magdasnews.gr
People & Politics

Δεξίωση με συμβολικές παρουσίες και ενδιαφέροντα “πηγαδάκια” στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Δεξίωση με συμβολικές παρουσίες και ενδιαφέροντα "πηγαδάκια" στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών, υγειονομικούς, αντιστασιακούς, αλλά και ιδιαίτερα συμβολικές παρουσίες, πραγματοποιήθηκε η δεξίωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου για την 47η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχθηκε τους πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, βουλευτές, αντιστασιακούς, εκπροσώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, καθώς και προσκεκλημένους από τον χώρο της υγείας.

Η ίδια επέλεξε προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών. Επιστήμονες που αναπτύσσουν πρωτοπόρες τεχνολογίες στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Υγείας, της Γενετικής. Επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οινοποιούς, βιοτέχνες και αγρότες. Καθηγητές σχολείων από την ενδοχώρα και τα ακριτικά μας νησιά, οι οποίοι δοκιμάστηκαν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς επίσης μαθητές που διέπρεψαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αθλητές, αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.

Σε μια χρονιά που τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, οι αποκαλύψεις για κατάχρηση εξουσίας, σεξουαλική εκμετάλλευση, σωματική ή λεκτική βία, συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, προσκλήθηκαν εκπρόσωποι Γυναικείων Οργανώσεων, δομών Κοινωνικής Πρόνοιας Θυμάτων Βίας και Προστασίας Ανηλίκων, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής Για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+. Καλεσμένη ήταν και η Σοφία Μπεκατώτου, η οποία με τις αποκαλύψεις της άνοιξε το δρόμο για το ελληνικό “metoo”.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά τα ξύλινα και χάλκινα πνευστά της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

Τα ενδιαφέροντα «πηγαδάκια»

Πολλά ήταν τα ενδιαφέροντα «πηγαδάκια» που… σχηματίστηκαν στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Σύμφωνα με το newsit.gr, οΔημήτρης Καρακώστας, ο μαθητής ο οποίος λίγους μήνες αφού έχασε και τους δύο γονείς του από κορονοϊό αρίστευσε στις Πανελλήνιες, και η Σοφία Βάγια, η πρώτη των πρώτων, συνομίλησαν με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Με τους… αγκώνες χαιρετήθηκαν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Άλλο ένα ενδιαφέρον «πηγαδάκι» ήταν αυτό του Γιάνη Βαρουφάκη με τη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Σχετικές αναρτήσεις

Όλγα Κεφαλογιάννη και Μίνως Μάτσας στην πρώτη τους κοινή τηλεοπτική συνέντευξη

News Room A

Εξώδικο Άκη Τσοχατζόπουλου στην ξαδέρφη του: «Με προσεγγίζατε ερωτικά και χυδαία με σατανική διαστροφή»

News Room A

Συγκλονίζει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδoς με το μήνυμά του στον Αρχιεπίσκοπο

News Room A