magdasnews.gr
Τετ α τετ με την Μάγδα

Δημήτρης Μαρέδης: Όλα όσα δεν ξέρουμε για τον πολύτιμο συνεργάτη της Ζήνας Κουτσελίνη σε μία αποκλειστική συνέντευξη

Δημήτρης Μαρέδης: Όλα όσα δεν ξέρουμε για τον πολύτιμο συνεργάτη της Ζήνας Κουτσελίνη σε μία αποκλειστική συνέντευξη

Για όσους ανοίγετε την τηλεόρασή σας καθημερινά και ανήκετε στο 30% των τηλεθεατών που αγαπούν να βλέπουν την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” και την αγαπητή συνάδελφο Ζήνα Κουτσελίνη, σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη η παρουσία του γνωστού δημοσιογράφου, Δημήτρη Μαρέδη, στο στούντιο του Star.

Η σοβαρή παρουσία του, ο ορθός του λόγος και η τεκμηριωμένη άποψή του πάνω στα θέματα που προβάλλονται στην εκπομπή καθημερινά, είναι αυτά που τον χαρακτηρίζουν στο δίωρο τηλεοπτικό αέρα.

Ο Δημήτρης Μαρέδης, μιλάει στο magdasnews.gr και τη Μάγδα Τσέγκου για την πορεία της ζωής του μέχρι σήμερα, την καριέρα του στην τηλεόραση, τη συνεργασία του με τη Ζήνα Κουτσελίνη και τους υπόλοιπους συντελεστές της εκπομπής, για την προσωπική του ζωή και για την έντονη, αλλά και άγνωστη σε όλους μας, επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Δημήτρης Μαρέδης
Δημήτρης Μαρέδης
Ο Δημήτρης Μαρέδης, γεννήθηκε στη Λάρισα και μεγάλωσε στον Βόλο. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία από 15 ετών, επιμελούμενος νεανικό ένθετο στην εφημερίδα “Πρώτη”, ενώ από τα 16 του έτη συμπαρουσίαζε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Κεντρικής Ελλάδας.
Σπούδασε Δημοσιογραφία, ενώ το 2019 ξεκίνησε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, προκειμένου να εμπλουτίσει τις γνώσεις του. Εργάστηκε για πέντε χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό TRT ως ρεπόρτερ στο Δελτίο Ειδήσεων, αρχισυντάκτης σε ψυχαγωγικές εκπομπές και παρουσιαστής των εκπομπών “Viva”, “Kάτι άλλο” και “Panorama”.
Από το 2000 έως το 2002 βρισκόταν στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA στην Αθήνα, παράλληλα με τις σπουδές του. Τo 2005 πήρε μεταγραφή για τον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA Κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα του και παρουσιάζοντας το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού, αναλαμβάνοντας παράλληλα και τη θέση του Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης.
Δημήτρης Μαρέδης
Εκεί παρουσίαζε και τη βραδινή εκπομπή “Δεδομένο” με την παρουσία κοινού ζωντανά στο στούντιο, ιδιαίτερα πρωτοποριακό για περιφερειακό κανάλι. Λίγα χρόνια αργότερα, άλλαξε πόστο και ανέλαβε την παρουσίαση της μεσημβρινής εκπομπής “Παράθυρο στη Θεσσαλία”, ένα ενημερωτικό μαγκαζίνο, από το οποίο περνούσαν καθημερινά δεκάδες καλεσμένοι από τον χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, του πολιτισμού, της τέχνης, της κοινωνίας. Έμεινε στη θέση αυτή για περισσότερα από 13 χρόνια, καταγράφοντας ρεκόρ τηλεθέασης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Στο τραπέζι της εκπομπής του κάθισαν Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, βουλευτές, αρχηγοί κομμάτων και διεθνείς προσωπικότητες.
Δημήτρης Μαρέδης
Δημήτρης Μαρέδης, Ντόρα Μπακογιάννη
Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Μαρέδης
Το 2021 πήρε μεταγραφή στο STAR, συμμετέχοντας στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”.  Ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο για περισσότερα από 15 χρόνια, ενώ από το 2015 είναι ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ειδησεογραφικού ΜΜΕ της Μαγνησίας και εκ των κορυφαίων περιφερειακών Μέσων, του TheNewspaper.gr με περισσότερες από 1.200.000 μοναδικές επισκέψεις μηνιαίως.
Επίσης, ο Δημήτρης Μαρέδης, είναι ιδιοκτήτης της εταιρεία εκτυπώσεων HellasPrint με έδρα τον Βόλο και του ξενώνα Sea Diamond στο Πήλιο. Παραμένει ενεργό μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αλλά και της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας.
Αξίζει να σημειωθεί πως το 2016 έγραψε το μυθιστόρημα “Το έπαθλο” το οποίο πούλησε 10.000 αντίτυπα και χαρακτηρίστηκε από κορυφαία ΜΜΕ της χώρας ως “οι ελληνικές 50 αποχρώσεις του γκρι”, ενώ για 10 χρόνια εξέδιδε το μηνιαίο περιοδικό YES, το οποίο κυκλοφορούσε σε τιράζ 10.000 τεμαχίων στην Κεντρική Ελλάδα.
Η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Μαρέδη
Η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Μαρέδη
Λάκης Γαβαλάς, Δημήτρης Μαρέδης
Λάκης Γαβαλάς, Δημήτρης Μαρέδης
Τέλος, ο Δημήτρης Μαρέδης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και σύμβουλος πολιτικών προσώπων, ενώ είναι ιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου “Σίνα”, ο οποίος εξειδικεύεται σε παιδικά παραμύθια, αλλά εκδίδει και άλλα βιβλία και λευκώματα. Παράλληλα, διδάσκει δημοσιογραφία σε ιδιωτικά ΙΕΚ.
Δημήτρης Μαρέδης, Ζήνα Κουτσελίνη
Δημήτρης Μαρέδης, Ζήνα Κουτσελίνη

