magdasnews.gr
Είμαι γυναίκα!

Η  γνωστή Hair Colourist Αγάπη Στυλίδου, μας εξηγεί πόσο κακό κάνει στα μαλλιά σου το κρύο ;

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο κακό κάνει στα μαλλιά σου το κρύο ;
Πολλές γυναίκες πιστεύουμε πως το κρύο δεν επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα στα μαλλιά μας ! Λάθος κορίτσια ! Η  γνωστή Hair Colourist Αγάπη Στυλίδου, μας εξηγεί αναλυτικά τι πρέπει να προσέχουμε, για να έχουμε υγιή μαλλιά!
Πως τα επηρεάζει;
Το κρύο σε συνδυασμό με τον αέρα αλλά και τις αλλαγές τις θερμοκρασίες από εξωτερικό σε εσωτερικό χώρο, προκαλεί στατικό ηλεκτρισμό και αφυδάτωση στο δέρμα του τριχωτού και κατ’ επέκταση στην τρίχα, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δημιουργούν ψαλίδα και να σπάνε!
Θα έχεις παρατηρήσει ότι με τις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας, το δέρμα μας επηρεάζεται αρκετά, τα χείλη μας αφυδατώνονται και το δέρμα σκάει. Κάπως έτσι, το ίδιο συμβαίνει και στα μαλλιά μας !
Πως θα το αντιμετωπίσεις ;
•δεν ξεχνάμε να πίνουμε νερό και τους κρύους μήνες .
•ενυδάτωση με μάσκα μαλλιών.
•δεν λούζουμε τα μαλλιά μας με καυτό νερό καθώς προκαλεί μεγαλύτερη αφυδάτωσή και στο δέρμα και στην τρίχα.
•αποφεύγουμε το έντονο τρίψιμο με την πετσέτα μετά το λούσιμο.
•ξεμπερδεύουμε προσεχτικά με χτένες που έχουν αραιά δόντια (Πιρούνα) έτσι ώστε να αποφύγουμε το σπάσιμο .
•δεν πρέπει να κάνουμε πολλές τεχνικές εργασίες σε πολύ κοντινή χρονική απόσταση  πχ. Ισιωτική μαλλιών ή περμανάντ και βαφή, την ίδια εβδομάδα, αλλά με απόσταση τουλάχιστον 15 ημερών και αυτό γιατί τον χειμώνα παράγεται με μελατονίνη είναι η ορμόνη ανάπτυξης  μαλλιών. Όταν λοιπόν κάνουμε πολλές τεχνικές εργασίες έχουμε τον κίνδυνο να καθυστερήσουμε και να μειώσουμε την παραγωγή αυτής της απαραίτητης ορμόνης.
•Στεγνώνουμε καλά τα μαλλιά μας μετά το λούσιμο, σε μεσαία θερμοκρασία και ένταση του αέρας από το πιστολάκι.
•στον εξωτερικό χώρο, όταν τα μαλλιά μας εκτίθενται στον αέρα φροντίζουμε να έχουμε ένα κασκόλ και να τα τυλίγουμε έτσι ώστε να τα προστατέψουμε.
Ένα tip Κάθε πρωί :
Πριν ξεκινήσει η μέρα σας μας λέει η Hair Colourist Αγάπη Στυλίδου, όπως φροντίζετε το πρόσωπό σας με ενυδατική κρέμα, έτσι θα έχετε και ένα σπρέι μαλακτικό ενυδάτωσης για τα μαλλιά και θα ψεκάζετε από απόσταση σε στεγνά μαλλιά, για να διατηρούνται ενυδατωμένα όλη μέρα !

Σχετικές αναρτήσεις

Γιατί νωρίς το πρωί σκέφτεσαι πάντα πιο καθαρά

News Room

Δεν θατο πιστεύετε!Τι θα γίνει αν φοράτε συνέχεια σουτιέν..

News Room

Styling tips που θα σε βοηθήσουν να δείχνεις ψηλότερη

News Room