magdasnews.gr
People & Politics

Διαθήκη Μίκη Θεοδωράκη: Γιατί η Μαργαρίτα αρνείται να κάνει τεστ DNA;

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η σπάνια φωτογραφία μαζί με τη μητέρα της, μετά το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Αγώνας δίχως τέλος, η αντιπαράθεση μεταξύ της Μαργαρίτας Θεοδωράκη και του Νίκου Κουρή, μετά το άνοιγμα της διαθήκης του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, καθώς η κόρη του Μαργαρίτα, αρνείται να υποβληθεί στο τεστ DNA το οποίο την κάλεσε να κάνει ο  κ. Κουρής για να διαπιστωθεί επιστημονικά εάν τελικά είναι αδέρφια.

«Το εξώδικο που την καλούσε δεν απαντήθηκε και ούτε πρόκειται να λάβει απάντηση σε αυτό. Είναι αστείο και είναι προσβολή πλέον της μνήμης του Θεοδωράκη, να το ζητάει τώρα μετά τον θάνατο του και να ζητάει το DNA για ποιο λόγο;» δηλώνει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκης στο MEGA.

Από την άλλη, ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή, Κυριάκος Ροζάκης αναφέρει : «Ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει τι θα κάνει. Ο κ. Νικος Θεοδωράκης το ορίζει αυτό ως κίνηση αγάπης. Έλα να δούμε εάν είμαστε αδέλφια».

Ο Νίκος Κουρής στο προσωπικό του ιστολόγιο ανήρτησε ιδιόχειρο σημείωμα του Μίκη Θεοδωράκη, με το οποίο του παρέχεται η άδεια να διαδώσει το έργο του, ενώ για την αναφορά που γίνεται στο πρόσωπό του σε μια από τις πέντε διαθήκες, τονίζει υπογράφοντας ως Νίκος Θεοδωράκης: «Το ατίμητο δώρο που αποδέχομαι από το μεγάλο Μύστη της Ρωμιοσύνης με κάνει να αισθάνομαι δέος. Ευχαριστώ ταπεινά το Μεγάλο Δωρητή , Μιχαήλ Θεοδωράκη, από τα βάθη της ψυχής μου».

Το άνοιγμα της διαθήκης του μεγάλου μουσικοσυνθέτη ωστόσο δεν έβαλε τέλος στο ζήτημα του Νίκου Κουρή και αυτό διότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν αναφέρεται σε συγγενική τους σχέση.

Στις 30 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη και η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της Μαργαρίτας Θεοδωράκη με την οποία να απαγορευτεί στο Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας ότι είναι γιος του μουσικοσυνθέτη.

Σχετικές αναρτήσεις

Ποιος ήταν ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός που πέθανε σήμερα σε ηλικία 87 ετών

News Room A

Αννίτα Δημητρίου: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής (video)

News Room A

«Κατάληψη» Βουτυράκου και Σαρακιώτη στα social του στρατιώτη Κασσελάκη – Τι ανακοίνωσαν

Newsroom