Δημήτρη διάβασα το βιογραφικό σου, ομολογώ πως μετά την πρώτη μου θετική εντύπωση, το πρώτο ερώτημα που θα ήθελα να σου θέσω, είναι το πώς μπορεί ένας άνθρωπος να προλαβαίνει να ανταπεξέλθει σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις, που είναι και τόσο διαφορετικές μεταξύ τους. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να είναι κάθε μέρα στην τηλεόραση, να είναι ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου, να είναι σύμβουλος επιχειρήσεων, να διδάσκει δημοσιογραφία και να είναι ιδιοκτήτης ενός ξενώνα, ενός site με μεγάλη επιτυχία, αλλά και μιας εταιρείας εκτυπώσεων;

“Πράγματι, πρόκειται για ένα περίεργο κράμα υποχρεώσεων. Είναι όμως δραστηριότητες που αγαπώ, τις «έχτισα» με πολύ μεράκι και τις υπηρετώ πιστά. Όπως εύκολα μπορείς να αντιληφθείς, ο χρόνος ενός 24ωρου είναι πολύ λίγος για εμένα. Με την υποστήριξη όμως μίας υπέροχης ομάδας συνεργατών και την ανοχή της οικογένειάς μου και των φίλων μου, τα καταφέρνω -θέλω να πιστεύω- σε ικανοποιητικό βαθμό. Δε θα μπορούσα όμως να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς την εργασία μου. Και κάθε δουλειά από αυτές, συμπληρώνει τα δικά μου «θέλω» και τις προσωπικές μου ανάγκες. Τι ζητάω στην τελική; Να προστεθούν μερικές ακόμα ώρες στο 24ωρο για να «στριμώξω» δύο τρία ακόμα πράγματα που θέλω να κάνω.”

Να υποθέσω ότι τον περισσότερο χρόνο σου καθημερινά, τον καλύπτει η εκπομπή της Ζήνας;

“Ξεκάθαρα ναι. Από τις 9 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα βρίσκομαι στο κανάλι. Εσύ το γνωρίζεις πολύ καλά, ότι η προετοιμασία μίας δίωρης καθημερινής εκπομπής είναι ιδιαίτερα απαιτητική.”

Πέτρος Κουσουλός, Ζήνα Κουτσελίνη, Δημήτρης Μαρέδης
Πέτρος Κουσουλός, Ζήνα Κουτσελίνη, Δημήτρης Μαρέδης

Δημήτρη, μπορείς να μου περιγράψεις ένα 24ωρο καθημερινό αλλά και ένα Σαββατοκύριακο; Και σου κάνω αυτή την ερώτηση, γιατί ο τηλεθεατής νομίζει ότι τα τηλεοπτικά πρόσωπα εργάζονται μόνο κατά τη διάρκεια του “αέρα”.

