20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εγκαινιάστηκε ο νέος Πολυχώρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Κορωπί Αττικής αφιερωμένος στην ολιστική υποστήριξη των παιδιών

Εγκαινιάστηκε ο νέος Πολυχώρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο  Κορωπί Αττικής αφιερωμένος στην ολιστική υποστήριξη των παιδιών.

Ο νέος αυτός Πολυχώρος έγινε πραγματικότητα χάρη στην κληρονομιά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μαλάμου και της ανεκτίμητης προσφοράς 71 επιχειρήσεων και φορέων.

Με επιτυχία και πολλή χαρά πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του νέου Πολυχώρου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Κορωπί Αττικής από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Κώστα Γιαννόπουλο. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στον Δήμο Κρωπίας επί της οδού Άνοιξης και συγκεκριμένα, στη θέση Άγιος Πέτρος Κορωπίου, κι έχουν ήδη καταστεί λειτουργικές στην υπηρεσία κάθε παιδιού.

Ο Οργανισμός με χαρά επεκτείνει τις δραστηριότητες του και στον νέο αυτό χώρο, όπου έχουν ήδη προστεθεί ακόμη περισσότερες αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Οι καινούριες εγκαταστάσεις του Οργανισμού που αποκτήθηκαν χάρη στην κληρονομιά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μαλάμου, στόχο έχουν την αναβάθμιση και επέκταση του εξειδικευμένου και ολιστικού έργου προς όφελος κάθε παιδιού σε κίνδυνο και ανάγκη.

Το «παρών» στα Εγκαίνια έδωσαν, απευθύνοντας χαιρετισμό οι: κ. Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Αθανάσιος Αυγερινός  Αντιπεριφεριάρχης Ανατολικής Αττικής εκ μέρους του Περιφερειάρχη, κ. Δημήτρης Κιούσης, Δήμαρχος Κρωπίας, κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, Αρχηγός ΓΕΣ, κ. Αλέξιος Ράπανος, Αρχηγός Π.Σ., κ. Δημήτριος Ελευθέριος-Κατάρας, Π.Ν. Διοικητής ΔΕΝ εκ μέρους του Αρχηγού ΓΕΝ, κ. Βασίλειος Παπαχρήστου, Δ/ντης Β’ Κλάδου ΓΕΑ εκ μέρους του Αρχηγού ΓΕΑ, κ. Νικόλαος Πολέμης, Περιφερειακός Διοικητής Αττικής Λ.Σ. εκ μέρους του Αρχηγού Λ.Σ., κ. Γεώργιος Λουκόπουλος, Αστυνομικός Διευθυντής Νοτιοανατολικής Αττικής εκ μέρους του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ., κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κα Ξένη Δημητρίου, τ. Εισαγγελέας Αρείου Πάγου και κ. Frank Franke, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του γερμανικού φορέα ανθρωπιστικής βοήθειας «Wings of Help».

Στο πλαίσιο των διήμερων δράσεων, και με αφορμή τα Εγκαίνια, 482 παιδιά από 9 σχολεία του Δήμου Κρωπίας και της ευρύτερης περιοχής επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις, συμμετέχοντας σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής.

Στον Πολυχώρο πρόκειται λειτουργούν:

