magdasnews.gr
People & Politics

Διέψευσε ο Τζόνσον την περιβόητη γκάφα πως προτιμά «χιλιάδες νεκρούς από ένα τρίτο lockdown»

Οι φήμες οργιάζουν: Αφησε ψυχολογικό πρόβλημα ο κορωνοϊός στον Μπόρις Τζόνσον;

Ο βρετανός πρωθυπουργός τοποθετήθηκε τη Δευτέρα και ανέφερε ότι είναι ψευδής η δήλωση, ότι προτιμά «τους χιλιάδες θανάτους, από το να κάνει κι άλλο lockdown».

Συγκεκριμένα ο Boris Johnson, απάντησε με ένα λακωνικό όχι, όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί για το αν αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθείς, ενώ παράλληλα προσέθεσε «Το σημαντικό πράγμα που θέλουν οι πολίτες να κάνουμε ως κυβέρνηση είναι να βεβαιωθούμε ότι τα lockdown λειτουργούν. Και το κάνουν. Και πραγματικά αποτίω φόρο τιμής στους ανθρώπους αυτής της χώρας που έχουν ενωθεί και, σε συνεργασία με το πρόγραμμα εμβολιασμού, έχουμε θέσει την ασθένεια υπό έλεγχο».

Αυτή η δήλωση φαίνεται να ήρθε στην επιφάνεια, καθώς μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ του Βρετανού πρωθυπουργού, με τον Ντομινίκ Κάμινγκς.

Η καυστική δήλωση φέρεται να ακούστηκε από τα «χείλη» του Μπόρις Τζόνσον, όταν είχε τεθεί θέμα επιβολής ενός τρίτου lockdown, με τον υπουργό Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ να τον προειδοποιεί, ότι οι στρατιώτες ότι έπρεπε να φυλάσσουν τα νοσοκομεία της χώρας, που ήταν γεμάτα από θύματα του κορονοϊού.

Από την πλευρά της, η Ντάουνινγκ Στριτ έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός προέβη σε αυτό το σχόλιο κι ότι «είναι ένα ακόμα ψέμα».

Η απογοήτευση του Τζόνσον για ένα τρίτο lockdown ήταν έκδηλη, όπως επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα.

Πηγή προσκείμενη στον υπουργό Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ, που ήταν παρών στη σύσκεψη, κατηγορεί τον Τζόνσον ότι είπε: «Όχι άλλα γαμ… lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!».

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι φέρονται να θεωρούν ότι πίσω από την εκρηκτική καταγγελία βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ντάουνινγκ Στριτ μετά από διαρροές που έχουν φέρει σε δεινή θέση τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Σχετικές αναρτήσεις

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για πόλεμο λάσπης στην οικογένεια του πρωθυπουργού

News Room A

Συγκινεί ο εγγονός του Ανέστη Βλάχου: «Πέθανε ολομόναχος, χωρίς κανείς να του κρατά το χέρι»

News Room A

Η ανάρτηση του Α.Γεωργιάδη για τις απειλές Κασιδιάρη (video)

News Room A