“Ξυπνάω λίγο πριν τις 7 το πρωί. Ξεκινάω την εργασία μου για το TheNewspaper.gr με τον συντονισμό της ημέρας. Στη συνέχεια κάνω μία βόλτα με τον σκύλο μου τον Ρένο και ένα μικρό τρεξιματάκι και στις 09.00 βρίσκομαι ήδη στο Studio Pro. Είναι η ώρα της πρώτης σύσκεψης, προετοιμασία για να βγούμε στον αέρα, στις 11.30 πρέπει να βρίσκομαι στο πλατό, ενώ μετά τις 14.00 ακολουθεί και νέα σύσκεψη. Όταν περίπου στις 17.00 φύγω από το κανάλι θα κάνω μία τηλεδιάσκεψη με τους συνεργάτες μου στον Βόλο, θα πάρω την ενημέρωση της ημέρας από τις επιχειρήσεις μου και θα ξεκινήσω τη βάρδια μου στο site. Η ημέρα ολοκληρώνεται γύρω στα μεσάνυχτα, αφού έχουν προηγηθεί πολλές συντονισμένες εργασίες. Τα Σαββατοκύριακα, όταν μένω στην Αθήνα είναι σίγουρα πιο χαλαρά. Περιλαμβάνουν βόλτες με φίλους, οικογενειακές στιγμές, ψώνια και λιγότερη εργασία. Όταν επιλέγω να βρίσκομαι στον Βόλο, είναι περισσότερο απαιτητικά από τις καθημερινές, διότι πρέπει να «στριμωχτούν» στο ημερήσιο πρόγραμμα πολλές συναντήσεις, συσκέψεις και υποχρεώσεις.”

Άρα ο χρόνος σου μοιράζεται μεταξύ Βόλου και Αθήνας. Πόσο δύσκολο είναι αυτό; 

“Είναι αρκετά δύσκολο και απαιτητικό. Βέβαια, με τη βοήθεια της τεχνολογίας πλέον πολλές υποχρεώσεις εκπληρώνονται από απόσταση. Η σχεδόν εβδομαδιαία μετακίνησή μου από την Αθήνα στον Βόλο, είναι κουραστική. Δε θέλω όμως να το αλλάξω αυτό. Αγαπώ τον Βόλο, τους δικούς μου ανθρώπους εκεί και νιώθω την ανάγκη να τους συναντώ συχνά. Παίρνω δύναμη και ενέργεια από τον Βόλο. Μία βόλτα στην παραλία του, αρκεί για να απορροφήσει όλο το άγχος της εβδομάδας.”

Δημήτρης Μαρέδης
Δημήτρης Μαρέδης

Η ζωή στην Αθήνα σε σχέση με την επαρχία για σένα είναι πιο δύσκολη;

“Ζούσα αρκετά χρόνια μεταξύ Αθήνας και Βόλου, οπότε δε μου φαίνεται περίεργο. Σίγουρα ζηλεύω τις ευκολίες και τα προνόμια μίας μεγάλης περιφερειακής πόλης όπως είναι ο Βόλος, που δεν χάνεις χρόνο σε μετακινήσεις, συναντάς πιο εύκολα τους φίλους και τους συνεργάτες σου και μπορείς μέσα σε μισή ώρα να βρίσκεσαι από το Χιονοδρομικό κέντρο, σε μία πανέμορφη παραλία του Παγασητικού ή του Αιγαίου. Όμως επειδή είμαι ιδιαίτερα προσαρμοστικός ως άνθρωπος, δεν βρίσκω καμία δυσκολία στη ζωή της Αθήνας και δεν παραπονιέμαι.”

Είσαι παντρεμένος με την πανέμορφη Beauty Advisor Χριστίνα Γκερλιώτη και η αλήθεια είναι πως η προσωπική σου ζωή έχει κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μίλησέ μας για τη σύζυγό σου, για τη γνωριμία σας, την κοινή πορεία στη ζωή και το γάμο σας. 

“Εκτιμώ ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν η προσωπική μου ζωή, γι’ αυτό και κανείς δεν θα ήθελε σοβαρά να μάθει κάτι παραπάνω. Επειδή όμως με ρωτάς, θα σου πω ότι η Χριστίνα είναι ένας άνθρωπος με τον οποίον μπορώ να αισθάνομαι ελεύθερος και γι’ αυτό αποφάσισα να είμαι μαζί της.”

