magdasnews.gr
People & Politics

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα Λεωνίδας Πελεκανάκης

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα Λεωνίδας Πελεκανάκης

Ο πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας εδώ και σχεδόν δύο μήνες πάλευε με τον κορωνοϊό, αλλά τελικά δεν κέρδισε τη μάχη. Μέχρι και τον Οκτώβριο, έπαιρνε κανονικά μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης και δεν είχε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη είχαν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Soling to 1993.

Το 1984, πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή και κατέκτησαν την 6η θέση στην κατηγορία των Star στη διοργάνωση του Λος Άντζελες. Έλαβε μέρος στους Αγώνες του 2000 αλλά και του 2004.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη, γράφοντας στο twitter: “Απέραντη θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Λεωνίδα Πελεκανάκη. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και 6ος Ολυμπιονίκης μας στο Λος Άντζελες νικήθηκε από τη μάστιγα της COVID-19. Τεράστια απώλεια για την ελληνική ιστιοπλοΐα και την αθλητική οικογένεια. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο, στα παιδιά και στους οικείους του”.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ): “Με μεγάλη οδύνη ενημερωθήκαμε πριν από λίγο, ότι ο αγαπητός μας συνάδελφος και Olympian της Ιστιοπλοΐας Λεωνίδας Πελεκανάκης απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών ύστερα από μάχη με τον COVID-19, που κράτησε 2 μήνες περίπου. Ο Λεωνίδας δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ήταν μέχρι πρόσφατα ενεργότατος κοινωνικά και αθλητικά σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης και έγινε δυστυχώς ο πρώτος Έλληνας αθλητής υψηλού επιπέδου που έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού. Η ΕΣΟΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του και εύχεται να είναι πάντα γαλήνια “η θάλασσα που θα τον σκεπάζει” και που τόσο αγάπησε…”.

Σχετικές αναρτήσεις

Μνημόσυνο Κ. Μητσοτάκη: Mε μπαστούνι η Μαρέβα, συγκινημένη η Ντόρα

News Room A

Έτσι πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος

News Room M

Φώφη Γεννηματά: Συγκινημένος ο Ανδρέας Τσούνης και τα τρία παιδιά της στο μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατό της

News Room A