26.1 C
Athens
Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
More

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δημήτρης Κοντομηνάς: Ξεκίνησε ο πλειστηριασμός της βίλας του στην Ύδρα

  Ξεκίνησε η διαδικασία πλειστηριασμού της βίλα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Ύδρα, η οποία αναμένεται να προσελκύσει τεράστιο πλήθος ενδιαφερόμενων.

  Μάλιστα, από χθες έχει σχηματιστεί λίστα συμμετοχών και εκτιμάται ότι το ακίνητο θα κατακυρωθεί σε επίπεδα αρκετά υψηλότερα από την τιμή πρώτης προσφοράς που έχει οριστεί στα 2.055.000 ευρώ.

  Παρά την προσπάθεια της κόρης του εκλιπόντος Μαρίας να ανακόψει τον πλειστηριασμό μέσω ασφαλιστικών μέτρων, ο πλειστηριασμός αρχίζει κανονικά από σήμερα, καθώς απορρίφθηκε το αίτημά της.

  Πρόκειται για ένα από τα πιο ξεχωριστά ακίνητα του κοσμοπολίτικου νησιού καθώς αναπτύσσεται σε λόφο «αντικρύζοντας» όλο το λιμάνι και το παραθαλάσσιο κέντρο της Ύδρας, σύμφωνα με το protothema.gr.

  Για τον Δημήτρη Κοντομηνά το νησί αποτελούσε αγαπημένο προορισμό ήδη από τα νεανικά του χρόνια. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες παρά τις συχνές επισκέψεις του με το γιοτ του, είχε πολύ καιρό να διαμείνει στο συγκεκριμένο ακίνητο λόγω δύσκολης πρόσβασης, καθώς δεν του το επέτρεπαν τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

  Ενδεικτικό της μεγάλης αδυναμίας του στην Ύδρα είναι το γεγονός ότι μετά το θάνατό του, προ τριμήνου, εκεί εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία στις 14 Μαρτίου, μια ημέρα πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

  Το ακίνητο ανήκε από το 1995 στην εταιρεία «Διευρωπαϊκή Επενδύσεων-Οικονομικοτεχνικών Μελετών-Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων» που εδρεύει στο γνωστό συγκρότημα της Demco επί της Αττικής Οδού και η κατάσχεση του έγινε στις 21 Νοεμβρίου 2021 υπέρ της Eurobank, -που είναι και η επισπεύδουσα του πλειστηριασμού-, για 200.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης), η οποία είχε εγγράψει προσημείωση από το 2010 για 2,6 εκατ. ευρώ.

  Το οικόπεδο, έκτασης 363,14 τ.μ., βρίσκεται στην περιοχή Κάβος και η οικία, κατά την αρχική της φάση αποτελείτο από έξι κύρια δωμάτια και λοιπά χρειώδη, επιφανείας 230,22 τ.μ., με βοηθητικό χώρο επιφάνειας 69,50 τ.μ.

  Με βάση τόσο την τελευταία, όσο και προηγούμενες εκθέσεις εκτίμησης, πρόκειται για πολυτελή μονοκατοικία, σε άριστη θέση στο λιμάνι της Ύδρας (πάνω από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), η οποία έχει ανακαινιστεί με άριστης ποιότητας υλικά πρόσφατα και όπως διαπιστώθηκε κατά την επί τόπου αυτοψία διατηρείται σε άριστη κατάσταση.

  Σύμφωνα με τις κατόψεις από τον φάκελο της οικοδομικής αδείας, αναπτύσσεται σε τρεις στάθμες:

  -Στην πρώτη στάθμη περιλαμβάνει υδατοδεξαμενή βάσει εγκεκριμένων σχεδίων.

  - Advertisement -

  -Στη δεύτερη στάθμη υπάρχει κύριος χώρος 220,22 τ.μ., ενώ έχει δημιουργηθεί αποθηκευτικός χώρος επιφάνειας 5,25 τ.μ. κάτω από εξωτερική κλίμακα ανόδου στον όροφο, και ημιυπαίθριος χώρος επιφάνειας 45,40 τ.μ., με αυθαιρεσίες που έχουν τακτοποιηθεί.

  -Στην τρίτη στάθμη βρίσκεται η κύρια κατοικία εμβαδού 227,74 τ.μ., όπου επίσης υπάρχουν υπό τακτοποίηση αυθαίρετες επεκτάσεις.

  Η κατοικία αποτελείται από καθιστικό δίπλα στην αυλή, χώρο μεγάλης κουζίνας, βοηθητικό δωμάτιο, διάδρομο, λουτρό και τέσσερα master υπνοδωμάτια με προθάλαμο καθώς και μεγάλο στεγασμένο εξωτερικό διάδρομο. Η στάθμη αυτή κατά ένα μεγάλο τμήμα της δεν έχει φυσικό φωτισμό (λόγω της έντονης κλίσης του εδάφους). Σε παραπάνω στάθμη περιλαμβάνει καθιστικό, τραπεζαρία, master υπνοδωμάτιο με βεστιάριο και λουτρό, δύο βοηθητικά δωμάτια για ξενώνες, μικρή αποθήκη, και το εσωτερικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον κάτω όροφο.

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