Ο γάμος του Δημήτρη Μαρέδη με την Χριστίνα Γκερλιώτη
Ο γάμος του Δημήτρη Μαρέδη με την Χριστίνα Γκερλιώτη
Δημήτρης Μαρέδης, Χριστίνα Γκερλιώτη
Δημήτρης Μαρέδης, Χριστίνα Γκερλιώτη

Έχεις μια πορεία αρκετά μεγάλη, περίπου 22 ετών στην περιφερειακή τηλεόραση και σαφώς το βήμα για να βρεθείς ξαφνικά στη Ζήνα Κουτσελίνη ήταν μεγάλο και σημαντικό. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία και πότε γνωριστήκατε πρώτη φορά;

“Γνωριστήκαμε πριν από αρκετά χρόνια, όταν προλόγισα το βιβλίο της σε μία παρουσίαση στον Βόλο. Η τιμητική για μένα πρότασή της να συνεργαστούμε, ήρθε σε μία περίοδο που έκλεινα έναν κύκλο στην περιφερειακή τηλεόραση, έχοντας φτάσει στη θέση του Γενικού διευθυντή ενός τηλεοπτικού σταθμού. Άλλωστε, δεν ξέρω κανέναν που θα μπορούσε να πει «όχι» στη Ζήνα.”

Είναι αυστηρή μαζί σου η Ζήνα Κουτσελίνη, γιατί μιλάμε για μια γυναίκα που έχει “χτίσει” τα μεγαλύτερα πρόσωπα στην ελληνική τηλεόραση. Έχει εμπειρία, γνώση, άποψη και σίγουρα το να συνεργάζεται κανείς μαζί της, δεν μπορεί παρά να είναι ένα μεγάλο σχολείο.

“Η Ζήνα είναι αρχικά ένας υπέροχος άνθρωπος. Αποτελεί πηγή έμπνευσης και σίγουρα ένα μεγάλο σχολείο για όσους ασχολούμαστε με την τηλεόραση. Λατρεύω το κοφτερό μυαλό της, την γρήγορη σκέψη της και την καθαρή ματιά της. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι στο πλευρό της. Άλλωστε, το έχω πει, πως αν δεν ήταν εκείνη, δε θα βρισκόμουν σήμερα εδώ. Ήταν η εγγύηση για να κάνω ένα βήμα, το οποίο απέρριπτα για αρκετά χρόνια. Και είμαι ευγνώμων απέναντί της.”

Ρούλα Κουσκουρή, Δημήτρης Μαρέδης, Γρηγόρης Λέων, Ζήνα Κουτσελίνη
Ρούλα Κουσκουρή, Δημήτρης Μαρέδης, Γρηγόρης Λέων, Ζήνα Κουτσελίνη
Δημήτρης Μαρέδης, Ζήνα Κουτσελίνη, Πέτρος Κουσουλός
Δημήτρης Μαρέδης, Ζήνα Κουτσελίνη, Πέτρος Κουσουλός

Εσύ, μέσα από την καθημερινή σου τριβή στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, νιώθεις ότι έχεις αλλάξει; π.χ. να έχεις διορθώσει κάποια ελαττώματα στον τηλεοπτικό “αέρα”. 

“Επειδή προέρχομαι κυρίως από το πολιτικό ρεπορτάζ, συμμετέχοντας στην εκπομπή της Ζήνας, και μέσα από την καθημερινή τριβή με κοινωνικά θέματα, διαπίστωσα ότι για πολλά χρόνια, υπήρξε παρεξηγημένο αυτό το ρεπορτάζ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η Ζήνα εκτός των άλλων, κατάφερε να φέρει σε πρώτο πλάνο την κοινωνία, τα προβλήματα, τα χαμόγελα και την αγκαλιά των συνανθρώπων μας. Εκτός από μία ζώνη, “έχτισε” ένα δικό της είδος που φέρει την σφραγίδα της. Σε προσωπικό επίπεδο, δε θα έλεγα ότι έχω αλλάξει κάτι. Το μοναδικό που σκέφτομαι κι αυτό επειδή μου το αναφέρουν οι τηλεθεατές της Κεντρικής Ελλάδας που με γνωρίζουν καλά, είναι ο διαφορετικός ρόλος που έχω σε αυτή την εκπομπή. Όταν κάποιος είναι πρωταγωνιστής για 22 χρόνια, είναι δύσκολο να αποδεχθεί με μεγάλη ευκολία να λάβει θέση δεύτερου ή τρίτου ρόλου. Δε σου κρύβω ότι αυτό ενοχλεί εκείνους που ξέρουν την τηλεοπτική μου πορεία, αλλά καθόλου εμένα τον ίδιο.”

Κακά τα ψέματα μετά από αυτή την τηλεοπτική εμπειρία των 23 ετών στον “αέρα”, θέλω να μοιραστείς μαζί μου αφενός ωραίες στιγμές που τις θυμάσαι έντονα και αφετέρου τις πιο δύσκολες στιγμές και για να μην μείνουμε με την πίκρα, τις πιο αστείες στιγμές.

