Σοκ και θλίψη στον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Άλεξ (Αλεξάνδρας) Νικολαΐδου. Η 41χρονη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ του Σαββάτου στον «Ευαγγελισμό», όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες δέκα ημέρες, δίνοντας με γενναιότητα τη μάχη της με τον καρκίνο.
Η ασθένεια ξεκίνησε από το στήθος και παρά τις θεραπείες —ογκεκτομή, χημειοθεραπεία και ανοσοθεραπεία— εξελίχθηκε επιθετικά, με μεταστάσεις, οδηγώντας σε ραγδαία επιδείνωση από τις αρχές Αυγούστου.
Η αποκάλυψη της μάχης της μέσα από τα social media
Η Άλεξ είχε μοιραστεί δημόσια το πρόβλημα υγείας της στις αρχές του 2024, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Σε ανάρτησή της από το νοσοκομείο έγραψε:
«Είμαστε πιο δυνατοί από όσο νομίζουμε».
Η κολλητή της φίλη Κατερίνα Καινούργιου έκανε repost, γράφοντας:
«Είσαι η ηρωίδα μου. Τόσο περήφανη για σένα Άλεξ μου. Το πιο δυνατό πλάσμα που έχω δίπλα μου. Σε αγαπώ».
Πρόσφατα, η Άλεξ αποχωρίστηκε τα ξανθά μακριά μαλλιά της, υιοθετώντας κοντό δυναμικό κούρεμα, με πολλούς να σχολιάζουν την εντυπωσιακή της ομοιότητα με τη Σαρλίζ Θέρον. Τότε λίγοι γνώριζαν τον πραγματικό λόγο της αλλαγής.

Η σχέση με τον Ντέμη Νικολαΐδη
Τα τελευταία τρία χρόνια, η Άλεξ διατηρούσε σχέση με τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή Ντέμη Νικολαΐδη. Το ζευγάρι είχε κρατήσει αρχικά τη σχέση του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πραγματοποιώντας την πρώτη κοινή τους εμφάνιση τον Μάιο του 2023 στο γήπεδο της ΑΕΚ.


Η Άλεξ είχε πολύ καλή σχέση με τη Μελίνα και τον Γιώργο, τα παιδιά του Ντέμη Νικολαΐδη, ενώ ο ίδιος στάθηκε ακούραστα στο πλευρό της μέχρι την τελευταία στιγμή, στηρίζοντάς την στη δύσκολη διαδρομή των θεραπειών.

Από την τηλεόραση στο εμπόριο
Η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου δεν ήταν άγνωστη στο τηλεοπτικό κοινό. Ως παιδί είχε συμμετάσχει στη σειρά του ΑΝΤ1 «Καληνύχτα Μαμά» (1996-1997), ενσαρκώνοντας τη μικρή «Μαργαρίτα», κόρη της Λίλας Καφαντάρη.
Με καταγωγή από τα Ιωάννινα, τα τελευταία χρόνια ζούσε και δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στην Αθήνα, στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και του ρουχισμού. Παράλληλα, διατηρούσε φιλίες με πρόσωπα της ελληνικής σόουμπιζ, ανάμεσά τους και με την Κατερίνα Καινούργιου.
Το χαμόγελο που έμεινε πίσω
Όσοι τη γνώρισαν μιλούν για μια γυναίκα με καλοσύνη, ψυχική δύναμη και χαμόγελο που φώτιζε τον χώρο. Το Instagram της είναι γεμάτο από φωτογραφίες που μαρτυρούν την αγάπη της για τη ζωή, τους φίλους και τις μικρές στιγμές ευτυχίας.


Η απώλειά της αφήνει πίσω βαρύ πένθος στην οικογένεια, στους φίλους της και στον Ντέμη Νικολαΐδη, που στάθηκε στο πλευρό της μέχρι και στην τελευταία της ανάσα.