 1. Η Ακαδημία Εκπαίδευσης & Eπιμόρφωσης Smile Academy του Οργανισμού, μία Ακαδημία με φυσική και ψηφιακή παρουσία και συμμετοχή, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, ικανοτήτων, στάσεων ζωής και συνηθειών από μικρούς και μεγάλους, με απώτερο στόχο την ευημερία των παιδιών στον πραγματικό αλλά και στον ψηφιακό κόσμο. Οι δράσεις της Ακαδημίας, σχεδιάζονται με ειδικούς από αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και διακεκριμένες Εταιρείες.
 2. Το Κέντρο αποθήκευσης και διανομής τροφίμων και ειδώνγια: α) την τροφοδοσία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργεί ο Οργανισμός πανελλαδικά για την υποστήριξη παιδιών και των οικογενειών τους με προβλήματα διαβίωσης (είδη ένδυσης και υπόδησης, οικοσκευές, έπιπλα), ειδών για την υποστήριξη παιδιών με ιατρικά προβλήματα (αμαξίδια, νοσοκομειακά κρεβάτια κ.λπ.) β) την κάλυψη αναγκών σε περιπτώσεις έκτακτες και φυσικών καταστροφών στη χώρα μας και διεθνώς σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία
 3. Το Κοινωνικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Σκύλων ωφελείας (σκύλοι έρευνας και διάσωσης, σκύλοι θεραπείας κ.λπ.)
 4. Χώροι ψυχαγωγίας για παιδιά
 5. Κέντρο διαχείρισης και φροντίδας μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης
 6. Πολυχώρος δράσεων και εκδηλώσεων
 7. Χώρος δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας παιδιών και επαφής τους με τη φύση και ζώα αγροκτήματος
 8. Το Συντονιστικό κέντρο όλων των οχημάτων. Επιγραμματικά: Κινητές Ιατρικές Μονάδες εντατικής θεραπείας και παιδιά και νεογνά, Κινητά πολυϊατρεία και μονάδες προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής, Οχήματα άμεσης κοινωνικής επέμβασης, Ιατρικές μονάδες παιδιατρικής κατ΄οίκον νοσηλείας, Φορτηγά και φορτηγά ψυγεία για την ασφαλή μεταφορά αγαθών, Κινητές Επιχειρησιακές Μονάδα για τον συντονισμό της έρευνας, διάσωσης και επέμβασης εξαφανισμένων ατόμων.
 9.  Όλα τα οχήματα ανάλογα με τον σκοπό που επιτελούν πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας και στελεχώνονται από το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό. Τα οχήματα αποτελούν σημαντικά «εργαλεία» για την πραγματοποίηση του έργου του Οργανισμού για αυτό και έχουν χαρακτηριστεί ως οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΦΕΚ 819Β/2.4.2014).

Ενώ στην παρούσα φάση «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναζητά τους πόρους για να δημιουργηθούν και χώροι άθλησης για τα παιδιά.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης, διαχρονικός υποστηρικτής του έργου του Οργανισμού, ευχαρίστησε τον κ. Γιαννόπουλο για τη συνεργασία και υποστήριξή του στο έργο του Υπουργείου, επισημαίνοντας πως η σημαντική επέκταση των εγκαταστάσεων του «Χαμόγελου» θα συντελέσουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε παιδιά, οικογένειες και εθελοντές: «Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Έχω ξαναεπισκεφτεί αυτόν τον χώρο όταν ήταν στη διαδικασία διαμόρφωσής του. Ήταν συγκινητική η προσπάθεια να διαμορφώσουν έναν πολυχώρο που είναι πολυεργαλείο και το οποίο που θα καλύψει τις πολλές ανάγκες του Οργανισμού αλλά και θα επεκτείνει σημαντικά τις υπηρεσίες σε κάθε παιδί».

 

- Advertisement -

«Αυτό που συμβαίνει εδώ σήμερα είναι μία όαση μέσα σε όλη αυτή την πίεση που δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα για θέματα που αφορούν στα παιδιά», δήλωσε με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος. «Είναι μία όαση, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να μοιραστούμε με όλους εσάς ― τους εκπροσώπους των θεσμών, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των πολύτιμων χορηγών και εθελοντών μας ― τις καθημερινές μας μάχες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βλέπω σήμερα εδώ εκατοντάδες μαθητές της ευρύτερης περιοχής να συμμετέχουν σε εξειδικευμένες δράσεις ενημέρωσης και πλαισίωσης από την επιστημονική μας ομάδα. “Το Χαμόγελο του Παιδιού” δεν ανήκει σε έμενα, ανήκει σε εσάς που καθημερινά συμβάλλετε στο έργο του, και σε ολόκληρη την κοινωνία. Κάθετι εδώ έχει μία αξία μοναδική χάρη σε όλους εσάς που καταφέρατε να ενοποιήσετε και να αναβαθμίσετε τις δράσεις μας στην υπηρεσία των παιδιών. Ο γιος μου Ανδρέας και ιδρυτής του “Χαμόγελου”, θα ήταν περήφανος για την πολλαπλασιαστική δύναμη του οράματός του, το οποίο εξακολουθεί να εμπνέει χιλιάδες παιδιά και ενήλικες. Σας ευχαριστώ από καρδιάς!»

