούρου διαβεβαιώνει ότι όλα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις με τις Εφορευτικές Επιτροπές από όλη τη χώρα.
Οι εκλογές αυτές σηματοδοτούν μια νέα εποχή για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με την επιλογή του νέου ηγέτη να αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον του κόμματος.
