magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλές το ξύρισμα στην ευαίσθητη περιοχή στην κύηση;

Η εγκυμοσύνη είναι μια ιδιαίτερη περίοδος για τις γυναίκες η οποία ωστόσο επιφέρει ορμονικές και σωματικές αλλαγές. Οι ορμόνες προετοιμάζουν τη μήτρα, τη λεκάνη και τους μαστούς προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον τοκετό και το θηλασμό του βρέφους.

Όσο πλησιάζει η ώρα του τοκετού, είναι λογικό να επιθυμείτε να τακτοποιήσετε διάφορες εκκρεμότητες και μια από αυτές είναι η τριχοφυΐα στην ηβική περιοχή.

Πολλές μαίες εκτιμούν ότι είναι προτιμότερο η αποτρίχωση του αιδοίου να πραγματοποιείται εντός του μαιευτηρίου για την αποφυγή μολύνσεων.

Οι μαιευτήρες πιστεύουν ότι όταν η περιοχή της ήβης είναι ξυρισμένη είναι ευκολότερη η περινεοτομή η οποία πραγματοποιείται στις περισσότερες περιπτώσεις τοκετών για να διευκολυνθεί η έξοδος του μωρού. Επιπλέον, αποφεύγεται το ενδεχόμενο να κολλήσουν τα ράμματα στις τρίχες και να μολυνθεί η περιοχή.

Είτε βρίσκεστε στο πρώτο είτε στο τελευταίο τρίμηνο, το ξύρισμα του αιδοίου μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία. Ακόμη και πριν αρχίσει να μεγαλώνει η κοιλίτσα σας, η ναυτία και η ζάλη μπορεί να κάνουν το ξύρισμα πιο δύσκολο από το συνηθισμένο. Κατά συνέπεια, ίσως θα ήταν προτιμότερο να ζητήσετε τη βοήθεια μιας αισθητικού αν θέλετε να κάνετε αποτρίχωση ή ενός αγαπημένου προσώπου αν επιθυμείτε να γίνει με ξυράφι.

Μην ξυρίζεστε μετά τις 36 εβδομάδες

Πολλοί γιατροί και νοσηλευτές συμβουλεύουν τις έγκυες γυναίκες να μην ξυρίζονται στο σπίτι μετά από τις 36 εβδομάδες κύησης, καθώς μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο λοιμώξεων κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Χρήσιμα tips

  • Χρησιμοποιήστε νέο ξυράφι κάθε φορά που ξυρίζεστε για να αποφύγετε τυχόν μολύνσεις.
  • Χρησιμοποιήστε αφρό ξυρίσματος χωρίς χημικά.
  • Ξυρίστε την περιοχή με τη φορά της τρίχας και όχι κόντρα.
  • Πριν πραγματοποιήσετε το ξύρισμα βρείτε μια άνετη θέση, ώστε να μην κουραστείτε και να μην κινδυνεύετε να γλιστρήσετε.
  • Χρησιμοποιήστε έναν καθρέφτη για να αποφύγετε τα κοψίματα. Οι πιο κοινοί κίνδυνοι είναι να προκληθεί από ήπια μέχρι και σοβαρή αιμορραγία. Επιπλέον, υπάρχει και η περίπτωση εμφάνισης εσωτερικών τριχών, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση.
  • Ενυδατώστε την ξυρισμένη επιδερμίδα με ένα καταπραϋντικό τζελ για τους ερεθισμούς.

Πηγή

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Βλέφαρα: Πώς αντιμετωπίζονται τα θηλώματα και τα ξανθελάσματα

News Room A

Πώς να θωρακίσεις διατροφικά το ανοσοποιητικό σου σύστημα εν όψη του χειμώνα!

News Room A

Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας δρομέας για την διατροφή του πριν τους αγώνες

News Room