Παρακολουθήστε ολόκληρη την Εκξδήλωση στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://youtu.be/JiHHB6rm37I?t=396

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς:

 • Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και τον Δήμο Κρωπίας για τη διαμόρφωση του χώρου και τις εργασίες
 • Την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για τον εξοπλισμό και διαμόρφωση του ναΐσκου.

Χορηγοί Πολυχώρου (αλφαβητικά):

 1. AIRLEX HELLAS ΑΕΤΒΕ
 2. ARTION SECURITY SYSTEMS A.E.
 3. AVAX SA
 4. BERLING ABEE
 5. CISCO
 6. Con.tent
 7. DRUCKFARBEN HELLAS AEBE
 8. Haier Europe
 9. HELM HELLAS A.B.E.E
 10. INTERBETON ΔΟΜΙΚΑΥΛΙΚΑΑΕ
 11. International Horse Transport
 12. Interplast AE
 13. ISOMAT ΑΒΕΕ
 14. KARCHER AEE
 15. LEGRAND
 16. LEROY MERLIN
 17. LG BUSINESS SOLUTIONS
 18. MOBIAK AE
 19. OTE COSMOTE
 20. Palaplast ΑΕ
 21. Papapolitis
 22. PlanB promotion
 23. POOFOMANIA PLUS
 24. Praktiker Hellas ΑΕ
 25. REHAUΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.
 26. Rentokil Initial Hellas ΕΠΕ
 27. SIDMA ΣΙΔΜΑΑΕ – ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ
 28. SOMFY HELLAS ΑΕ
 29. Thermattica Hellas
 30. UPPERGRADE
 31. VAMVACAS S.A.
 32. VioZois SA
 33. WILO HELLAS Μονοπρόσωπη A.B.E.E.
 34. WINGS OF HELP
 35. Wood Profile
 36. XEROX
 37. ΑΓΕΤΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΜΙΛΟΣ LAFARGE
 38. ΑΚΡΟΛΙΘΟΣΑΒΕΕ
 39. ΑΦΟΙ ΜΑΜΑΛΗ ΟΕ
 40. ΒΙΟΦΑΡΜΑ ΑΡΕΤΗ
 41. ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ
 42. ΒΡΕΤΤΟΣ ΕΠΕ (Οικοδομικά Υλικά & Εργαλεία)
 43. ΓΕΩΠΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΟΡΟΜΙΔΗΣ
 44. ΓΥΨΟΠΛΑΚ
 45. Ε. Βαβουλιώτης – Δ. Μητάκης – Χ. Γούναρης
 46. Εθνικές Μεταφορές Δροσάτος
 47. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
 48. Ελληνικές Επιγραφές A.B.E.E
 49. ΕΜΥΛΚΑ ΑΕ
 50. ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ
 51. ΚΑΥΚΑΣ Α. E.
 52. ΚΕΤΕ ΑΕ – Πόρτες
 53. ΚΙΝΗΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ Α.Ε
 54. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ
 55. Μπελάγια Φ. & ΣΙΑ ΟΕ
 56. ΟΡΦΕΥΣ ΒΕΙΝΟΓΛΟΥ
 57. Παπαποστόλου
 58. ΠΡΟΦΙΣΩΛ Α.Ε.
 59. ΡΑΜΜΟΣ Α.Ε.
 60. Συρματουργία Μεσογείων Γ.Ι.Παυλής
 61. Συρματουργία Πειραιά
 62. ΤΕΧΝΟΡΟΗ ΑΕ
 63. ΤΙΤΑΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΑΕ
 64. ΤΣΩΛΗΣ ΙΚΕ
 65. Φρίξος Κοκκώνης
 66. Φωκίτης Κατασκευαστική ΕΠΕ
 67. ΧΑΛΥΨ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Α.Ε.

Χορηγοί εγκαινίων:

ANAIS CATERING / EVENTORA / PHOTOSHOP COMPANY

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Latest Posts

ΑΛΛΑ ΝΕΑ...

STAY IN TOUCH

TO BE UPDATED WITH ALL THE LATEST NEWS, OFFERS AND SPECIAL ANNOUNCEMENTS.