magdasnews.gr
Πάμε θέατρο…

Εκδήλωση υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλέξανδρου στο Λευκό Παλάτι για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Εκδήλωση υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλέξανδρου στο Λευκό Παλάτι για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη φιλοξένησαν στο Λευκό Παλάτι την συναυλία με τίτλο «Magic Childhood» από τη χορωδία BeoBalet, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος του Πρίγκιπα Αλέξανδρου για τον Πολιτισμό και την Παιδεία. 

Παιδιά από τη Σερβία, τη Βραζιλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Σλοβενία, τον Καναδά και τη Γερμανία, μέλη της παιδικής χορωδίας BeoBalet, η οποία αποτελείται από ταλαντούχα παιδιά – μουσικούς και μπαλαρίνες που τραγουδούν, έκαναν την βραδιά ξεχωριστή, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι όλα τα παιδιά στον κόσμο πρέπει να έχουν μια μαγική παιδική ηλικία και το δικαίωμα στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. 

Ο στόχος της συναυλίας ήταν η ανάδειξη των δικαιωμάτων των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Α.Ε. Πρέσβης της Βραζιλίας στη Σερβία, κ. Jose Mauro da Fonseca Costa Couto, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος του Πρίγκιπα Αλέξανδρου, ο κ. Novak Djokovic με τη σύζυγό του Jelena, μαζί με πολλούς άλλους εκλεκτούς καλεσμένους από την τομείς των επιχειρήσεων και του πολιτισμού. 

Ο κ. Novak Djokovic με τους ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρο και Πριγκίπισσα Αικατερίνη στο λευκό παλάτι για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.
Ο κ. Novak Djokovic με τους ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρο και Πριγκίπισσα Αικατερίνη στο λευκό παλάτι για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος, ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης, είπε στην ομιλία του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρισκόμαστε εδώ, στο σπίτι της βασιλικής οικογένειας, για να απολαύσουμε την παράσταση αυτών των ταλαντούχων παιδιών, αυτή την σημαντική ημέρα – την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. 

Βλέποντας πόσο απόλαυσαν την ερμηνεία τους απόψε, στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα σε εμάς τους μεγάλους. Το μήνυμα είναι, ότι πρέπει να τα σεβόμαστε, να τιμούμε τις επιθυμίες των παιδιών και ότι είμαστε αυτοί που πρέπει να τους προσφέρουμε έναν καλύτερο, πιο ασφαλή κόσμο.

 Όλα τα παιδιά σε όλο τον κόσμο αξίζουν να ζουν σε ένα καλό και ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στα δικαιώματα τους. Θα κληρονομήσουν αυτόν τον κόσμο από εμάς και εμείς πρέπει να εξασφαλίσουμε το μέλλον τους. Και αγαπημένα μου παιδιά, θέλω να σας πω να ακολουθήστε τα όνειρά σας και να είστε πάντα όπως είστε σήμερα, ευγενικοί μεταξύ σας, με σεβασμό και αγάπη για τον πολιτισμό, τη μουσική και την εκπαίδευση και να είστε πάντα χαρούμενοι και χαμογελαστοί».  

Σχετικές αναρτήσεις

“Mια αγκαλιά τραγούδια ” με τη Μαρία Καρλάκη στην Αρτέμιδα / Σάββατο 7 Αυγούστου

News Room A

“Κορδελιό 1922” – Η νέα ταινία “απάντηση” της Β.Ελλάδας (video)

News Room A

“ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ” του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

News Room A