“Έχω ζήσει υπέροχες στιγμές στην τηλεόραση. Θυμάμαι μία έκτακτη εκπομπή με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σε κάθε πόλη είχαν δημιουργηθεί σοβαρά επεισόδια και έπρεπε μέσα σε λίγα λεπτά να οργανωθεί ένα μεγάλο σύστημα και να μεταδοθούν οι εξελίξεις σε άμεσο χρόνο. Ήμουν στον αέρα του έκτακτου δελτίου ειδήσεων ως κεντρικός παρουσιαστής, περίπου εννέα ώρες, χωρίς να πιώ ούτε μία σταγόνα νερό, συντονίζοντας πέντε ζωντανές συνδέσεις και ένα ρεπορτάζ που έτρεχε με καταιγιστικές ταχύτητες.” 

Δημήτρης Μαρέδης
Δημήτρης Μαρέδης

“Ωραίες στιγμές έχω να θυμάμαι όμως από πρόσωπα που έχω συναντήσει λόγω της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας. Ξεχωρίζω τον συντοπίτη μου Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Μία από τις δύσκολες στιγμές ήταν όταν αρχηγός μεγάλου πολιτικού κόμματος, αποχώρησε μετά από συνέντευξή μας, με πολλά νεύρα, σχεδόν υβρίζοντάς με, καθώς ενοχλήθηκε από τις ερωτήσεις που έθεσα. Με έφερε σε έντονη αμηχανία. Ίσως πίστευε ότι θα έκανε δημόσιες σχέσεις και όχι μία καθαρή συνέντευξη. Τις αστείες στιγμές, δε χρειάζεται να σας τις περιγράψω. Αρκεί κανείς να ψάξει στο YouTube τα σχετικά βίντεο των «Ράδιο Αρβύλα». Θα κάνει καινούργιο συκώτι.”

https://youtu.be/e5zcfNNo0iE

Δημήτρη θέλω να σου εκφράσω δημόσια τον θαυμασμό μου για την υπομονή που είχες όταν βρισκόσουν στο Astra και οι Ράδιο Αρβύλα μάλιστα εξυμνούσαν την υπομονή που είχες με κάποιους τηλεθεατές. Αναπολείς εκείνες τις ημέρες;

“Δεν τις αναπολώ, αλλά όταν τις σκέφτομαι, αυτό γίνεται με αγάπη. Γενικώς, είμαι ένας πολύ υπομονετικός άνθρωπος και νομίζω εκεί σχεδόν εξάντλησα τα περιθώριά μου. Όμως, είμαι ικανοποιημένος, διότι μέσω αυτής της εκπομπής βοηθήθηκαν εκατοντάδες τηλεθεατές που είχαν ανάγκη σε μία πολύ κρίσιμη -μνημονιακή θυμίζω- περίοδο. Εξασφαλίσαμε 1.045 θέσεις εργασίας σε όλη τη Θεσσαλία, σε ανέργους συμπολίτες μας, τα τρία χρόνια διάρκειας της εκπομπής, ενώ γίναμε η γέφυρα για να προσφερθούν χρήματα, σπίτια, οχήματα, είδη πρώτης ανάγκης σε πολλούς ανθρώπους. Όσο για την σάτιρα των «Ράδιο Αρβύλα», ποτέ δε με ενόχλησε. Την απολάμβανα πάντα και γελούσα με τα καυστικά σχόλιά τους.”

Η επόμενη τηλεοπτική χρονιά θα σε βρει στην ίδια θέση και με τις ίδιες υποχρεώσεις;

“Και τη νέα τηλεοπτική περίοδο θα βρίσκομαι στο πλευρό της Ζήνας Κουτσελίνη στο STAR. Είχαμε μία όμορφη συνεργασία και αισθάνομαι τυχερός που θα συνεχίσω να λέω… «Αλήθειες με τη Ζήνα».”

Πού θα σε βρει το καλοκαίρι του 2022;

“Σχεδιάζω να απολαύσω το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου σε ένα από τα υπέροχα νησιά των Κυκλάδων και κάποιες ημέρες στο εξωτερικό.”

Σχετικές αναρτήσεις

Τάκης Θεοδωρικάκος: Το έργο μας τους 7 μήνες διακυβέρνησης

News Room M

Γιάννης Σεβδικαλής: Ο Έλληνας Όσκαρ Πιστόριους μιλάει για την ζωή του χωρίς πόδια και για την δοκιμασία του κορωνοϊού

News Room A

Η Κατερίνα Μουτσάτσου μιλάει για τον κορωνοϊό, τον Τραμπ και την κατάσταση στις ΗΠΑ (video)

News Room A