magdasnews.gr
Για την υγεία μας

Delmicron και Florona: Το “κοκτέιλ” μεταλλάξεων και γρίπης που “τρομάζει” τον πλανήτη!

Delmicron και Florona: Το "κοκτέιλ" μεταλλάξεων και γρίπης που "τρομάζει" τον πλανήτη!

Μετά την εμφάνιση της Florona στο Ισραήλ, προβληματισμό προκαλεί και ο συνδυασμός των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον η οποία έχει ονομαστεί Delmicron.

Για τα νέα δεδομένα στην πανδημία του κορονοϊού μίλησε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος. Αναφερόμενος στην Florona, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για νέο στέλεχος του ιού και μέχρι στιγμής υπάρχει αναφορά για ένα περιστατικό στο Ισραήλ.

«Το Florona να το ξεκαθαρίσουμε, δεν πρόκειται για νέο στέλεχος, πρόκειται για ένα περιστατικό στο Ισραήλ σε έγκυο γυναίκα, που δεν είχε εμβολιαστεί. Νόσησε ταυτοχρόνως από κορονοϊό και από ιό της γρίπης. Αυτό είναι κάτι, το οποίο το έχει πει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας» είπε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ. «Η έκκληση είναι όποιοι δεν έχουν εμβολιαστεί για την γρίπη να τρέξουμε να εμβολιαστούμε γιατί είναι σημαντικό να αποφύγουμε την ταυτόχρονη μόλυνση», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την Delmicron, εξήγησε ότι ο όρος προέρχεται από των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον. «Επειδή θα ακούσουμε μια νέα λέξη που είναι η Delmicron, να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουν περιγραφεί περιστατικά ατόμων που έχουν μολυνθεί ταυτοχρόνως από τα μετάλλαξη Δέλτα και τη μετάλλαξη Όμικρον. Πάλι να ξεκαθαρίσουμε ότι φαίνεται να είναι η ταυτόχρονη μόλυνση από δύο μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού. Αυτό χρειάζεται μια επιτήρηση» αποκάλυψε.

Σχετικές αναρτήσεις

Νοσοκομείο Χανίων: Τέσσερις οι χειρουργοί που καταγγέλλουν «εφημερίες τρόμου» και υπέβαλαν την παραίτησή τους

News Room A

Πότε η παρακεταμόλη επιδεινώνει την υπέρταση και αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακά κι εγκεφαλικό

News Room A

Άκανθα πτέρνας: Αίτια, συμπτώματα και πρακτικές συμβουλές αντιμετώπισης

News Room A